Tydligen har det varit en diskussion om anonyma hatkommentarer på nätet. Detta ledde till att tidningarna har tagit bort alternativet att kommentera anonymt. Eller... så ska det sitta någon stackars b-journalist och ska förhandsgranska dem. Det där vet vi redan hur det bli... någon liten människa får för sig att begrepp som "du är dum!" eller "han/hon ser ju inte klok ut!" måste censureras bort för att ingen ska "kränkas".

Fast egentligen har tidningarna bara gjort det jobbigare för vissa människor att kommentera anonymt. Du kan nämligen hur lätt som helst skaffa dig en epostadress, registrera dig på valfri tidning och sedan kommentera hur mycket du vill. Och det orkar de flesta idioter, rasister etc lätt att göra... men inte den stora massan.

Är jag den enda som helst vill ha idioterna (även anonyma) ute i det öppna så man kan hålla koll på dem? Och vem fan blir kränkt av att läsa någon sur kommentar på nätet? För helvete... tuffa till er då alla lättkränkta mesar. Troll på nätet är skitroliga.

Det är ord! Inte mer än så. Ord. Vissa hanterar dem bra, vissa mindre bra. Men att det ska bli sånt jävla liv bara för att några rasister är ute och demonsterar sin ointelligens förstår jag inte. Jag tycker det är roligt att läsa alla puckons kommentarer. Som vanligt kommer idioterna fortfarande kunna vara idioter och vanliga människor som inte pallar hålla på och mecka med fejkande profiler, mailadresser etc kommer att stängas ute från debatten.

Vem dör av att folk, idioter och ickeidioter, kan kommentera anonymt på nätet? Ingen såklart. Den egentliga anledningen till hela utspelet kan jag slå vad om är alla människor som ifrågasätter och - relativt ofta - lyckas med konststycket att idiotförklara journalisterna bakom artiklarna. Tidningarna vill helst stå oemotsagda på nätet. Det blir mindre pinsamt för dem på det sättet.

Aftonbladet lyser dock starkast på puckohimlen genom att numera kräva att alla kommenterar med sitt Facebookkonto (say whaaat!?). Det är så korkat att jag knappt tror det är sant. Fast å andra sidan är det ju Aftonbladet... och chefredaktören är ju Jan Helin... inte direkt känd för sin intelligens.

Kyparen! Kan vi få hit några riktiga journalister, tack?!

Edit:

Fick precis några mail från några av er som gjorde mig uppmärksam på att artiklarna i ämnet inte går att kommentera. Hahaha... ingen större överraskning där inte... *suck*

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 -


Skriv en kommentar

Precis. Och jag skulle även vilja påstå att personerna som diskuterar med och blir genuint upprörda av dessa svagbegåvade rasister är precis lika korkade, anonyma eller inte.

Pezster 
· Svar till Jebus

Precis! Tänk ett Internet helt utan troll! O_o

Pezster 
· Svar till Jebus

Och jag fattar inte vem det är som gnäller på kommentarer på nätet. Vem i helvete blir kränkt av att läsa saker i ett kommentarsfält?

Nej. Nu ska jag släppa det här. Jag har fan bitmärken på skrivbordet så irriterad jag blir över sånt här.

peszter din sopa jag vet vart du bor SD i mitt hjärta snacka inte skit

Felstavningar, avsaknad av punkt och komma samt attityden med flit, det är exemplet på kommentarer som man inte gärna vill ha i fälterna.

Å andra sidan, Aftonbladet är väl inte direkt neutrala rent politiskt. Jan Guillililililiouu (rätt stavat?) är ju kolumnist och det säger sitt :).

Tror bara det är ännu ett steg på väge... Visa hela »

IB finns fortfarande och har väl egentligen aldrig varit ur drift... De bara bytte namn till KSI och bor ute på Lovön, tillsammans med *du-vet-vem*!

Började väl gissningsvis med att Birro och resten av det där bottenskrapet blev kantstötta över att folk hade mage att påpeka hur fantastiskt idiotiska dom är, sen va det väl en och annan b/c/d (D för docku-*kräkas*-såpa) -kändis som ojade sig över att folk gavs tillfälle att berätta vad dom egentligen tyckte om dom.
Förstår väl vem som helst att man kan ju inte låta pöbeln yttra sin å... Visa hela »

Tror precis som jay att Birro framförallt "genus,batik"gänget haft väldigt svårt med att se artikelkommentarerna. Drar man ur sig saker som Gubbslem, Andefattiga gudsförnekare, rasistsvin rovdjursmördare och dylikt bör man ju klara av att dessa grupper drar iväg ett par skriftliga snytingar tillbaka. Tycker det låter mera som man vill skjuta på öppet mål igen som på den gamla goda tiden, så man säger hel... Visa hela »

word
// Anonym ;)

asså fyfan va dålig blogg du har å va ful du e!
det e min RÄTTIGHET att skriva så och jag STÅR för de!
he he he! ;)

Men vad i H******

Jo när idioti får styra så skapas än mer idioti.
Jaha ojojoj om jag inte gillar vad du skriver......ja men då skiter jag i det och tycker du är en idiot MEN vi har yttrandefrihet.

Spelar ingen roll om vi blir stötta av vad andra skriver, de har fortfarande rätt att skriva det. Och det är bara att lära sig att inte bry sig så jävla mycket, visa lite personlig styrka och distans, världen ä... Visa hela »

Raaap

Kommentera