Han representerar dataspelsbranschen och han säger i Svtprogrammet Agenda att Sverige framstår som en skurkstat. Att han minsann får skämmas som svensk när han möter sina utländska kollegor.

Mannen heter Per Strömbäck och representerar "dataspelsbranschen". Pfft... visst. Han sitter och fiser på Netopia. Netopia är en organisation som springer ärenden åt musik- och filmbranschen när det kommer till fildelning. Tänk Antipiratbyrån så vet ni vad jag menar. De har gett sig fan på att fildelning är dåligt och ont. De gillar saker som att svensk polis ska utföra husrannsakan (TPB) åt amerikanska bolag, de älskar Ipredlagen... de är beredda att göra allt möjligt så att industrin ska slippa göra om sin affärsmodell så att den passar ihop med ny teknik. En riktig dino med andra ord.

Förstå nu att det är musik- och filmindustrin som ligger bakom. Spelindustrin har väldigt lite problem med fildelning eftersom de tidigt var på banan och förnyade sig. Det är helt enkelt ENKLARE att köpa spel lagligt än att ladda hem illegala filer och få dem att fungera. Folk har nämligen en tendens att välja det enklare alternativet. 


"I dag sysslar mellan en och två miljoner svenskar med olaglig fildelning, enligt SVT. 

– Jag hoppas att svensken är så pass insatt i lagar och regler att man förstår att man riskerar att lagföras, säger Henrik Rasmusson, specialåklagare med inriktning mot upphovsrättsbrott."


Pfft... jag hoppas att politikerna är så pass insatta i hur demokrati fungerar att det är en dålig idé att genomföra en lag som majoriteten inte vill ha. Nämligen just Ipredlagen. Att den lagen kördes igenom trots allt motstånd är något som får MIG att skämmas som svensk. Demokrati? Visst. Hur fan då? 

Jag laddar hem filmer och musik. För att det är enklare att dra hem via nätet än att gå på bio, pilla med Spotify eller iTunes, köpa en blueray eller hyra skiten. När det lagliga alternativen blir lika enkla (eller enklare) än lite mysig trivselfildelning så kommer jag välja dem istället. Ta bara det korkade i att det enda sättet att se en ny film är att man måste masa sig till bort till en biograf. Jag kanske vill se den nya filmen hemma i soffan. Eller i badet. 

Det får vara slut med att allt ska ske på företagens villkor. Det är trots allt vi som väljer att ge dem våra stålar. Gör vi inte det så får de inga pengar. Fast å andra sidan skulle jag inte bli överraskad om någon jävel från industrin då lobbar igenom ett förslag där de kan ta våra pengar trots att vi inte vill ha deras skitprodukter.

Nu argbabblade jag lite mer än tänkt. Jag vill egentligen bara säga:

Per Strömbäck = Netopia = Fjantar.

Rolig fakta är att Per har så mycket "receding hairline" att han har rakat skallen. Tyvärr har han en huvudform som gör att det ser direkt dumt ut. Inte konstigt han är en sur snubbe.


Skriv en kommentar

Kanske borde köpa en "polsk cheeseburgare" till honom i julklapp så han blir mindre bitter och slutar skämma ut sig i media.. igen..

"Fast å andra sidan skulle jag inte bli överraskad om någon jävel från industrin då lobbar igenom ett förslag där de kan ta våra pengar trots att vi inte vill ha deras skitprodukter."

Det gör dom redan!
www.copyswede.se/privatkopiering/

Pezster 
· Svar till Izvestia

ARGH! COPYfuckingSWEDE! Jag glömde bort dem.

Vilket fint inlägg! (Min hjärna har vid det här laget utvecklat ett sofistikerat "anti-beatrice-fnask-system" varje gång jag läser om copyswede/ipred/[insert poison]. Det som _jag_ läser är harmonisk poesi och hjärnan säger åt mig att jag avnjuter Igor Stravinskijs "danse infernal", istället för en gnällig riksdagstant på åttisju miljarder bast som bräker om saker vars uppfinnares far- och mor... Visa hela »

Han där Strömbäck ser ju ut som en conehead! :-)
Att han var en alien kunde man ju misstänka, men...

Rätta mig om jag har fel här (mycket möjligt, jag hatar med passion Äpples inställning om att DOM bestämmer vad JAG ska eller inte ska ha tillgång till, och undviker därför alla deras produkter) men gäller inte regionsindelning även på iTunes om man ansluter från Sverige ? dvs, Svenskar kan väl inte köpa en serie eller film från iTunes innan den kommer på hyllorna i Svenska butiker ?

Uhh, för att klargöra min post, vill dom minska fildelning, så gör samma innehåll tillgängligt över hela världen samtidigt, förhoppningsvis inte via iTunes eftersom Apple ... ja ... uuh, jag ser oroväckande likheter mellan dom och KD.

Poängen är, om jag erbjuds en laglig möjlighet att se en TV serie samma dag som den sänds första gången (i rimlig kvalitet och utan DRM så jag kan se den på vilk... Visa hela »

Det här var skön läsning om hur en artist kan göra bättre val för att tjäna pengar buy.louisck.net/statement

enda argumentet mot spotify, tycker jag, är angående utbudet. Men deras bibliotek är trots allt riktigt stort och blir större, och är enligt mig en väldigt bra lösning och mycket smidigare än att tanka. Betalar 49 kr/månad för att slippa reklam, sjukt värt tycker jag. Finns nånting inte där tankar jag det direkt.

Vidare på ämnet, är ju Flattr verkligen en sån sorts idé som är värdi... Visa hela »

alltså herregud, jag både köper och tankar. det beror på vad som är enklast. men den största skiten är just film, eller musik som jag vill ha men som jag faktiskt inte har tillgång att köpa. Om de inte ens vill SÄLJA den till mig genom att släppa den i vettig tid så kan de dra åt helvete. Jag vet att den går i USA, och tänker fan inte vänta på att den gått igenom svensk dubb.

Kommentera