Från Expressen:


"Många säger att fetman minskar och kanske får vi inte lika många nya feta som tidigare, men i dag är 40–50 procent av svenskarna överviktiga eller feta. Det har aldrig varit så många.
Det forskas mycket, berättar han, men någon ny mirakelmedicin finns inte i sikte."


Nämen? Så "kampen" mot fetman är helt enkelt att tjockisarna just nu sitter i en soffa någonstans och väntar in något slags piller som magiskt ska o-tjockifiera dem? Öh... är inte det där tänket en del av problemet?

Eller är det helt enkelt så det ligger till? Sveriges tjockisar svullar lugnt vidare i väntan på ett piller som ska lösa alla deras problem. Bara hoppet om ett piller gör ju att det inte är lönt att hålla på med motion, kost och sådant trams... tänk bara på PILLRET! Pillret kommer snart! *smasksmask från chipspåsen* När som helst nu! *sluuuurp från Coca-Colan* Vilken dag som helst nu kommer det! Kanske imorgon *smasksmask* *raaaaap*

Detta innebär ÄNNU en ursäkt för fetknopparna:

"Oj, vad fet du har blivit!"

"Det är inte mitt fel. Medicinen är inte klar än."

Tjockisar... finns det någon varelse som är latare? De är så lata att istället för att öka takten lite och röra sig, äta rätt m.m. så propagerar de för att det är en sjukdom när man är tjock. Och en sjukdom botar man minsann inte genom att äta mindre! NEJ! MAN MÅSTE HA PILLER!

Ge mig tre månader, tjugo tjockisar, några tigrar och en löpbana så jävlar ska ni få se på "medicin" som fungerar.

Skriv en kommentar

Blir så arg på något sätt när jag läser sånt här. I svenskan stod det dessutom att 1.6 miljarder människor är "drabbade" av fetma? Va? Hur "drabbas" man av ett självförvållat problem? Helt jävla otroligt...det jag kan bli ännu mer irriterad på är att folk går runt och klagar och sedan har mage att säga "men du är så smal, du har tur"...i helvete heller! J... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Hahahahaha... känner igen det där.
"Du har tur som (valfritt)..."

Nej, kära medsvenskar. Det handlar inte om tur. Det handlar om skicklighet och lite ballar att ta itu med saker.

Fast det ar ju ett sockerberoende - lite som alkoholism - och det ar ju en sjukdom faktiskt..:

www.aftonbladet.se/wellness/article13827133.ab

Det kommer vi alla vara overens om i framtiden (bara sa att du vet).

Pezster 
· Svar till MJ

Jag tror vi INTE kommer vara överens om det i framtiden.

Det där fetknoppen i artikeln har ju "Fail" skrivet i pannan.

Det är helt enkelt bara att välja att inte inta valfria substanser. Klarar man inte det så hänvisar jag till Darwin.

Fast nu har jag kommit till insikt har (och vill dela med mig). Fetma AR en sjukdom.

www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Fetma/

De har definerat det otroligt bra pa forsta raden: "Fetma är en ganska vanlig sjukdom som uppstår när man äter mer än vad man förbränner."

Pezster 
· Svar till MJ

Hahahahaha... jag skrattar fortfarande över att de har en rubriker som "Symptom", "Behandling" och "När ska man söka vård?"
Hahahaha... jag dööööör.

Det måste ju snarare vara någon psykisk åkomma, det som beskrivs i den artikeln. Då är man ju inte riktigt mentalt frisk om man måste dra iväg mitt i natten och köpa glass.

Pezster 
· Svar till Björn

Hahahaha... du har så rätt.

Det behövs ett par ärmar att kavla upp helt enkelt.

Typ www.vidjupiter.se/wp-content/uploads/2010/10/tjockis.jpg

Förr var det minsann mer rakt på sak och mindre sweet talk.

Pezster 
· Svar till paqe

DET är vad jag kallar en annons :D

Jaha, jag väger väl typ 40 kg mer än jag "borde" men det angår faktiskt bara mig! Jag prioterar god (näringsrik) mat, öl (som är såå gott!), umgänge (mestadels stillasittande vid matbordet) med familjen, slapparsemestrar i varma länder etc. Om alternativet är att försaka det jag uppskattar och vara en normalviktig gnällspik så är valet enkelt. Och nej, jag kommer aldrig skylla på något annat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Izvestia

Men då är du ju som vissa som jag känner. De har en livsstil som de trivs med, gnäller inte utan bara mest njuter av livet... av någon anledning med ett konstant leende. De har jag självklart inga problem med.

Jag menar, som alltid, de där tjockisarna som har "prövat allt" för att gå ned i vikt och som blir mer än heligt förbannade när de måste köpa två platser på flygplanet.

Att bli överviktig handlar inte bara om mat utan i första hand STRESS, som triggar igång insulinet som i sin tur öppnar cellerna och som gör att allt omvandlas till fett. Ingen stress betyder inget insulinpåslag, ingen fettomvandling. Idag stressar sig folk överviktiga på grund av sina överbelastade jobb, en del får jobba för tre, medans företagen säger upp folk. Det finns desssutom massor med folk, som har ämnesomsät... Visa hela »

Jag har ett riktigt stressigt jobb med arbetstider från helvetet och nada regelbundenhet. Jag är smal...

Nej dom väntar inte på pillret.Dom väntar på att de blir tillräckligt tjocka så de får en operation av mamma staten för det är antagligen states fel att de är tjocka!

MJ:
"Trafikdöd är en ganska vanlig sjukdom som uppstår när man krockar sin bil mot en bergvägg".
"Symptom: Krossade lårhalsar, insjunken bröstkorg, hjärtstillestånd och massiva inre och yttre blödningar"
"Behandling (Förebyggande): Körskola, eventuellt låta någon annan framföra fordonet"
"När ska man söka vård: Studier har visat att endast föreb... Visa hela »

Men utan fettosarna kommer vi inte kunna dra våra dåliga yo mama så fat - jokes......hhe

Pezster 
· Svar till Anna

Precis!

Henrik, jo det var lite min poang :) Fattigdom ar en ganska vanlig sjukdom som upstar nar utgifterna ar storre an intakterna...

Åh, HenrikB, vad snyggt komponerat. Garvar gott!

Vågar knappt uttala mig, för jag blev kallad för empatislös medmänniska när jag i ett annat forum uttalade mig om Lyxfällan och Arga snickaren. Jag var ändå rätt mild i tonen, men tyckte inte direkt att idioterna skulle få föröka sig....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Låt mig gissa? Avsnittet med idioterna som samlade på sig skit? Två bröder och en fet kvinna? ;)

Har inte pallat läsa alla kommentarer ovan så risken finns att någon redan har sagt det här men; det skulle vara kul att se vilken målgrupp som de har mätt på.
När jag gick i skolan och vi gjorde BMI-beräkningar resulterade det i att typ 80% av eleverna var "överviktiga". Det man inte tog med i beräkningarna (som endast baserades på ålder, vikt, längd) var att majoriteten av oss idrottade på hög... Visa hela »

Hur länge sak ni leva med myten kalorier in kalorier ut, när det hur många kolhydrater man stoppar som avgör det hela. Vi är så styrda av livsmedelsverket och läkemedelsverket o unilever som tjänar på att människor blir sjuka av sin övervikt. Om vi åt som som vi gjorde innan marknadskrafterna tog över m a o. den mat som gör oss mätta och belåtna. Mer naturligt fett,och mindre kolhydrater dvs LCHF.

Kommentera