Skulle köpa lite yoghurt till sonen. Helst citron hade han förmedlat. Så jag gick in på Ica efter jobbet igår.

Nu är jag ingen expert på mejeriprodukter eftersom det är för mesar (och barn). Så när jag kom fram till yoghurtavdelningen så fick jag dra efter andan! Hooooolyy fuuuuck vad mycket yoghurt det finns!

När jag letade efter en yoghurt med citronsmak så märkte jag snabbt att det fanns en liten röd tråd gemensamt för alla förpackningarna. Nämligen "vanilj". Alla smaker i hela världen fanns där... i kombination med vanilj. Vanilj och jordgubb, vanilj och choklad, vanilj och skogsbär, bara vanilj, vanilj med vanilj, vanilj... VANILJ! I mer eller mindre varenda förbannade yoghurt! Är detta en slags trend? Har jag missat något? Om man bara vill ha jordgubbssmak så fick man köpa någon slags hink med "lyxyoghurt". Är "lyxen" att man slipper vanilj? ARGH! Vad faaaan?

Citronsmaken, då? Nej. Givetvis fanns inte citronsmak på yoghurt någonstans i de där hyllorna. Citronsmak passade inte ihop med "vanilj" så den yoghurten togs väl ur produktionen.

Efter ett tag hittade jag en citronfil istället (utan vanilj). Det fick det bli. Inte för att jag har en jävla aning om vad det är för skillnad på fil och yoghurt. Same shit.

Dagens hatobjekt är alltså vanilj. Tjatsmaken nummer ett.


Skriv en kommentar

Handla på Coop istället.

Pezster 
· Svar till angie

Det är för långt till Coop. Jag är lat.

Antagligen är det så att eftersom smakämnet i vanilj är så billigt att framställa stoppar de ned det i allt.

Pezster 
· Svar till Erik Holmberg

Man börjar undra.

Arlas citronyoghurt på den gamla halvliters plastbunken är fantastisk, eller i alla fall var den det när jag var yngre. Kanske var det den han syftade på.

Pezster 
· Svar till Bruno

Vad fa....?!

FINNS det citronyoghurt? Var då?!

Den finns på alla 7/11.

Pezster 
· Svar till Magnus i Solna

Jag tänker INTE köpa yoghurt på 7/11.

Japp, för ett par år sedan kom något jävla spån på att vanilj skulle blandas in i allt...

Pezster 
· Svar till Björn

Tjatigt faktiskt. Jag menar... jag känner mig väldigt anti-vanilj just nu.

Kommentera