I kassan på Netto... igen. Jag har en tant framför mig som lååångsamt segat upp alla varorna och minutiöst sett till att alla streckkoder ligger rätt. Kassörskan fick till och med vänta in tanten mellan varorna.

När det sedan blir dags för betalning så åker tantens handväska upp. Det pillas upp en 100-lapp... en tjugo-lapp... mer rotande... en tjugo-lapp till sooooom nääääästan når kassörskans hand men tanten ändrar sig, lägger ned sedeln och tar upp börsen istället. Nu räknas det upp enkronor istället... en åt gången.

Jag hoppar upp och ned i kön mentalt mässandes "MENKOMIGENUFÖRHELVETEDINJÄVLASNIIIIIIIIIIIGEL!!!"

I min hjärna tar jag tag i hennes skalle och slår den upprepade gånger i kassaapparaten medan jag skriker åt henne att fnatta på.

Tanten tittar upp mot mig och ler. Jag ler tillbaks.

Det blir min tur.




Skriv en kommentar

Varför lyckas man alltid hamna bakom dessa tanter?! "Den här kassan ser kort ut." Ändå tar den längst tid. Själv lassar jag upp varorna i ett varuberg i höjd med mount everest, drar kortet under tiden kassörskan läser in varorna och godkänner när sista varan är inläst, allt för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt och inte irritera andra.

Pezster 
· Svar till Oskar

Hahaha, du gör som jag. Häller ut alting i varukorgen på bandet, slänger ned en skylt och inväntar summan från kassörskan.
:D

Hahaha, Oskar - samma här. Men folk verkar inte fatta att det går att dra kortet och knappa in koden medan personen i kassan slår in varorna. De väntar tills allt är inläst. Sen kanske man borde fundera på varför man är så stressad att man inte kan vänta den ynka minut extra det tar...

Pezster 
· Svar till Candy

Man väntar inte på sniglar!!!

Den här kärringen tog inte en extra minut... det tog flera timmar!!! Öh... eller... äsch...

Själv är jag villig att göra en deal med dem - sniglarna.... De flesta är ju pensionärer som kan sköta sina inköp när som helst under dagen; låt dem därför åka gratis på bussar och lokaltåg, utom under rusningstid, på villkor att de håller sig undan från allt vad kassaköer m.m. heter när vi andra har bråttom!

Skulle jag då råka på en sådan här molusk o... Visa hela »

Det kanske var din mamma Pezster....den jävla snigelkärringen...Eller??

Pezster 
· Svar till Jan

Såg mer ut som din mamma.

Respekt till folk som skiter i stressen och lunkar på i sin egen takt, vi ska ju ändå alla dö, så varför ha bråttom??

Jotack, de dyker upp på jobbet också de där...

De tycker det är helt ok att stanna på landgången för att rota i väskan, fråga om något som ALLA ANDRA som gått ombord redan vet eller bara stanna för att prata med sin pensiokompis som står 4 pers bakom.

Det är dessutom BARA pensios som inte förstår att man inte får gå ombord när kedjan hänger på.

På... Visa hela »

Jag brukar stanna upp precis innanför SLs glasspärrar i tunnelbanan...men jag har en baktanke med det. Så fan heller att jag tänker låta snåla plankare åka på min biljett. Oftast ser de väldigt arga ut.

Men det är enda gången.

Hej Pezt!

För det var verkligen PEST att läsa din kommentar om den den gamla damen i din kassakö. Vem tror du att du är egentligen? Tror du möjligen att du aldrig blir gammal?
Det lovar vi, det blir du. Jag hoppas det kommer att stå en rad med ilskna, stressade, unga snygga tjejer bakom dig och skrika "Kan du inte skynda dig din jävla gubbfan!" Då kommer vi att skratta! Men knappast nu, för det finns inte nå´t roli... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marion H.

Blev ni förbannade?

Oj... det var INTE meningen... eller... erhm... jo.

Marion, Josephine och Sascha, har ni några individuella åsikter?

Eller är ni en skit-zofren person?

Eller satt ni bara i tonårsrummet och blev upprörda för att lilla pubertetshjärnan inte förstår sarkasm?

Cg

Haha

Netto finns det kvar i Stockholmsregionen?

Pezster 
· Svar till Johan

Inte en aning. Det var inte i Sthlm.

Skitbra skrivet. Själv blir jag alltmer irriterad på pensionärer som prompt SKA handla, åka buss osv i värsta rusningstiden när andra är på väg till/från jobbet, trötta, bara vill hem och så får man stå där bakom någon som haft hela jävla dagen på sig att uträtta sina ärenden. Och nej, det handlar inte om att jag vill förbjuda små gummor på gatorna morgon och kväll u... Visa hela »

jag har noll probs med att de vill handla under rusning. jag blir förbannad över tidsödande och/eller onödigt beteende. då menar jag inte glömska, utan ONÖDIGT beteende.
Marion, Josephine och Sascha; man bahöver inte snigla bara för att man är gammal. och jag menar inte ålderkrämpor - är det kö så börjar man INTE dutta med småsaker om det inte behövs, det är rent ohyfsat. det är inte en k... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Om hon trollade mig så bugar jag mig självklart med stor respekt och tänker: "Well played!"

Gå till en annan kassa, om du tycker att det drabbar ditt psyke när du framför dig ser en snäll tant som gör som man borde. Fast lite långsammare.
När man vet med sig att äldre föredrar kontanter kanske man borde strutta iväg till annan kassa när man ser att det tar tid.

Om man ska handla några varor så kan man väl fråga "snigeljönsarna" om man får smita före, för att sedan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Josefine

Hyfs? Nej. Tråkigt.

Kommentera