Unicef kräver skola för papperslösa barn. Papperslösa barn innebär att deras föräldrar befinner sig i Sverige illegalt. Barnet har ju faktiskt inget val utan hänger liksom bara med sina föräldrar och jag håller helt klart med att barnen bör få tillgång till sjukvård och skolgång.

Men jag har problem att få ihop exakt hur det skulle gå till. Hur vet man att någon som söker sig till skola eller sjukvård verkligen ÄR papperslös? Hela grejjen med att du är papperslös är ju att du inte kan visa vem du är. Kan inte detta missbrukas av andra än papperslösa... typ kriminella? Folk som vill hålla sig undan lagen? Ligga lågt? Ni fattar vad jag menar.

En annan tanke är att om staten ska tillhandahålla skola och sjukvård till de som är här illegalt. Blir det inte en intressekonflikt någonstans på vägen? Staten har ju även skyldighet att leta reda på illegala flyktingar och deportera dem. Så, om staten då ska tillhandahålla skola och sjukvård borde de relativt lätt kunna hitta dem.

Jag är alltså FÖR att barnen ska ha både sjukvård och skola... men jag får det bara inte att gå ihop i skallen. Är det någon som funderat på exakt hur det där skulle gå till i praktiken?

Jag är helt enkelt nyfiken.

DN -

Skriv en kommentar

Fast nu forsoker du ju applicera logik pa politik. Det forstar du ju sjalv att det ar meningslost.

Politik ar mer som kvantfysik. Sa lange ingen observerar eller mater kan en partikel (eller flykting) befinna sig i tva olika tillstand samtidigt. Det ar forst nar man observerar som det kollapsar till ett tillstand (och katter eventuellt dor).

Sa sluta kollapsa politiken nu...

Pezster 
· Svar till MJ

Hahahahaha... aha!
Fin Schrödinger referens där ;)

Politik är som religion. Båda två är det tillstånd som påträffas i total brist på förnuft och ordning, ren entropi.

Att polisen har som jobb att lagföra/utvisa papperslösa och socialtjänst/tandvård/bildningssektorn har som uppgift att gömma dem från polismyndigheter är varken mer eller mindre motsägelsefullt än att det finns ett konstitutionsutskott eller ordet "Justitieminister",... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahahaha...

Men allvarligt. Detta går ju inte att lösa utan problem. Folk som kommer hit kommer alla elda upp sina papper. Eller så kommer det utnyttjas på något annat sätt.

Idiotiskt.

En smula fittigt gjort mot asylsökande som får avslag och fogar sig i det och prövar lyckan i ett annat land tycker jag däremot att det är. Man bör inte "belöna" eller i det här fallet uppmuntra till att bränna/förstöra identitetshandlingar.

Däremot håller jag med om att någon som är här utan att ha valt det aktivt (född av papperslösa) ska ha samma rättigheter och skyldigheter s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Självklart ska sjukvården och skolan BARA gälla barnen såklart. De vuxna kan åka åt pipan enligt mig.

Vad är det som säger att Christina Heilborn vet bäst. Denna övertro och dyrkan av befattnigshavares personliga åsikter skall inte styra Sverige. Artikeln är kvinnligt känslosam och saknar ett praktiskt perspektiv och blir "jag vill ha men vet inte hur" och bryr mig inte om det utan skickr jobbet på någon annan, jag får ju lön ändå.

akutsjukvård är redan gratis till såväl papperslösa barn som vuxna. Om de får skolgång, vad händer sen? Ska de bli vuxna papperslösa? Jag ser ingen logik i att man ger illegala invandrare dessa rättigheter. Iom att man gör det så motiverar man dem att vara kvar. Då ska man faktiskt ge dem uppehållstillsånd. Allt annat är grymt. Det ska helt enkelt vara allt eller inget.

@Petzter 18:33
Det är verkligen få asylsökande som visar upp passhandling, id-handling eller motsvarande när de söker asyl. Jag citerar ut Migrationsverkets årsredovisning 2010 s. 21: "Det är däremot fortsatt få individer som vid ansökningstillfället uppvisar en passhandling eller motsvarande. Endast 6 procent av de asylsökande uppvisade en passhandling, vilket dock är en förbättring mot föregående... Visa hela »

Kommentera