Ett bra tag klippte jag mig själv med en trimmer. Det fungerade hur bra som helst. Flickvännen fick hjälpa till med nacken så det blev snyggt men annars gick det bra. Alternativet var ju att klippa sig hos någon fjant till "mode"-frisör för 600 spänn. Pfft... ALLA frisörer nuförtiden är enormt skitnödiga och överdriver sin egen betydelse.

Jag har kort hår. Även när jag anser att mitt hår är långt... så är det fortfarande kort. När jag då vill klippa mitt korta hår ännu kortare ska det fan inte kosta 600 spänn. Speciellt inte när det tar typ 20 minuter för frisören att göra klart jobbet. Då snackar vi alltså en timlön på 1800 kronor för frisörens räkning. Helt flippat.

Nu klipper jag mig inte själv längre. Jag hittade nämligen en kille som enbart klipper snubbar. Dvs han gör kort hår kortare... på män. Går du dit och babblar om hårfärgning och annan skit så åker du ut från salongen.

Det är alltid fullt med folk där... det går inte att boka tid utan man går bara in och hänger tills han pekar på dig. Han klipper 4-5 folk i timmen dagen lång och det märks att övning ger extrem färdighet. Han klipper exakt och otroligt bra på 15 minuter (vilket är ungefär den tid jag orkar sitta still) och för det excellenta arbetet vill han ha 130 kronor.

Jag betalar honom 150 kr och går nöjd ut med gott om tid kvar att käka lunch.

Vi behöver fler salonger för män som inte bryr sig om hårfärgning, produkter och all annan meningslös skit i hela världen. En salong för män... där det enda som sker är att kort hår blir ännu kortare. Oh... och en sak till... de ska erbjuda rakning med rakkniv!


Skriv en kommentar

Låter helt rätt!
Fast med det minimum av hår jag har kvar, fortsätter jag med trimmern.

Åh, rakning med rakkniv. En njutning. Var det inte så långt bort skulle jag ta mig fan åka dit när den servicen blir av ;)

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Hittade den här. Med några tips på var man kan utsätta sig för denna njutning.

skaggbloggen.se/barberare-rakning-pa-klassiskt-vis/

Kom nyss hem ifrån filippinerna, för 40 peso fick jag håret klippt, skägget rakat och ryggmassage. 60 peso = en dryg tia... har levt livet i 2 veckor nu, känns inte kul att vara tillbaka i kylan

Tror att Holstebro, på Jylland kan vara staden för dig! Här finns visserligen inte så mycket, men i alla fall två ställen där de klipper enbart män!

Jag är lycklig nog att äga en rekorderlig rakapparat av märket Philips som lyder min minsta vink och raskt slaskar av överblivet hår med en 8 mm snagg kvar. Skönt, skitfult och praktiskt. Oj vad jag kommer att ha tokigheter att göra till godo när jag blir gammal.. ;D

Håller dock med om att det ligger en slags njutning i att luta sig tillbaka och överlämna huvudsvålen till dessa bladmästare. Geschwint, stilrent och märkligt avslappnande helt utan dösnack om hur grannkärringens åderbråck artar sig, bara "snipp-snipp".

Samt att skåda en mästare inom sitt hantverk i aktion. Man vet utan att prata eller skaka hand med barberaren att denne har ett fast och gediget handslag och ska... Visa hela »

Sådana finna det gott om i canada. Kallas barbers. Och kostar motsvarande ca 100 kr. Frisörer kostar mer - ca 210 kr. Vissa få saker är bättre på den här kontinenten… :)

Pezster 
· Svar till Polaris

Bara för det vill jag bo i Kanada.

Även som tillhörande det kvinnliga könet vill jag ge en eloge till dessa herrsalonger. Mitt hår är mer än 80 cm långt och jag vägrar lämna det i händerna på en vanlig hårfrisörska, som skulle förfasas över längden, tjockleken och tyngden i det. "Det måste ju tunnas uuuuur, och kortas och klippas upp, så att du får mer volyyyyym i det."
Helvete heller. Ge fan i mitt hår. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tonje

Ah! Se där! Perfekt!

Köpte hårklippningsmaskin för 600 spänn 1985 eller 1986. Funkar fortfarande. Snacka om bra investering. Snaggad och snygg hela tiden!

Kommentera