Eftersom vi har en lallande byfjåne till kung och ett gäng lallande kungafluffers som gör vad som helst för att hålla byfjånen upprätt så tyckte jag, vid dagens lunch, att vi helt enkelt avskaffade allt som har med kungahus att göra.

Detta gick inte för sig. Nej. Då gapade mina kollegor om att då kommer alla pengarna istället att gå till en president, hans boende och republikblablablablabla...

Så fort man påpekar att man kan slänga kungen och hans biologiska bihang på tippen så talar alla om republik. Nu vill jag veta varför. För jag fattar verkligen inte.

Så här...

Vi sparkar kungen. Tackar för allt menlöst skit han åstadkommit under sitt överprivilegierade liv genom att sätta en ansökningsblankett till arbetsförmedlingen i handen på honom och sparkar sedan ut honom från slottet. Och sedan... gör vi inget mer. Vi fortsätter som om inget har hänt. Det är ju inte så att han utfört något viktigt. Ingen mer än skvallerpressen kommer märka något. Möjligtvis blir det en liten fest när slemmot T. Lindwall begår självmord... men that's it!

Varför kan man inte göra så? Varför MÅSTE det bli republik? Missar jag något? 

1 - 2 - 3 - 4

Skriv en kommentar

Jag håller med. Kan inte de sysslor som kräver nåt extra fyllas av statsminister och riksdagens talman. Sen kan man väl vid behov anlita Björn Borg, Ingemar Stenmark, nån Wallenbergare eller Victoria Silvstedt som representant för "Sverige" lite grann beroende på målgrupp. Jag tror ovannämnda svenskar skulle locka betydligt fler än Knugen.

Pezster 
· Svar till Blogo

Vi bör skapa en pool med representanter att ta emot dignitärer! Bra idé!

Vem kommer? Ah, Berlusconi! Fram med brudarna!

Vem kommer?
Någon räknenisse? Snabbt, damma av en Wallenbergare!!

Vi skulle även kunna ljuga ihop en historia om hur folket dödade kungen för att skapa lite extra respekt.

Det yttersta skälet vore att "andra länder skulle viska bakom ryggen" tror jag. Som när GW Bush den yngre undrade vem av EU:s två och en halv toppmän han skulle betrakta som sin motpart. Det finns en hel del stadsceremoni som mer eller mindre kräver en docka i ett dockhus i söta dockkläder för att fungera.

Jag är livrädd att den som blir Sveriges ansikte utåt kommer att vara någon med en egen agenda och vä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Paqe

Fniss... någon som ska representera Sverige...

Tänk bara en konflikträdd, mesig och lättkränkt lite fjant ute i världen!

Fy.

Nej. Vi loosar kungen och ligger sedan lågt. Ingen kommer märka något.

Jag tror att vi bara kommer till "...Och sedan... gör vi inget mer. Vi fortsätter som om inget har hänt...."

Det skulle krävas en karisma i klass med en känd Adolf för att lyckas övertyga hela nationen om det kloka i att kollektivisera stadsledning. Jag skulle vara missnöjd med att utländska dignitärer fick skaka tass med den förvisso gemytlige, men ändock uppenbart opålitlige bilhandlar'n Juholt och tä... Visa hela »

Jag har heller inte förstått varför vi inte bara kan skrota kungahuset.

Pezster 
· Svar till C

Då är det inte bara jag. Då känns det lite bättre.

Heja Kungen du är bäst, så enkelt är det. Du är min Kung och kommer alltid att vara det. Heja Kungen.

Pezster 
· Svar till Martini

Och där kom det en kungafluffer...

"Begår" självmord eller tar sitt liv! :P

Jag tycker det vore intressant att se någon undersökning på huruvida kungahuset via turism faktiskt drar in mer än det kostar eller inte.

Pezster 
· Svar till Björn

Oups... ;)

Paque har en point där, så mycket jag ogillar monarkin så vet jag inte om det skulle vara bättre med en partirepresentant från det parti som håller rodret för tillfället.
Han må vara onödig ... men jag har nog hellre hand hjärntvättade "smile and wave" än nån som försöket bättra positionerna för whatever parti dom representerar.

Tänk bara om Ask fick köra sitt eget rac... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Kungen kan sitta kvar om familjen flyttar in i ett glashus. Han ska vara Sveriges hamster som alla ska kunna ta del av.

Gratis för svenskar att titta men en tusenlapp för turister som vill se kungen snarka, sitta på toa eller bråka med lillprinsen när han stoppar upp kritor i näsan.

Pezster 
· Svar till Jay

Hahahaha... Ask. Den lille tjocke smurfen. Herregud vad ful hon är. Det känns på något sätt bra.

Pezster for President!

Kanske känns lättare att tänka på honom som en modest divig idrottsman/skådespelare. Vildsint överbetalad i relation till faktiskt arbete utfört.

Jag blir mer förbannad på att Ask sitter kvar än att kungen gör det. Jag skulle gladeligen betala en tusenlapp extra om året för att Ask skulle få leva under...hrm..förtjänta... omständigheter. Hon borde få en ärftlig banbulla så att all... Visa hela »

Det är odemokratiskt att resten av familjen inte har åtalsfrihet och därmed inte kan bli dömda. Frågan om det är mest könsdiskriminerande mot de som har snippa eller hur vi egentligen ska kunna betrakta det hela, kanske ska vi invitera terrorfeministerna för att höra deras version?

Nu kan ju kungen skuta av några medborgare och ändå slippa bli åtalad, men det kan inte Silvia eller Vickan, jag får nog ta och skri... Visa hela »

Jag tycker kungen är rätt skön och skulle faktiskt sakna hanns virriga panna lite om han försvan. Fast om man avsatte kungahuset skulle man kanske få möjlighet att hänga lite med honom på tu man hand.

Kommentera