Hjälpte en polare att bära upp en tv till hans lägenhet. När vi väl fått allting på plats så satte vi oss och tittade nöjt på den uppmonterade tv:n. Sitter den rakt? Jo... det ser bra ut.

Ungefär då kom hans flickvän in i vardagsrummet. Hon visade upp en kavaj. Hon skulle iväg på en prisutdelning med sitt företag och höll alltså på att prova ut kvällens "outfit". Fan. Helvete. Jag sneglar mot dörren och försöker hitta på en bra ursäkt att vi ska dra. Satan! Jag inser att vi har kört hans bil. Jag är fast.

Han kollar igenom menyerna på tv:n och sätter igång kanalsökningen. Frågar mig om jag vill ha kaffe. Jag skakar nejnejnej med huvudet. Hon kommer ut och visar en ny kavaj... tror jag. Jag ser inte skillnaden. Eller så var det en extra scarf/handduk/tygbit någonstans. Mentalt försöker jag snabba på kanalsökningen i tv:n... 

Efter några klädbyten till och några påtryckningar från mig så måste vi till slut dra tillbaks till kontoret. Då kommer den. Frågan. FRÅGAN.

"Vilken gillar du bäst?" frågar hon sin sambo. "Det måste se seriöst ut. Den röda?"

Han tänker efter ett tag. Sedan säger han:

"Nej. Inte den röda. Det är något med hur den röda färgen träffar dig i ansiktet när ljuset kommer uppifrån... ögonen ser typ lite mongolida ut. Men vilken som helst av de andra fungerar. Vi sticker nu. Pusspuss vi ses ikväll!" säger han.

Hon tittar argt efter honom när vi går ut. Men hon säger inget mer.

På vägen till bilen går jag bakom honom och funderar allt vad jag kan över det jag precis varit med om.

Är han möjligtvis... ett geni?

Skriv en kommentar

Jag tror minsann att han är det. Hon lär aldrig fråga honom igen. Men å andra sidan lär han få sitta igenom en långdragen utläggning om hur han förnedrade henne inför hans polare. Gäsp.

Tror att det hela kan sägas lite mer generellt. Varför i ställer folk frågor som de inte klarar av att höra svaret på.

Pezster 
· Svar till Erik

Ah... poäng.

Klassikern:

"Ser jag tjock ut i det här?"

*panik*

Min pojkvän har två kategorier för mina frågor, 1) frågor som jag inte vill ha svar på. Svara och dö. (Oftast gnällfrågor då jag måste få gnälla ljudligt och det inte gör något om han inte lyssnar, t.ex. "Jag ser så tjock ut nuförtiden. Jag kanske borde träna mer?") 2) frågor som jag redan har bestämt svaret på, t.ex. "kan vi inte åka förbi thaikiosken på... Visa hela »

det måste väl finnas en anledning till att du hänger med denna polare.

Therese: Jag förstår hur du menar helt och hållet. Men samtidigt kan man ju inte klandra någon annan för att de inte pallar engagera sig i ens outfit-planering. Det är ju nåt man får ta lite personligt ansvar för. Känner man att det är superviktigt att höra någon annans åsikt kanske man ska fråga en tjejkompis. Vad vet killar om kvinnokläder, menar jag..

Kommentera