Fira helgen med fokus på lyxiga förmiddagar. Eller varför inte en härlig brunch på stan? Det finns några härliga frukoststopp utspridda på stan. Oavsett stadsdel så finner man den där lilla extra kärleken till frallan, kaffesortimentet och latten.

 

Själv bor jag på Kungsholmen och då råkar jag ha nära till ett favvostopp som flera kungsholmsbor hittat till. Mocco på hörnet Kungsholmsgatan och Pipersgatan har ett löjligt frestande sortiment av bakvärk och kakor (se bild ovan). Mysfaktorn är hög och man märker att gästerna gärna stannar länge.
Om man nu är uppe tidigt och ränner i Birkastan så ska man genast bege sig till Mellqvist Café & Bar (Rörstrandsg. 4). Här är det hembakat och färskt så det förslår om morgnarna. Också lite roliga kombinationer på frukostmackorna.
Citybesökare är ju inte direkt bortskämda med mysiga caféalternativ men är det lördag aå bör det givna valet vara Pontus! På Brunnsgatan 1. Visst är det här lyxvarianten och à la carte-upplägget gör det bara ännu härligare. Men värt vartenda krona!

Skriv en kommentar