Enligt AB har några föräldrar i Kanada har beslutat att inte berätta för omvärlden om könet på deras nya bebis.


"Faktum är att genom att inte avslöja könet på mitt älskade barn, säger jag till världen: ”Snälla, låt Storm upptäcka själv vem han eller hon vill vara”, säger Kathy Witterick.


Alla frågar ”när ska det här ta slut?”. Vi ställer samma fråga tillbaka. När ska det här sluta? När kommer vi leva i en värld där människor kan välja att vara som de är?"


Tänk om Storm (hahaha, skärp er! Storm? Skitsamma...) vill vara en... POKEMON! En gul älgliknande pokemon som kan fisa offensiva regnbågar! Naaaw! Så himla gulligt och puttenuttigt! Klart vi löser det! Lite målarfärg och en sprayburk i häcken och en liten lapp med instruktioner till personalen på dagis att alla ska spela döda när färgen börjar flöda.

Suck. Vi har två kön. Man. Kvinna. Sedan finns det vissa som vill byta kön när de blir äldre och då kan de göra det. Vill de kalla sig för "hen" så kan de göra det med! Det är nämligen ett fritt land och - hey! - gör vad som känns bäst för dig. Men dessa människor har glömt bort att det där med fritt land går åt båda hållen.

Det är nämligen också självklart att jag kan vägra i att kalla någon för "hen". Det är självklart att jag kan gå in på internationella "hen"-klubben och börja fråga alla vilket kön de tillhör. Jag är i min fulla rätt att peka på bebisarna som haft oturen att födas in i den där sinnesjuka gemenskapen och högljutt fråga om det är en pojke eller flicka.

Kör hårt ni som gillar vad det kanadensiska paret håller på med (alla ni 184 st i Sverige). Live the dream! Men gnäll inte när folk tittar på er som om ni kommer från en annan planet när de hör era idéer.

Daniel Perniklisisksisksisi på Wendela är som vanligt helt med på noterna. Den mannen lever sitt liv för att vara så korrekt det bara är möjligt. Det är så man kräks lite i munnen.


Skriv en kommentar

Frihet är säkert bra och väl, men i likhet med godis eller starkvaror kan det jävligt lätt bli för mycket. Ju friare man själv är, desto ofriare är ens omvärld.

Rent konkret har ju dom på planetens topp mest frihet (stora koncerchefer etc.etc. deras liv är rent FAKTISKT värda X tusen hungriga ungar från tredje världen.) men inte fan blir världen bättre av att allt och alla blir helt villkorslöst... Visa hela »

aj vad jag skäms som kanadensare.

Pezster 
· Svar till Kris

Men Kris... Kanada har ju så mycket annat som är otroligt bra.

Ta bara deras syn på integritet etc... nejdå... var stolt!

Halkade in via Ab och vill bara säga att det förmodligen är fler än du tror som tycker att det är en bra grej att låta omvärlden få sig en tankeställare. Att folk inte vet hur de ska bete sig mot en människa oavsett kön är katastrof.

Pezster 
· Svar till Lisa

Jag tycker inte det här med genus är en tankeställare. Det är nonsense att fucka upp barn på det här sättet.

Med tanke på vad barnet fått för namn måste jag bara länka till denna.
www.youtube.com/watch?v=V0W7Jbc_Vhw
Tim Minchin rockar!
(Och gillar ni den så lyssna på "Prejudice" och "If I didn't have you".)

Pezster 
· Svar till G

Hmmm... G... du har precis tipsat mig om något jag fan inte hade en aning om!

"If I didn't have you" var SJUKT bra. Sanslöst!

TACK!

Varför är det viktigt för dig att få reda på någon annans barns kön? Varför är det fel att vara "korrekt"? Är inte det att eftersträva? "Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. " - stor humor

Pezster 
· Svar till carl

tststst... carl. Det är inte korrekt att gnälla om "hen". Det är idiotiskt.

Carl - "En av Sveriges tråkigaste människor" - stor sanning.

Ach, det är så man blir helt matt av såna überkorrekta miffon inlullat i newage-tänkande nonsens.

Om föräldrarna själva vill kuta runt och kalla varandra hen, bråka om vem som sätter på vem, tvinga varandra att sitta o kissa så visst, varför inte. Men att påtvinga sin unge sådant skit som är totalt ignorant mot århundraden, om inte årtusenden av faktisk realitet och bekräftad sanning. Visa hela »

Pezster 
· Svar till HenrikB

Hahahaha... kul fakta. Om det stämmer failade föräldrarna sin egen ideologi redan vid dopet. KUL!

Någon mer som freudianskt läser Daniel Petternikliski vaje gång hans namn dyker upp?

Pezster 
· Svar till Bruno

Jag erkänner!

184 st? Gå in på dårhuset familjeliv.se så skall ni se att galenskapen omfattar 80% av Svea Rikes unga mammor plus femtekolonnarna som tror att de skall öka sina chanser att ligga genom att jama med.

Pezster 
· Svar till Argosy

Oj! Det är alltså värre än vad vi trodde...

ah well...

Värre? Värre? Det är illa bakom all fattningsförmåga om det-där-stället är representativt för föräldrar idag. Och det tror jag att det är.
Vill tvätta munnen med tvål då jag varit där..

tanjabergkvist.wordpress.com/2011/05/04/strom-och-billing-resonerar-och-genusforskare-vill-separera-teoretisk-genusforskning-fran-jamstalldhetspolitik/
Mitt lilla barnbarn, Sabina som just fyllt ett år ska uppleva det här vansinnet ..... Tyvärr, jag är för gammal nu för att på längre sikt skulle orka kämpa emot idiotin.
Vad händer med Sverige? Vad har vi för människor som aktivt vill montera ner en nation som har ha... Visa hela »

Jomen.... varför sluta vid kön? när jag var liten ville jag bli typ... varg när jag blev stor. Pojke eller flicka skit samma, jag ville vara VARG. Men NEEEEEEJ DÅ. Det gick inte för sig, man bara skrattade!

men srsly.... Barn gör tills du säger stopp. Som liten satt jag i leran iförd spetskjol och tjusiga lackskor och lekte med turtles och barbie, så jag var väl en tidigt social transexuell? För jag gjorde stereotypa killsake... Visa hela »

Trodde jag var ensam om att tycka att Daniel Pernikliski är en PK-dåre, tack Pez för det :)

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Hahahaha... nejdå. Vi är många som skrattar åt honom varje dag :D

Hen = Hönor Haha!

"Vi har två kön. Man. Kvinna."

Så dom som föds som varken det ena eller andra, eller som både och, dom finns inte?

Pezster 
· Svar till Ulrika

Hahahaha... WHAT? Jag vet att alla föds med ett fysiskt kön... vissa till och med med båda (vilket det FINNS namn för).

Så... exakt vad ville du egentligen?

"Om det stämmer failade föräldrarna sin egen ideologi redan vid dopet. KUL! "

Men du, kanske är det en flicka de valt att döpa till storm. Är den tanken för stor för dig?

Pezster 
· Svar till Ulrika

Nejdå. Fråga bara min kvinnliga kollega Sven-Erik.

aaaah hjälp...det är tack vare "folk" som Ulrika här som gör att man skäms över att vara svensk och vill fly landet...hur kan denna typ av människor ha blivit represantivt för hela Sverige ?

Det föds trebenta hundar, men vi kallar dom fortfarande för hundar. Ja, det föds människor med både penis och vagina, men sett till andelen som föds med ETT kön, är dessa en extreeeeeeeeem minoritet, ska vi a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahahahaha... är det någonstans i världen där regeringen kan få för sig att bygga toaletter i hela landet för typ 400 personer. Så är det... jupp... i Sverige.

@Ulrika: Missat poängen? Men om vi nu ska gå in på det där:
Vi har namn för dem som föds med både och. Någon som föds utan det ena eller det andra finns inte vad jag vet. Du kan alltid gå in och kolla på kromosomerna om genitalier saknas. Och de som föds med två slags genitalier kan man göra samma med, eller så får de välja själva...

@J
Trebenta hundar? Vad har det med saken att göra? Naturligtvis kallar vi trebenta hundar för hundar likaväl som vi kallar människor för... människor... oavsett om de har ett, två eller inga ben och oavsett om de har kuk, fitta, både och eller varken eller.

Vem har pratat om kränkt och att anpassa hela världen? Inte jag. Det är saker ditt provocerade och inskränkta lilla ego fabricerat alldeles själv :)

Frå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ulrika

"...prestera var ett personangrepp och en massa ovidkommande dravel. "

Ja? Du försöker få det att låta så fel... när det var så rätt.

@Candy
Jag ställde bara en enkel fråga på pezsters påstående.

Pezster 
· Svar till Ulrika

Som inte går att svara på eftersom den är så... erhm... korkad?

Läs din egen fråga en gång till, ta fram lite biologi etc och så ska du se att den besvarar sig själv.

"Ja? Du försöker få det att låta så fel... när det var så rätt."

Nope. Det var riktigt fel, alltihop eftersom det inte hade ett skit att göra med min kommentar och dessutom inte heller har med ämnet i din bloggpost att göra. Att blanda in trebenta hundar och allmänna toaletter i en diskussion som har sin grund i transfobi är liksom, tja... Fel helt enkelt.

"Läs din egen fråga en gå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ulrika

De blir ett problem när ett samhälle ska anpassas så att 400 idioter ska må lite bättre.

Och hahahahahahaha på att du är insatt i "ämnet" intersexualitet. Gratulerar till inhämtandet av 2011 års mest meningslösa kunskap.

"De blir ett problem när ett samhälle ska anpassas så att 400 idioter ska må lite bättre"

Fel. Igen.
Det blir ett problem för att du gör det till ett. Att något som bara rör en "extreeeeeeeeem minoritet" skulle kräva en så stor anpassning av samhället att det skapar problem för dig är bara trams.

"Gratulerar till inhämtandet av 2011 års mest meningslösa kunskap... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ulrika

Njet. Tyvärr. Din "kunskap" är totalt meningslös. Nu vet du det, för jag berättade det för dig. Ägna dig åt något vettigt istället.

Ohh... Imponerande. Verkligen moget *lol*
En pubertal tonåring med en dålig hårdag hade inte sagt det bättre.

Pezster 
· Svar till Ulrika

*mute*

Ulrika: Så kan vi kalla dig Hen då? Hönshjärnan? Och varför missbrukar du smileys? Hånskratt?

Amenvadfan, tala om att skapa ett problem och en motsättning, börjar tro att jämställdheten och acceptansen (eller vad man nu ska kalla det) blivit såpass bra nu att vissa Absolut måste börja lalla om "hen" och "genus" och "hbt" bara för att synas/märkas.
F
ör som en kompis som är ubergay (nej jag tänker inte nämna kön på personen, det är irrelevant i frågan) sa ... Visa hela »

Grattis Ulrika, du lyckades spåra ur genusdebatten här med.

Pezster 
· Svar till nvrd

Hahahaha... Ulrika är lite speciell.

Ulrika: du vet väl att när man säger "oooh, moget" så har man per automatik förlorat diskussionen? typ forever.

man och kvinna beskriver biologiskt kön, mongo. däremellan finns HERMAFRODITER, vilket är ett mellanting mellan dessa två biologiska kön. Däremellan kommer även TRANSEXUELLA som i skallen inte är det kön de biologiskt fötts till. De som vill vara både man och kvinna samtidigt vill ju... Visa hela »

@Ulrika och resten med samma inställning:
Är det någon som överhuvudtaget tänker på BARNET ifråga? Barnet har ett kön och barnet identifierar sig med mamman eller pappan beroende på vilket kön det har, vilket det i och för sig kommer att göra ändå, oavsett vad föräldrarna kallar barnet. Men barnet fattar inte, och ska inte behöva fatta, de vuxnas syn på och tankar om genusdebatten.
Jag kan hå... Visa hela »

Jaha....
Kan säga att i finskan inte finns hon/han men det har inte gjort någon skillnad. Man har ju fortfarande ett kön och så har ju naturen skapat oss för fortplantningens skull.
Detta med "HEN" är ju en socialkonstruktion av folk som finner orättvisor överallt, sopa rent i egna tältet först. Vad kan det resultera i om ca 20 år när "henorna" är vuxna? Detta är väl inte riktigt rätt o... Visa hela »

Hallå... Ulrika.... vart tog du vägen?

Pezster 
· Svar till Candy

Längst in i genusdebattörernas mörkaste grotta lyser flitens ljus. Det är Ulrika som filar på nya argument.

@Candy - Jag drog. Tröttnade på allvetande bessewissers här som inte har en aning om vad dom snackar om och vad deras svart-vita tänkande leder till, något som jag själv har erfarenhet av.

marknadsbacken.wordpress.com/2010/07/22/intersexualitet-och-for-manga-fingrar/

Pezster 
· Svar till Ulrika

Ja... du vet ju själv fan ingenting. När du försöker sprida ditt nonsense och ingen håller med dig så blir du sur och löjligt bitter i dina kommentarer.

Ändå så kommer du tillbaks hela tiden.

Ja, Visst är det jobbigt med människor som inte slickar din röv hela tiden och att dom inte ger upp trots ditt och dina medlöpares otrevliga bemötande :)

Pezster 
· Svar till Ulrika

Jag vet inte... att hänga sig kvar på ett ställe där folk uppenbart inte håller med dig säger mig mycket mer om dig än vad du tror.

Tragiskt liksom.

Du förändrar inte folks synsätt... snarare bekräftar att de har rätt när de läser dina bitterhets-vm-kommentarer.

Ulrika - det är inte smart att avfärda motargument som rövslickeri. Att man inte håller med just DIG betyder inte att man slickar röv, så jävla hett smartorginell är du inte.

Kommentera