Jag fick en länk, följde den och blev riktigt glatt överraskad. Det finns tydligen ett riksförbund för tankspridda! Hur trevligt som helst. Jag gillar nämligen tankspridda människor. De är ofta riktigt glimrande på något sätt men suger benhårt på vardagsbestyr. Tänk själv, många professorer eller tänkare är jävligt väck när det kommer de enklaste saker. Det är som om deras hjärnor tycker att det är banalt att slänga bort kapacitet på att komma ihåg enkla saker som att ta på sig strumpor.

Jag är själv tankspridd och har accepterat att jag är det. Jag blir t.ex inte längre överraskad när jag hittar min iPhone i kylen. Det var säkert en bra tanke just när jag placerade den där men exakt vad som rörde sig i skallen när det hände har jag givetvis glömt. Eller när jag är på fest och kommer hem med samtliga gästdeltagares tändare i mina fickor. Flickvännen står morgonen efter med en näve full med tändare och tittar undrandes på mig och jag har givetvis inte en aning om hur de kom dit. Det tar till och med tid för mig att koppla varför hon står och blänger på mig. Vad symboliserar tändarna? Var fick hon dem ifrån? Varför håller hon i mina byxor? Vad vill hon?

Det är ok att vara tankspridd. Det är till och med bra. En vän till mig kallar tankspriddhet för en slags försvar mot allt jävla brus i samhället. Det är en hjärna som säger "har inte tiiiiid..." och helt enkelt ignorerar saker så att det ska bli någon slags lugn och ro i skallen på en. Det blir dock fel ibland (ofta)... eftersom det t.ex är svårt att starta en bil utan nyckel. Då måste man sucka, banna sin hjärna, gå heeeela vägen tillbaks, hämta nyckeln, sedan gå ut till bilen igen.

Tankspriddhet är alltså förmågan att fokusera på något att så allt annat liksom försvinner. Poff! Borta! Problemet är att andra människor blir lite irriterade på en när man konstant har tankarna fladdrandes på annat håll. En bortglömd födelsedag är alltså inte en "diss" från min sida... det är bara det att jag inte någonstans har det där datumet i mitt huvud. Eller ens dagens datum.

På Tankspriddas Riksförbund är det humor, "glimten i ögat" blandar med lite allvar som gäller. En mycket frisk fläkt om man säger så. Det märks bland annat på deras texter. Några exempel:

Om varför du ska bli medlem:


  • Du får ett medlemsdiplom att visa upp eller diskret peka på när du glömt saker. Det ökar din omgivnings tolerans.
  • Ibland får du ett nyhetsbrev med senaste nytt för tankspridda (när förbundet kommer ihåg att skicka det).
  • Du kan maila förbundet. Och eventuellt få svar.

Deras beskrivning om hur föreningen kom till:


"De Tankspriddas Riksförbund startades av ett gäng tankspridda studenter i Lund på det glada 1980-talet. De såg att tankspridda behöver stöd i ett samhälle som kräver att man ska hålla reda på så mycket på en gång. Mycket bra tänkt. Men initiativtagarna glömde att kalla sina medlemmar, hålla årsmöten och till och med att registrera sig. Tjugo år senare kom plötsligt en av grundarna ihåg förbundet, grundade föreningen och denna hemsida."


Jag ska själv direkt dit och anmäla mig. Jag vill nämligen ha det där diplomet. När folk kommer in och tjafsar om "viktiga" saker jag glömt ska jag peka på det där och se irriterad ut.

Gå genast till: www.tankspridd.se - innan du glömmer bort det. ;)

1 -

Skriv en kommentar

Jag har hittat hem..Jag kallas inte för kalkyl för intet

Som sagt..man kan hitta spännande saker i kylen hemma hos mej :)

Pezster 
· Svar till cian

:D
Hahaha, hittat hem. Faktiskt verkar det som om jag anar ett mönster. Tankspridda människor verkar vara rätt sköna.

Haha, låter som att det passar mig. Brukar gå tillbaka både en och två gånger efter saker jag glömt hemma.

Och jag är en riktig jävel på att lägga saker på tokbra ställen där jag har svårt att hitta dom sen.

Pezster 
· Svar till Björn

Ah! Då är vi två. Jag är nästan lite nyfiken på vad det ligger för bra grejjor gömda på gömställen jag glömt bort. ;)

Har varit medlem sedan 98 när jag fick papper på att jag var kriminellt tankspridd såvida jag inte hade sagda papper på det. (Asperger)

Har hänt att jag kom till skolbussen iklädd långkalsonger och inget mer under täckbrallorna eftersom jag varit så vildsint upptagen med att lösa någon mer eller mindre abstrakt logisk kullerbytta för att lägga kraft på bagateller som att ta på sig byxor.

Jag ä... Visa hela »

Det finns ju galen och så finns det GALEN

www.youtube.com/watch?v=Lf6Xe7iVdE4

Han ser ju ganska rolig ut där han sitter iförd björnfitta med ett solkigt paraply i en ärtgrön och dammig tuk-tuk. Fast det är nog lätt att hålla sig för skratt om man hamnar i hans tortyrceller.

Vad var det den het den där site?
Och varför skulle jag kolla på den?
Skulle jag det egentligen?

Pezster 
· Svar till JB

Vet inte. Jag har glömt allt.

De har en uppsättning extrakläder,lås,handuk och vattenflaska liggandes på mitt gym, och de frågar oftast, nått du kommit på du glömt på väg från parkeringen?, när jag går igenom receptionen.

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahahaha... vad många tankspridda här är... jag anar ett mönster...

;)

Haha! Underbart, jag är inte ensam... Jag har hittat fjärrkontrollen i kylen och handväskan i rabatten. Nuförtiden skyller jag dock benhårt på min tvååring när jag hittar mobilen i tvättmaskinen.

Pezster 
· Svar till Susanne [Snusans inredningsblogg]

Det är roligt att så många saker hamnar i kylen. Mitt "rekord" är att jag hittade min trådlösa mus där en gång.

Här finns en vettig app (skulle jag tro):

www.boingboing.net/2011/03/08/of-the-many-many-fac.html

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Den är nedladdad. Verkar lovande.

Kommentera