Läste lite trött igenom en artikel i SvD som handlade om den där danska familjen som blev kidnappade av somaliska pirater. Tydligen har det varit journalister på plats och intervjuat piraterna.


"När Ekstra Bladets besöker dem erbjuder piraternas ledare sig att släppa resten av gisslan om han får gifta sig med den 13-åriga dottern.

Men en annan av piraterna säger det som de alla hoppas på:

– Danskarna kommer betala vad vi förväntar oss, annars kommer de att dö allihop."


Någon som fortfarande man kan lösa det här med diplomatiska medel? Ska man prata med en liten primitiv "hövding" som är kåt på barn? Självklart inte.

Man måste nog ha ett litet "snack" med modern vapenteknologi med piraterna för att lära dessa primitiva idioter hur fan det går till i världen när man tjafsar med fel personer.

Jag gillar ryssarna. De skjuter först och räcker fingret åt omvärlden när snacket om "excessive killing" kommer upp. När det kommer till pirater så finns det nämligen inget som heter "excessive killing". Man kan helt enkelt inte döda för många av dem.

Känner du annorlunda så läs citatet från SvD ovan en gång till.


BT -

Skriv en kommentar

Skulle kunna vara jag som satt där, eller en av mina vänner, så, som sjöman håller jag med dig till 100%.

Som privatperson.....också, och ni som tycker annorlunda, ja, från min synpunkt är ni piratkollaboratörer.

Fire For Effect!

C G

När ryska diplomater kidnappades i Libanon på 80-talet dök snart flera personer inom gruppen som kidnappat dem upp i bagageluckor, väldigt döda och med sitt avskurna kön instoppat i munnen. Rätt omgående släpptes gisslan och ryska diplomater kunde röra sig fritt i Libanon. Guillou tog upp detta in någon av böckerna om Hamilton, med det har verklighetsbakgrund.

Jag gissar att Beatrice Ask tycker att det är i sin ordning att piraterna pyntar en tjuga, säger "förlåt" och sedan går till sängs UTAN kvällsmat, det dom gjort är ju helt i klass med busringning eller rånmord....

Själv tycker jag nog att dom skulle kunna bli bordade själva och om inte deras familjer kan betala danska staten [löjlig summa] så bör dom bli hajmat.

Enda anledningen till att den danska familjen råkade ut för detta är ju på grund av att det brittiska paret betalade. Hade detta inte gjorts hade piraterna skitit i familjebåtarna numera.

Allt snack om att man nu samlar pengar för att få även denna familj fri kommer ju SÄKERSTÄLLA att 10 familjer till nästa år kommer få genomgå samma helvete som denna familj.

Ne Danskar, I'm sorry, but you'... Visa hela »

Kommentera