Liten men mycket ond sak.

 

Idag har jag och grabben ätit chili con carne. Vi tänkte testa något nytt och stoppade ned en halv Bhut Jolokia chili a.k.a "Ghost chili" i vår lilla gryta. Den där onda lilla frukten har en styrka som i runda slängar är 400 ggr starkare än innehållet i din Tabascoflaska.

 

Resultatet var en helt jävla cp-stark gryta med en fantastisk underliggande sötma. Både sonen och jag ger den här chilin högsta poäng. Mycket tack vare sötman och att den gifter sig något helt otroligt med just övriga ingridienser.

 

Får ni tag på en Bhut Jolokia (faktiskt världens näst starkaste!) så gör så här för att på 20 minuter få en sjukt god middag:

  1. Stek 3 små gullökar i smör. Löken ska få färg så sötman kommer fram.
  2. Släng på en halv (inte hel, det blir too much, det ska vara gott!) mycket finhackad Bhut Jolokia och rör om.
  3. Hacka ned blandfärs (mycket godare än bara nötfärs) och stek tills bra färg.
  4. Krydda med salt, lite vitpeppar samt frikostigt med Santa Maria Orginal Chili Powder.
  5. Häll över krossade tomater (med chilismak såklart)
  6. Låt det reduceras lite (ungefär den tid det tar för dig att avnjuta en god öl).
  7. Häll på 3 burkar Heinz vita bönor och låt puttra i 5-10 minuter.
  8. Servera.

Sjukt gott! Och så är det kul att veta att du smällt i dig en måltid med en chilifrukt som ligger strax över 850.000 på Scovilleskalan (Tabasco klenar in på c:a 3.000 på samma skala... pfft... mesigt.)

 

Men vad du än gör så prova! Det är inte så jävligt som du tror. Och förresten... om min 11-åring slevar i sig en fet portion så måste du med testa!

 

 

 

Skriv en kommentar

Det låter ju riktigt smakligt, får slaska ihop lite chili con carne till helgen. Fast jag är en ömgommad tönt och tar nog gammal hederlig piri piri. :D

Pezster 
· Svar till paqe

Neeeeejdå! Ta 1/6 av frukten istället. Eller ännu mindre och smaka av. Det är inte så mycket styrkan som smaken!

Gott med starkt.
Fast petar man i ögonkroken sen, efter att ha rört vid en Bhut Jolokia, så kommer man peta ut ögonen med en gaffel för att bli kvitt smärtan.

Pezster 
· Svar till JB

Tro mig... efter mina tidigare missöden var jag SJUKT försiktig med den här!

Hahahahaha... usch... jag får svid bara jag tänker på hur jag hostade vid stekningen.

Haha, avskyr själv stark mat men gött att ni provade. :)

Basen i mitt kök är typ... hemgjord habanerosås och rödcurrypasta numera. mumma.

haha jag och andra på jobbet är chilifantaster. Odlar spökchili i fönstret tillsammans med lite hot lemon - chili med citronhint! Tänkte hitta på nån kul fiskgryta med det.

Kommentera