DN låter Eugene Kaspersky fundera lite över det här med Internet och brottslighet. Det urartar givetivs redan i artikelns första stycke.


Eugene Kaspersky, VD och forskningschef  i Kaspersky Lab jämför internettrafiken med hur det ser ut på vägnätet, och menar att eftersom attackerna och brottsligheten på internet accelererar så kommer det att krävas något slags pass eller körkort precis som det gör i biltrafiken.

– Du får inte köra bil utan att du har legitimation med dig och på din bil finns en nummerplåt. I framtiden kommer det krävas något liknande för att komma ut på internet. Det är dock möjligt att det går att skilja tillgängligheten så att användaren skulle kunna fortsätta att vara anonym för vissa enklare tjänster men att identitet krävs för andra verksamheter, säger Eugene Kapsersky.


Men för fan. Vem ger en sådan fullständig idiot mediautrymme? Vad fan har Internet med bilar att göra? Internet är ett globalt ställe. En öppen social kontaktyta. Ska han dra till med paralleller så får han faktiskt ta någon som fungerar.

Vi jämför på andra hållet. Att röra sig på Internet är precis som att du rör dig fritt överallt annars ute i samhället. Vi har inte krav på att du måste ha identitetshandlingar på dig så fort du rör dig ute. Det är när du gör något olagligt som en polis kan haffa dig och DÅ ta reda på vem du är. Samma sak bör således gälla på Internet.

Men läs vad han säger. Än en gång så är anledningen till all denna övervakning de kriminellas fel. Det är för att "stävja brottsligheten" som vi skötsamma medborgare ska ge upp vår integritet. Det är för en "god sak". De menar väl. Det är för vår skull. Bullshit.

Vad tror ni kommer hända om en fattig frihetskämpe i en diktatur inte kan komma åt Internet utan att legitimera sig? Vad händer när stater kan se exakt vem som har varit uppkopplad mot en av Wikileaks servrar? Jo, då är Internet effektivt mördat. Dött. Meningslöst. En slags kontrollerad interaktiv kabel-tv är allt som återstår. Fy fan.

Jag är mer än lovligt trött på att se mina rättigheter, min frihet om ni så vill, monteras ned lite i taget i den här "jakten på brottslighet"? Varför ska staten hålla på med mina rättigheter istället för att jaga brottslingarna? Varför ska myndigheternas oförmåga till att hantera brottsligheten leda till att min frihet konstant ska begränsas? Svaret är enkelt. Det är inte "få kontroll på brottsligheten" som den riktiga anledningen.

Varför är det ingen journalist som reagerar? Fungerar hjärnorna på er? Kan ni knyta era egna skor? Vad fan håller DN på med? Det skrivs väldigt mycket om brott, övervakning men var är de kritiska journalisterna någonstans? Var är de journalisterna vars förbannade JOBB är att vara insatta och kritiskt granska alla idioter som Kaspersky och deras uttalanden? Det kan jag berätta för er. Journalisterna i Sverige är några korkade jävlar. De ställer inte rätt frågor för de helt enkelt inte kan. De saknar grundläggande insikter om vad frihet, integritet och demokrati är för något. De har läst om det, de skriver om det... men de förstår inte.

De klarar att översätta andras nyheter. De klarar att klippa och klistra från TT. Men sedan är det liksom slut på kompetensen. Ett hån mot folket helt enkelt. Journalist är inte ett glassigt media-hor-jobb... det är betydligt viktigare än så. De ska granska makten. Något de misslyckas kapitalt med just nu... och det är vi som blir lidande.

DN - 1 - 2 -

Skriv en kommentar

Under kalla kriget var det jakten på kommunister som användes som anledning till ökad kontroll av medborgare. Nu har det i och med sovjets fall blivit terrorister och kriminella som får bli svepskäl till ökad kontroll av oss medborgare.

Intressant är dock att innan det var kommunister så var det andra "grupper" man skulle akta sig för tex häxor, religiöst oliktänkande ( de som hävdade att jorden inte var plat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

Fria, tänkande, kritiska medborgare är alltid obekväma för de som styr. Bara för att vi har en demokrati förändrar inte det.

Haha, ja som jag tror det var Churchill som sa: "The best argument against democracy is to spend 5 minutes in a conversation with the average voter."

Jag tror att en diktatur kan vara ganska vildsint mycket effektivare än en demokrati, om än mycket otrevligare att bo och leva i. Jag känner egentligen inte att jag har något alls att göra med vår regering, jag har röstat på någon som jag bara kan hoppas rösta på nå... Visa hela »

Som gammal journalist kan jag inte annat än att hålla med dig :)

Inte så konstigt att han trollar på det där viset. Gissa vem som skulle tjäna grova pengar på något sådant. Kapersky, måhända?
Sen håller jag med dig om att många Svenska jouralister är jävligt korkade.

Pezster 
· Svar till Moo

Det är synd att journalisterna är så korkade... de har en av demokratin absolut viktigaste funktioner som de absolut inte sköter längre.

Kommentera