Jag tänkte jag skulle blogga om kungens uttalande när jag upptäckte att han uttalat sig. Med en kopp kaffe i handen satte jag mig vid datorn och tittade igenom intervjun. Det kändes plötsligt väldigt olustigt.

Jag menar... jag har alltid vetat att han är mindre begåvad men den här intervjun gjorde mig illa till mods. Hans fladdrade och extremt tomma blick, hans ord... ojojojoj... gubben är ju helt efterbliven!

Ni som är så mycket för monarki i Sverige. Hur tänker ni? Är ni ok med att den här leende fjanten rantar runt i världen och representerar ert land? Med en helt absurd "lön" dessutom? Jag menar... JAG ser ju det roliga att vi har en efterbliven kung som representerar Sverige utomlands. Det passar liksom. Jag ser framför mig hur de sitter och garvar åt honom på middagar - "Dinner for schmucks", typ.

Men seriöst. Sparka kungen! Avskaffa den här primitiva grejjen med ärvda titlar. Oroa er inte för hans framtid... dels har han pengar och dels kan han jobba som talesperson för Miljömupparna.

dn 1 2 svd 1 2 ex 1 2 svt 1 2 ek1 GP 1

Skriv en kommentar

Håller med. Läser man igenom/ser på hela intervjun ser man att han fan inte kan ge ett enda vettigt svar.
"Har kungen någonsin besökt någon stripp- eller sexklubb?"
" Det beror på vad man menar med stripp- eller sexklubb. Det är ett ganska vitt begrepp."
Öh, nej? Det är precis vad det låter som = borde vara ganska enkelt att svara på.
Det finns massor av liknande exempel och alla pekar på... Visa hela »

jag liter mer på kungen och kungahuset än jag gör på många ledamöter i riksdagen och hela regeringen.

Pezster 
· Svar till göran

och det säger en hel del... om lilla landet Sverige.

Jag är för monarki som det mindre onda om man har att välja på det eller republik. HMK är kanske inte det vassaste verktyget i lådan, men jag kan nästan garantera att en president hade varit bra mycket värre. Har fördelen att inte ha någon politisk agenda eller makt; Bara en riktig bragdidiot skulle försöka "muta" honom till att göra något eftersom han inte kan eller får.
Att det sedan skulle vara ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Jag är emot monarkin. Kan någon här snälla förkara för mig varför vi inte kan sparka kungen... och helt enkelt SKITA i att skaffa en president.

Missar jag något?

Man kan tänka sig att uppgifterna för den här s k statschefen tas över av riksdagens talman. Det blir en ganska maktlös "president" men klart bättre än att skicka ut en nolla i världen som kallas kung som det måste vara pinsamt för riktiga presidenter att slösa tid på att tala med.

Precis min tanke, jag förstår inte varför det hela tiden måste stå mellan kung eller president? Och även om det skulle vara mycket dyrare med president så skulle den iallafall vara VALD av folket, inte nåt inavlad pucko vars enda merit är att han var den snabbaste spermien. Monarki har ingen plats i ett modernt demokratiskt samhälle.

alltså, hade han i allafall haft lite bollar kunde han väl bara sagt typ att JA, jag var på en jävla klubb? får man inte ha lite jävla kul om man är kung? Är det olagligt?

förutom att man som sagt kan skippa hela grejen med kung helt, men.... skaffa lite balls, kungfan.

Kommentera