Folket reser sig mot Gadaffi i Libyen. De tar till vapen och tar försöker störta diktatorn som förpestat deras liv i en jävla massa år. Gadaffi tar genast till militärens makt, ber omvärlden fara åt helvete och krigar mot sin egen befolkning. Använder jaktplan och tanks mot oppositionen. EU snackar skit, FN snackar skit... det där som inte skulle få hända igen HÄNDER. Att Gadaffi är uppenbart sinnessjuk råder det inget som helst tvivel om.

Sluta snacka och ta er in där!!! Skjut ner hans jaktplan, spräng skiten ur hans stridsvagnar. Det MINSTA omvärlden kan gör är att åtminstone jämna ut oddsen. Styrkemässigt är det för fan knappt en ansträngning.

Men neeeeeej. Byråkraterna snackar... har möten... funderar... fyller i några blanketter... snackar lite mer... hänvisar till paragrafer och har sig. Allt deras snack om hur viktigt det är med demokratisering i mellanöstern är plötsligt inget värt... zip... noll... NADA... för nu när det verkligen gäller så lämnar väst Libyens folk ensamma mot en psykopat och hans armé.

Under tiden de snackar DÖR det frihetskämpande människor i Libyen. Folkmord? Någon? Hur jävla länge ska det ta för polletten att ramla ned?

Det är pinsamt dåligt. Skärp er för helvete!

SvD - DN - Exp - SvD - SvD - 1 - 2 -

Skriv en kommentar

Tydligen så har Sverige resurser att sätta in.

Låt Gripen-plan knäcka Khadaffi, Sverige har ett av Europas största och mest avancerade flygvapen.
www.expressen.se/debatt/1.2365954/peter-larsson-lat-gripen-plan-knacka-khadaffi

Pezster 
· Svar till Johan

Äsch... svensk militär. Jag tvivlar på att de ens får försvara sig om vi blir attackerade. Det är dessutom problem att utrusta våra soldater med vapen eftersom plyschpolitiker har kommit på att vapen är till för att döda.

Du kan väl anmäla dig som frivillig? Göra som rejäla karlar gjorde förr i tiden och åka ner och göra gemensak i frihetskrigen.

Pezster 
· Svar till Christian

Hur tänkte du nu? Tänkte du alls?

Jisses... det här landet går verkligen åt helvete...

Och om de nu skulle ingripa och störta Gadaffi, vad kommer sen? Se hur det gick när USA befriade Aghanistan och Irak från sina brutala regimer. Jag tror inte de vill ha ännu ett land som bas för terrorister eller slagfält för mujahedin. Nej, jag tror att väst mer börjar sluta sig till uppfattningen att arabvärlden gör man bäst i att inte försöka påverka i någon riktning med militära medel, det blir bara fel v... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Olof

Men allvarligt. En galning ger sig på sitt eget folk med vapen avsedda att stoppa stridsvagnar och du är ok med att bara sitta och titta på?

Detta är jävligt långt ifrån samma sak som Afghanistan och Irak. Det är du medveten om, va?

NBG torde vara en av resurserna vi kan sätta in. Även om jag tvivlar på att en förstärkt brigad skulle komma att göra skillnad på mer än ett par städer.

Olyckligtvis krävs i princip 100% enighet i Bryssel för att dom ska få marschorder, och det kommer inte att hända någonsin. Att säga att vi kan använda NBG till uppgifter utanför europa är lika "sant" som att vi KAN lämna EU. El... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Va? Har vi en militär? Du skojar?

Wiseman skrev intressant om Libyen, wisemanswisdoms.blogspot.com/2011/03/det-drar-ihop-sig-i-libyen.html

Blir bara Ryssland och Kina ställda inför att förlora tillräckligt många/stora kunder å regimen Ghadaffi's vägnar slocknar nog deras ovilja att upprätta en NFZ.

Pezster 
· Svar till paqe

Intressant!

Ja det är en fet jävla skandal att man lämnar Libyerna åt sitt öde. Jag vill inte höra en enda västeuropeisk utrikesminister ens andas något om demokrati och mänskliga rättigheter om man inte agerar. Och ja Christian 13:29 det är ta mig djävulen så att man vill åka dit och göra något åt saken. I så fall lovar jag att stanna förbi dig på vägen.

Pezster 
· Svar till Sten Hård

Precis så! Sten Hård har talat!

Att politiker hycklar, vänder kappan efter vinden och är allmänt handlingsförlamade är inget nytt under solen.

Men kan hålla med Olof, om vi griper in med alldeles för stora medel så kommer Libyerna se till oss även efter en lösning för tiden efter upproret.

Västvärlden kommer ställas till svars när dem antingen försöker upprätta en demokrati, i en kultur dem inte förstår. Ell... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marcus

Så du menar att vi ska låta Gadaffi mörda sitt folk i lugn och ro?

"Äsch... svensk militär. Jag tvivlar på att de ens får försvara sig om vi blir attackerade."

Mjaa, måste nog rätta dig lite här Pez, jag gjorde FN tjänst i Bosnien och stort sätt alla andra (inte Frankrike) hade striktare regler om att besvara eld.
Jänkarna hade inte ens ammunition i sina stridsvagnar som dom körde runt med.

Men on topic, FN borde redan vara i Libyen, det finns lixom inga ursäkter.

Johan: jau, vore ju en win-win för oss om vi skickade in Gripen, en av dom större punkterna som jag har förstått det är att Gripen inte har varit i aktiv tjänst när vi försöker sälja dom.

Varje gång sånt här händer är det dags att dra sig Life of Brian till minnes. Den blir fanimej bättre för varje gång jag ser den.

"Right. This calls for immediate discussion!"

(Men för 17 - GÖR inget!)

Pezster 
· Svar till Mike

Hahahaha

@Pezter

Jag menar att det är svårt att rättfärdiga vår inblandning om man ser till historien, vill hävda att följande inblandningar slagit snett:

Israel-Arab-konflikten 1947-idag.

Yom Kippur 1973 USA blandar sig åter i utländska affärer där deras gemensamma diskussioner mellan Egypten och Israel leder till Egyptens förvärrade relationer gentemot andra arabländer inkl. diverse politiskt utanfö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marcus

När folk dör pga av en psykopat och hans armé och FN, du vet - lite av vad de är till för - inte gör något åt det så är det illa.

Vi snackar om att slå ut lite stridsvagnar och flygplan. Inte åka dit och ockupera skiten. Typ hjälpa till i slagsmålet. Sedan börjar folkets kamp till demokrati... kanske de lyckas... kanske inte... de får iallafall leva och testa.

Till och med Arabförbunde... Visa hela »

Jag hoppas precis som de flesta att det händelseförlopp du beskriver är vad som också kommer att ske. Det vore som sagt, någonting originellt för de moderna historieböckerna.

Någon gång skall väl vara den första.

Nu händer det ju saker iallafall.

Pezster 
· Svar till Björn

Äntligen.

Kommentera