Verkligen... det här med somaliska pirater börjar bli drygt. Hur några små bypirater i små snabba båtar hela tiden lyckas med att kapa stora fartyg kan jag inte förstå. Jag menar... vem fan stannar båten? Några snubbar med raketgevär kan INTE sänka ett stort skepp. Det är bara att gasa och köra på. Varför inte ta med några legosoldater på båten som kan skjuta eventuella lantisar som försöker ta sig ombord.

Tydligen så tar piraterna även nöjesseglare i sin jakt på pengar. Nu sist några danskar. Piraten Abdullahi Mohamed berättar att danskarna minsann kommer att dödas vid ett fritagningsförsök.

Jag är trött på dessa piratidioter... jag tycker ryssarna har en mycket skönare strategi... de ertappade några pirater som höll på att kapa båten Moscow University. Det tog 20 minuter för styrkor från Marshal Shaposhnikov att ta hand om kaparna. Uppenbarligen gick det vilt till. En pirat blev dödad men obekräftade källor säger att så många som 10 blev dödade. Läs här om en gnällig pirat som blev arg över detta. Ryssarna tog dessutom gladeligen med sig ett gäng pirater till Ryssland för att ställa dem inför rätta där. De behöver väl lite folk till ett arbetsläger någonstans.

Man kan alltid lita på ryssarna när det kommer till sånt här. Skjut först och ställ inte för många frågor efteråt, helst inga alls. Jag menar... det var ju trots allt piraterna som började mucka gräl. Det går ju inte att peta i getingboet och sedan gnälla över att man blir stucken.

Så, lösningen är enkel. Det är bara att ha större vapen än piraterna. Och inte vara rädd för att använda dem. Som ryssarna.

SvD - DN - AB - Exp - Exp - 1 - 2 - 3 - 5 -

Skriv en kommentar

Men kom igen.
Ponera att din far och din bror har hittat ett sätt att försörja familjen, så ni slipper svälta, och till och med kan bli rika. Pengar, yay! Nu kommer ett stort grått fartyg och skjuter ihjäl dem, dina hårt arbetande familjemedlemmar. Det går till och med rykten om att de har blivit torterade. Vad gör du? Självklart vill du hämnas.
Rysslands agerande leder till fler, och aggressivare pirater. Och även om... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Rebecka

Piraterna härjade på haven för länge sedan tills de - med hjälp av hårda tag - insåg att det där var rätt korkat.

Klart alla pirater ska tas om hand med full kraft.

Ska jag tycka synd om någon som sysslar med piratverksamhet för att de har de jobbigt? Fuck no. Det är fler som har det jobbigt som klarar sig UTAN att hålla på.

En död pirat är en bra pirat helt enkelt.

Utom nä... Visa hela »

Visst, det var så sjöröveriet utrotades på 1700- och 1800-talet. Då var det brittiska flottan som skötte jobbet - piraterna visste då att de hade att välja mellan att bli hängda eller dö i strid. Och ryssarna har sedan 1941 lärt sig läxan att skjuta först och fråga sedan. Det klarar inte EU:s styrkor eftersom banditerna tar upp några gisslan på däcket och håller pistoler mot deras huvuden. På... Visa hela »

Pezster 
· Svar till MWE

Precis.

Sådan här skit måste lösas med kraft.

Jag håller med dig om att Ryssarna gör rätt. Förstår inte vad den internationella flottan håller på med. De har en moralisk skyldighet att sänka piraterna. De har fått lön av skattebetalare i decennier. Nu är det dags att börja jobba lite inte bara gå omkring i moderiktiga uniformer. Faran med det som händer nu äratt det byggs upp privat finansierade flottor. Det blir en marknad för legoknektar som inte styrs a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Adversus

Ryssarna daltar inte. De agerar.

www.youtube.com/watch?v=rDmdtcyDVlg

Normalt sett är jag lite emot våld... men inte när det kommer till pirater.

www.youtube.com/watch?v=rDmdtcyDVlg

Härligt att se hårdföra ryssar ta hand om problemet. Det talas mycket om att det är seglare och handelsskepp som är korkade och får skylla sig själva när de reser utanför Somaliens kust. Måhända är det dags att lära piraterna att det är de som är korkade och får skylla sig själva när de anfaller fartyg på havet.

Fler ryska krigsskepp i somaliens vatten!

Pezster 
· Svar till Jerker

Jupp! En lärdom för piraterna kan ju vara att det generellt sätt är korkat att åka jolle med raketgevär framför krigsfartyg.

Alla flottor runt om i världen borde skicka sina båtar till piratvatten för lite skjutövningar.

Inga regler liksom. Bara pangpang.

Jag är en smula ambi i frågan. Typ Korea/Japan tog århundradets jävla bragdkvalité-skitning på Somalia genom att fiska skiten ur deras territorialvatten med fartyg och trålar som somaliska fiskare inte kunde matcha med sina badbaljor. Detta under en period som landet var oerhört splittrat och inte hade en flotta eller flygvapen att värna sin suveränitet med. Tro fan att dom blev skogstokiga och tog vad som låg till hands för att... Visa hela »

Rebecka: "Nu kommer ett stort grått fartyg och skjuter ihjäl dem, dina hårt arbetande familjemedlemmar. Det går till och med rykten om att de har blivit torterade. Vad gör du? Självklart vill du hämnas."

Jag undrar varför detta "våld föder våld"-argument alltid riktar sig mot de som attackeras först. Det är vi (västerlänningar och/eller icke-kriminella) som attackeras först som ska p... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Allan

Sista stycken är så otroligt rätt. Applåder!

Tycker det borde vara en generell regel, om du ser en piratbåt: skjut den i sank. Inget jäkla daltande med att arrestera först.

Egentligen är det ganska chockerande hur hela kommentarshögen här ovanför, bloggägaren inräknad, dundrar fram åsikter utsugna ur tummen och utan någon som kompetens eller analys. Om man frånser rena uppmaningar till cowboytaktik, hämndaktioner och annat komplett svammel ni föreslår här, så är läget följande:

1. Titta på VAR flertalet av attackerna sker (googla "Live piracy map 2011"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Furioso

1. Kraftig beväpning på däck på fartyg som frekvent åker just de rutterna. Billig lösning även om du räknar in legosoldater som ska sköta det där. När det väl händer. Skjut piraterna med effektvapen så att till och med deras släktingar skiter på sig.

2. Inga förhandlingar och policys om att ingen pirat ska överleva en fritagning fixar den där punkten.

3. Verkligen? Inte riktigt... Visa hela »

"Kraftig beväpning på däck på fartyg som frekvent åker just de rutterna. Billig lösning även om du räknar in legosoldater som ska sköta det där. När det väl händer. Skjut piraterna med effektvapen så att till och med deras släktingar skiter på sig. "

Låter rimligt tycker jag. Om man kuskar på solsemester utanför Somalias kust med familjen, eller tar en svensexa i pittoreska Ca... Visa hela »

@Furioso

Ang punkt 1. Jag tittar just nu på kartan och jag förstår inte vad du menar. Har du koll på hur kartan funkar? En centimeter på kartan motsvarar inte en centimeter i verkligheten. M.a.o är det rätt långt från land. Och även om några av attackerna är närmare land finns det ett helt hav åt andra hållet. Bara en liten fundering...

Det är lätt att tycka att piraterna får vad de förtjänar. Självklart så försöker jag inte rättfärdiga deras handling. Men många glömmer bort att fråga sig, varför dessa fiskare väljer att bli pirater.

Jo, eftersom Somalia är en av de få länder som inte har någon fungerande kustbevakning och i och med detta exploaterar västländerna denna möjlighet och dumpar massa avfa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till miranda

Tja. Någon kan inte fiska och väljer då att sno andras båtar och hålla folk gisslan? Sympati eller förståelse från min sida? Nope. Inte det minsta.

Det är alltid någon slags snyfthistoria bakom varje kriminell person... det där bryr jag min inte om... för för varje kriminell finns det vanliga människor som delar precis samma öde som INTE väljer att skada andra människor.

Mina pengar ä... Visa hela »

Skrämmande att se kommentatorer först ursäkta och bortförklara sjöröveri och mord för att sedan i nästa andetag idiotförklara offren och säga att de har sig själva att skylla. Det lämnar en minst sagt bitter eftersmak att läsa sådant. Det är samma attityd som sätter våldtäktsmän och misshandlare på fri fot här på hemmaplan. Hittills har sjöröveri varit stor utdelning och li... Visa hela »

Kommentera