Vi var ute och fixade lite nya USB-minnen till kontoret. Vi knallade omkring ett tag och en kollega fick plötsligt en riktigt dum idé.

"Vi tar bussen in till kontoret!" sa han nöjt och pekade på busshållplatsen han precis upptäckt längs med trottoaren. De andra tyckte detta var en bra idé och började genast studera skylten. De konstaterade att bussen skulle komma om fem minuter och började alltså vänta på kötttransporten.

Jag tackade för mig och fortsatte gå. Inte bara för att jag fullständigt hatar alla former av masstransport, utan mer för att när man för en gångs skull får tillfälle att promenera lite istället för att sitta och dega på kontoret så ska man fan ta den! Det är ju inte så att vi rör oss för mycket nuförtiden.

Tillbaka på kontoret. Ingen här. Vad fan?

De kom in efter 20 minuter. De hade väntat på bussen... den var sen.... den var mycket sen... en hel kvart försenad. Sedan gick de glatt in i värmen på bussen. Fick reda på att de inte kunde betala på bussen. Man var tvungen att ha något jävla kort! De fick snällt lämna bussen.

De fick gå tillbaks.

Jag är helt stum. Vem fan kom på att man inte kan betala biljetten på en buss? Och varför? Och när? Så otroligt dumt.

Man behöver tre saker för att röra sig fritt. Ben, bil och taxi. Allt annat är bara dumt.

Skriv en kommentar

Allt annat är kommunalt och statligt ;)

Pezster 
· Svar till Moo

... och därav dåligt! Precis! ;)

Det var flera år sen, våren 2006 om jag inte mins helt fel, som de slutade med kontanthantering på bussar då det skulle leda till färre rån. däremot kan du köpa biljet via sms eller små automater vid busshållsplatsen (de flesta).

Du glömde Spårvagn. Stort, tungt, spårburet och med rätt att ramma (allt annat har väjningsplikt) den enda form av köttransport jag nästan gillar.

Fast det kan bero på vissa kopplingar jag har till denna trafiktyp........

Kollektivtrafik är helt ok så länge man har en trevlig, ljudisolerad, varm privat hytt längst fram, med 3mm tonat glas mellan sig och lasten.

Och åker bil till och från dä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Carl G

" Och åker bil till och från där hytten finns.. "

Alla tummar upp!

Tillägg: I hyttsittarjobbet ingår även ett fritt "köttransportkort".

Bra att skrapa backspeglarna med. Mindre än vanliga skrapan. (orkar inte vänta på att elpeglarna ska värmas upp) Och svart. Snyggt.

Funderar på att fråga om jag inte kan få för 790 spänn bensin i stället...:-)

Just det ja, fri parkering på kneget har jag också.

PS: har alltså slutat jobba bå... Visa hela »

Kommentera