"Integriteten hotas när skatt blir övervakning" är rubriken på en en ledare i SvD. Det handlar om biltullarna i Stockholm som polisen tydligen har fri tillgång till. Gunnar Andrén från FP kommenterar här.

Det gör mig glad när folk i ledande positioner faktiskt värnar om integriteten... faktiskt FÖRSTÅR vad det innebär. Fast varje gång det händer blir jag lika nedslagen av alla idioter som babblar om "jaja... vad gör det för skada om de kollar bilarna som kör igenom tullarna... har man rent mjöl i påsen så behöver man inte oroa sig." Det är de som resonerar på det sättet som är så in i helvete farliga för det framtida samhället. De förstår nämligen inte. Alls.

I ett fritt samhälle så ska du kunna röra dig fritt. Punkt.

Och i ett fritt samhälle kommer idioter alltid att kunna hitta på sattyg. Vi ska bli duktiga på att förebygga sånt, vi ska jaga dem när har gjort något och vi ska straffa dem när vi får tag på dem.

I ett fritt samhälle så händer det ibland skit. Det får man liksom stå ut med.

Om vi har övervakning av alla, kameror som ser allt, myndigheter som har fri tillgång till alla register, ett kontrollerat Internet och all annan skit som är på gång eller redan är här... så ska man inte inbilla sig att man lever i ett fritt samhälle.

Frihet kostar helt enkelt. Det är därför den är så värdefull.


Skriv en kommentar

Kräks i munnen varje gång någon pratar om rent mjöl i påsen. Det spelar ju ingen roll huruvida man har det eller inte. Jag vill inte bli övervakad, för jag värnar om mitt privatliv, trots att jag har "rent mjöl i påsen".

Pezster 
· Svar till Anonym

Precis.

Ett annat problem med det argumentet är ju att det inte är du som avgör huruvida ditt mjöl är rent eller inte...

Pezster 
· Svar till Luke Skynetwalker

Och om mjölet bara är lite orent. Hur ställer man sig till det?

Och alla de som TROR att deras mjöl är rent men som plötsligt inte är det?

Nej. Övervakningssamhället vi är på väg mot har INGET med frihet och demokrati att göra. Synd bara att så få människor inser det.

Gillar hur Norge hanterade massakern. Men kropparna hinner knappt kallna innan allas vår favoritminister lägger sin onormalt vårtiga gamla häxnos i blöt.

"Vi måste skärpa vapenlagarna!" trumpetar fru Ask och hoppas att den dumma valboskapen ska slicka på hennes spetälska juver som om det inte fanns någon morgondag.

ELLER så kan man kanske se till att få bukt med buset innan skiten händer. ... Visa hela »

Paqe - Det är ändå lite skrämmande det där med en weekend mellan lakanen....och tror du inte att Asken videoövervakar? Nä, jävla dumt att bli plåtad så.

Tyvärr kommer vi nog att förlora och plötsligt befinna oss i en 1984-värld och då är det bra mycket jobb att göra.

Storebror ser dig!

Storebror HAR redan sett dig!

Regskylt, fjädergångjärn, gammal torkarmotor, tryck på tutknapp nedre=skylt in, ingen övervakning.

funkar bra om man har en riktig stötfångare i krom och framåtlutande "hajnos"

Har jag hört.

C G

Kommentera