Jag gjorde lite pyssel med grabben för några år sedan... när han var mindre... mestadels för att jag själv fick göra sånt när jag var liten... sedan blev han äldre och tomtar och annat blev plötsligt lite ointressant.

Min grabb sa häromdagen att han mindes när vi pysslade när han var mindre. Han tyckte det var mysigt. Kunde vi inte göra det? Jo, tyckte jag... men vad fan skulle vi pyssla med? Tomtar? Nej. Ljusstakar? Nej. Allt det där är töntigt. Hmm, här krävdes det inspiration.

Så vi stack till Panduro Hobby och kollade runt. Har inte varit där på aslänge och... erhm... störtlöjlig affär. Bara pärlor, lim, färg, papper och skrafs... allting APDYRT. Jag fick ont i plånboken bara av att gå runt och titta. Nej... där hittade vi inget så vi gick ut. På vägen gick vi förbi en affär som sålde soft-airguns. Givetvis fastnade grabben där... och jag fick en idé.

Så vi köpte tjockt papper på bokhandeln, laddade limpistolen, bunkrade upp på tejp och åkte hem och gjorde "julpyssel" så som vi grabbar vill ha det.


Jupp... det där är pappersvapen. De går till och med att ladda genom att dra tillbaks bakstyckena, stoppa i ett konformat skott, ladda och sedan kan man blåsa iväg skottet. Mouth-Gun-Blow-något... Nu ska vi ha prickskytte!

Skriv en kommentar

WTF o.0 Har du ritningar till det där? Ser inte ut som något man bara sätter sig och klipper till.

Sweet done!

God fortsättning f.ö!

Pezster 
· Svar till Vegetal

Ritningar? Nej, faktiskt inte. Det är bara att börja och limma och ta det efterhand liksom.

Pezster 
· Svar till Vegetal

God fortsättning på dig med... ;)

Ett tips är att dela 'pipan' till ungefär halva längden och andvända gummisnoddar i stället för att blåsa =)
Vet inte hur stabilt det blir med papper dock, men barnen här gjorde ärtrör på det viset.

Avklippta fingrar till diskhandskar fungerar ännu bättre än gummisnoddar. Då slipper man bekymra sig om att hålla grejerna fast i snodden, också. :)

Han plockade upp en k-pist ur Corn-Flakes-paketet :-)
Det är fantastiskt att pyssla med sina barn.

finns skitmånga beskrivningar på hur man gör pappersvapen på youtube

Kommentera