Hans Roslin är en svensk som vi ska vara sjukt stolta över. Kolla igenom klippet och fundera lite. Det är bra för dig. ;)


Skriv en kommentar

Kan bara säga; suveränt!

Ja Hans han är bra! Tror att han är lite bra för dig också Pezster : ) Många kloka ord och tankar...

Pezster 
· Svar till Åsa

Tja... har ju följt honom länge :) till och med bliit inbjuden några ggr. Gotta love the ted talks :)

Tack Pezter. "Until they have the same energy consumtion per person they shouldn´t give advice to others what to do and what not to do." Kan inte bli mer klockrent än det.
Precis samma sak gäller för alla som är mot genmanipulerade grödor. Det är lätt att vara mot sånt i Sverige, det är ju inte deras barn som dör trots att det finns gröda som står emot torka, men som inte får användas eftersom det ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Daniel L

Exakt så!

btw, kan rekommendera The Codebreakers video.google.com/videoplay?docid=578348807380292081# som handlar om hur U-länder kan dra nytta av FOSS (Free and Open Source Software).

Pezster 
· Svar till Daniel L

Den måste jag kolla in!

Pezster 
· Svar till Ola

*dregel*
och det är innan jag läst!!!

Där var nio potentiella immigrationsländer!
Well, åtta - Finland går bort.

Det spelar ju ingen roll hur många böcker tvättmaskinen och industrin ger oss tid att läsa så länge vi använder våra kunskaper till att förstöra våra egna levnadsbetingelser. Människan är en idiot. Det enda djur som medvetet förstör sitt eget habitat. Föroreningar, strålning, genmanipulering. Allt är bara lösningar som gagnar oss korstiktigt. På lång sikt förstör de vår... Visa hela »

Pezster 
· Svar till John Doe

Men tänk efter lite innan du miljömuppar dig.

Lev DU i en grotta mumsandes på hampa. Ha det så roligt!

MUPP!

Det är bara att inse att det inte kommer hända nåt verkligt inom miljöarbete innan vi har ett par rejäla, handfasta katastrofer som drabbar oss personligen att hantera.

Jag tar mitt ansvar genom att se till att det blir så snabbt som möjligt.

Pezster 
· Svar till Jaanus

Tja... jag säger mer att det löser sig. Allt tar tid. Vi kommer dit... och när vi är där så kommer världen undra:

"Oj, varför var det sånt jävla liv om det här? Det var ju inga problem..."

Pezster 
· Svar till Ulrika

Detta handlar inte om förnekande utan fakta. Har du ens kollat filmen?
Sprid du miljömuppskit här och skyll på "härskarteknik" när du blir ägd.

MUPP!!!!!!

Du är så söt när du är arg, Pezster :)
Nu var det ju inte en film jag länkade till utan en recension av en bok jag tycker du skall läsa. Bara för att få lite andra vyer, liksom.

Och är det filmen i ditt inlägg du pratar om så visst har jag sett den, faktiskt innan du publicerade den här, och visst har han rätt. Tredje världen, U-länderna eller vad du nu föredrar att kalla dem har naturligtvis rä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ulrika

Hahahaha... nej... Du förstår inte mig. Jag har aldrig sagt att vi ska trava på i gamla spår. Nya spår! Att gå in i grottorna igen och pyssla med vindkraft är en återvändsgränd. Drt är fetbevisat. Det räcker inte.

Framåt!!! Inte bakåt!!! Allt annat är - enligt Pezsters generaliseringsprincip - miljömupperi ;)

overshoot day... pfft... Skicka runt foliehattarna. Man kan inte räkna framå... Visa hela »

Tycker det är synd att miljömuppar lever i illusionen av att om vi bara pratar tillräckligt mycket om något så kommer det leda till handling. Det gäller möjligen oss längst upp på behovspyramiden men resten av värden skiter fullkomligt i det så länge det inte finns allvarliga incitament. Det i kombination med diverse giriga jävlar med stora skygglappar gör att det globala problemet i handling kommer vara nedprioriterat, i... Visa hela »

Kommentera