Jag läste Camerons uttalande i England efter kravallerna. Suck. Det går åt helvete och det fort.

Engelsmännen är grymt kameraövervakade. Ta en tripp till London och gå lite kreativt roligt i tunnelbanan så ska du se hur snabbt du blir plockad (det är både roligt och lärorikt).

 

Cameron har jagat upprorsmakarna med hjälp av dessa bilder. På bästa sändningstid har engelsmännen kunnat sitta framför sina tv-apparater och se när polisen hämtar bråkstakarna till förhör.


"We will track you down, we will find you, we will charge you, we will punish you. You will pay for what you have done."

"No phony human rights concerned will get in the way" (!? What the fuuuu...?)


Ännu mer bilder när polisen bankar in dörrar och släpar ungdomar till väntade bilar på gatan. Engelsmännen ser med skräckblandad förtjusning hur jakten pågår. De hejjar på vansinnet och ingen… utom en och annan journalist med fungerande hjärna… stannar upp och tänker lite.

 


Cameron fortsätter med (och det är nu det blir riktigt illa) berätta att de ska undersöka hur man kan stänga ned sociala nätverk som Twitter, Facebook, Blackberries chat funktion etc. för att förhindra spridning av kaoset. Han får säkert medhåll av de styrande i San Franscisco som häromdagen stängde av all mobiltelefontrafik under en händelse i tunnelbanan. Just för att hindra att folk fick fel idéer för sig. Bestraffa och kontrollera människor INNAN något faktiskt har hänt. Niiiice. Not.


Ungefär här undrar jag varför inte den gapande Cameron har en söt liten uniform på sig. Kanske en galen vild mustasch som pricken över i? Mer överdrivna handgester, tack. Så vi tydligt kan se hur politikernas vansinne tar form.


Politikerna berömmer de sociala nätverken och teknologin när de möjliggör att folk reser sig mot sina ledare i vissa länder. Men när människor här i väst blir förbannade över något så verkar det vara en HELT annan sak. Då är det ok med lite kontroll. "Det är ju för en god sak" mässar politikerna och fåren - det är ni som kör det där med "jag har rent mjöl i påsen" - nickar och håller med.

För sakens skull. Jag tycker det är för jävligt att vissa idioter förstör och det är klart att de ska ställas till svars. Men när åtgärderna drabbar fler än de som man vill komma åt är man på helt jävla fel väg. Detta förstår alla... utom får, politiker och polismakt.

Förresten... "V for Vendetta" (baserat på en sjukt bra tecknad serie) aldrig varit mer aktuell. Se vad jag talar om här.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 -


Skriv en kommentar

Är visserligen emot övervakning in absurdum å det allra bestämdaste, men jag hade nog varit etter värre än Cameron om jag satt i hans sits. Jag hade varit mer blindgalen än en hel kull av Breivik/Karl Roves kärleksbarn.

Plundrigskåta skitungar som stjäl från "de rika" (vanligt hederligt folk, företagare och butiksinnehavare) och ger till "dom fattiga" (sig själva som "bara" har 32' TV... Visa hela »

Jag har egentligen inget problem med kamrorna, sålänge de andvänds till just sånt här.
Däremot är det helt oacceptabelt att stänga ned någotsomhelst i förskott.

Tycker att man har varit alldeles för mjuk mot dessa vandaler.
Hade jag suttit i sadeln hade det blivit - första dan gummikular, andra dagen bly.

Läste i nån blaska att fotbollshuliganerna skyddar sina områden mot plundring m.m. Tror att det är ett bättre sätt att få slut på kravallerna. Brittiska ungdomar har noll respekt för polisen, däremot har de flesta respekt för huliganerna.

Kanske är rentav några av anarkisterna betalda för att börja uppvigla?
Politiker är så pass sluga att de vet att när problemen är för stora så går folk med på vad som helst för att slippa dem.

Först av allt, härligt att du e tillbaka från bloggsemestern!

Du har rätt i mycket av det du skriver. Händelser som denna i London, Oslo-terrorn gör det så jäkla mycket mer legitimerat att inskränka friheten för allmennheten, och öka regeringarnas makt. Det är inte vägen att gå, men vi galopperar redan åt det hållet utan tyglar. Vem fan vet hur det ser ut om 10 år.

Tror inte sättet... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HenrikB

Tackar!

Du har helt rätt. Vi måste jaga och straffa buset. Inte arbeta utifrån att varenda jävel är en potentiell terrorist.

"Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot."

Såg V for Vendetta idag. Fick kalla kårar av Chounselor's tal... Påminde otäckt mycket om Camerons tal för 3 dagar sen. Vart fan är vi på väg egentligen?

Pezster 
· Svar till HenrikB

Jag håller med. V för Vendetta har gått från att vara en bra rulle till att vara en VIKTIG rulle.

Btw, varför inte nita på folk Innan de bränner någons bil, butik eller hem, i stället för att vänta på att de ska gå hem och gripa dem där. Är inte syftet att skydda folk och deras egendom, inte först låta den brinna upp och SEDAN gripa de skyldiga

Vad gäller att minska kravallmotivationen är detta mitt förslag

www.dailymotion.com/video/x2sdkj_black-presidential-suvminigun_politics... Visa hela »

herregud efter att läst kommentarerna på AB blir jag SPYFÄRDIG Befolkningen i detta land är tydligen helt mentalsjuka.

Krossa en cctv kamera i dag, gör världen bättre.

Good Blog!

Kommentera