Öh... läste om hur krogar vill införa en slags straffavgift till sina kunder som inte dyker upp när de har bokat bordet. Hur dumt som helst.

Då vill jag med ha ersättning. För alla de gånger biffen kommer ut blodig trots att jag sagt att jag vill ha den "well done". Jag vill ha ersättning för alla gånger maten varit dålig. Stackars den jävel som accepterar att lämna ut sitt kreditkortsnummer varje gång de bokar bord. Varför i helvete skulle vi gå med på det? Jag själv... har ett kreditkort som jag aldrig använder. Jag rör mig bara med kontanter. Hur ska ni göra då? TVINGA mig att dra fram kortet? Åka inom och förskottsbetala?! Tja... då har ni inte mig som kund längre.

En liten sann story:

Jag och en vän beslöt oss för att gå till Jensens Bööööfhus eller vad fan det nu heter. Vi var lite stressade för vi skulle på en liten happening hos en företagsvän. Jag frågade personalen om vi skulle kunna få in maten på runt 20 minuter eftersom vi hade bråttom. De sa att det var inga problem.

Vi satte oss och beställde in varsin öl. Väntade.... 10 minuter... 20 minuter... 30 minuter...

Jag fick i vanlig ordning damp och frågade var i helvete maten tog vägen och fick till svar:

"Alltså... köket är stressat..."

"Allvar? Rummet? Eller? Kocken? Öh... OCH?!"

"Va?"

"Ja... OCH ? Jag frågade innan om det var möjligt att få vår mat på 20 minuter. Du sa ja. Vi satte oss ned. Det har gått 30 MINUTER och vi har fortfarande inte fått någon mat."

"Ja... men köket har mycket att göra och..."

"Vänta nu här." jag tar ett andetag och förklarar igen... "Jag FRÅGADE dig om det var möjligt och du sa att det var det. Nu kommer du med en ursäkt om att ni har mycket att göra?"

"Ja?"

"Ok... jag är kund här... blev lovad en sak och nu riskerar jag att bli sen. Jag skiter fullständigt i om ni har en invasion av rymdmonster i köket. Jag skiter i om kocken har en dålig dag. Jag bryr mig inte ett enda jävla dugg. Jag har ingen mat på bordet. DET är det enda jag bryr mig om."

"Jag ska höra med kocken."

"Nej. Skit i det. Jag är för irriterad och vill absolut inte äta här längre. Vet du vad? Vi drar."

"Jag hämtar notan för ölen."

"Gör du det. Jag tänker inte betala den. För du... med ditt löfte... har ställt till det som fan för oss. Vi var hungriga... jag frågade först om ni kunde klara av att leverera en jävla biff till mitt bord på 20 minuter... något som jag väldigt lätt klarar av att göra hemma själv... det fixar ni inte och nu måste vi mer eller mindre SPRINGA till en korvkiosk eller något om vi ska få något att äta innan vi ska vara på plats."

"Öh... då vi ringer polisen. Ni måste ju betala!"

"Det är där vi inte är överens. Här... ta mitt förbannade kort och försök... verkligen.. försök att fakturera mig för två öl. Eller ring polisen... hälsa dem att vi är på närmsta korvkiosk."

Jag slänger mitt visitkort på bordet och vi går mot dörren. Det blir lite mer jidder och någon som presenterar sig för någon form av chef förklarar för mig att "hon förstår vår reaktion" och att hon efter ha förstått vårt dilemma "givetvis bjuder på ölen"...

"Öh... bjuder på ölen? Ni har sabbat en bra start på kvällen... och du bjuder på våra öl? Vad tror du jag ska säga nu? Tack, eller? Efter hot om polis eftersom jag inte vill betala för en öl som vi köpte I HOPP OM MAT?! Med all respekt... Flytta på dig." morrade jag.

Det blev en grillkorv med mos efter det hos en korvgubbe som det var fart på. Vi kom dessutom i tid. Sedan dess har jag inte käkat på den där jävla restaurangen.

Så krogar vill införa en straffavgift för bokningar? Fine. Då vill jag ha straffavgift på restauranger som inte håller vad de lovar. Deal?

GP - SR -

Skriv en kommentar

Haha, helt fantastiskt! Det har brustit för mig när jag vart ute på krogen och fel mat kommit in följt av löjliga ursäkter, mm MEN jag har aldrig varit så rapp i käften som det här. Från den här dagen äter jag inte på Jensens Böfhus i ren protest.

Pezster 
· Svar till Jacob

:D

Allt lät bra osv..... men säg inte att du faktiskt ber om köttet well done?

Pezster 
· Svar till Anonym

Erhm.. JO! Absolut när jag äter på restauranger som jag inte har koll på.

Jensen är alltid långsamma. Gott, men långsamt. Jag vet inte vilket som faschinerar mig mest:
a) att de aldrig lär sig
b) att jag aldrig lär mig

i övrigt: skadeståndssamhället - här kommer vi!

Jensens är ju ett skitställe. Att gå dit och äta är bara snäppet bättre än donken. Servicen är otroligt usel. Rörorna är iofs goda. Maten består av små-små biffar. Sista gången jag var där fick vi vänta 20 min på att beställa(det var inte ens mycket gäster där), sen när vi beställt tog det ytterligare lång tid innan de kom in med vårt vitlöksbröd öle... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Magnus i Solna

På bra restaurang är jag absolut för medium.
Men det är som du säger... som Mc Donalds med bättre platser bara...

Pezter does it again :D

haha i såna fall ska det gälla åt andra hållet också
vet inte hur många gånger jag fått VÄNTA på min bokade plats i typ 30 minuter för att det *sitter någon där*.

Pezster 
· Svar till Tinky

Ja... Det har hänt mig med. Skillnaden mellan i Sverige och utomlands. Nu tänker jag på England... Är att utomlands blir man kompenserad. Här i Sverige är det mer:
"öh, nu är det din tur."

Kommentera