Fira helgen med fokus på lyxiga förmiddagar. Eller varför inte en härlig brunch på stan? Det finns några härliga frukoststopp utspridda på stan. Oavsett stadsdel så finner man den där lilla extra kärleken till frallan, kaffesortimentet och latten.

 

Själv bor jag på Kungsholmen och då råkar jag ha nära till ett favvostopp som flera kungsholmsbor hittat till. Mocco på hörnet Kungsholmsgatan och Pipersgatan har ett löjligt frestande sortiment av bakvärk och kakor (se bild ovan). Mysfaktorn är hög och man märker att gästerna gärna stannar länge.
Om man nu är uppe tidigt och ränner i Birkastan så ska man genast bege sig till Mellqvist Café & Bar (Rörstrandsg. 4). Här är det hembakat och färskt så det förslår om morgnarna. Också lite roliga kombinationer på frukostmackorna.
Citybesökare är ju inte direkt bortskämda med mysiga caféalternativ men är det lördag aå bör det givna valet vara Pontus! På Brunnsgatan 1. Visst är det här lyxvarianten och à la carte-upplägget gör det bara ännu härligare. Men värt vartenda krona!

Galleriamingel är den nya flugan och nu vill Stockholmarna stå med vinglaset i ena handen och shoppingpåsarna i den andra. MOOD Stockholm, Brunogallerian och Sturegallerian är de populäraste tillhållen.

 

Ikväll väntar aw (afterwork) med tjejerna. Givna slagord som Riche, Riche, Riche eller S-T-U-R-E-H-O-F har på sista tiden sakta men säkert ebbat ut. Mailkonversationen under veckan har gått i stil med:
'Nej, inte det stället igen. Bara trötta gamla män där med ostrukna skjortor.' Eller, 'vadå, serverar de ens en bra Chablis där längre?'. Tjejgänget verkar onekligen trötta på våra intrampade, gamla stråk.
Däremot ljuder plötsligt nya termer som 'shoppingöl', 'torghäng' och 'galleriamingel' på flera håll. Vem jag än tycks prata med på sista tiden så föreslår alla i vänskapskretsen stans gallerior som mötesplats för awn.
Inte mig emot, och ska jag dricka vin i galleriamiljö så får det gärna bli på en av dessa 5 favoriter:

 

1. Boqueria, Mood Stockholm
2. Ljunggren, Brunogallerian
3. Tures, Sturegallerian
4. EAT, Mood Stockholm
5. Imperiet, Skrapan

 

Påsklovsvecka i Stockholm - nästan lika ödslig och skön som sportlovsveckan. Populära ställen som Nytorget Urban Deli och matdiskarna i Saluhallen har nu mindre väntetider och erbjuder selektivt utbud för middan hemma.

 

Av alla mina matfavoriter i stan så har jag några speciella mathål som erbjuder det bästa till matlagningen. Som social och mingelglad stockholmare är det alltid lika lockande att käka ute på en av stans alla mattillhåll. Men flera gånger i veckan vill man bara dona och stöka där hemma.

Dessutom har jag blivit mycket bättre på att laga gediget bara till mig själv. Varför ska singelhushåll alltid bli omnämnda i samband med 'laga lätt', 'laga snabbt', 'enkelt men gott'?
Nytorget Urban Deli (se bild ovan) har sedan starten erbjudit nytorgsborna det där lilla extra. Vare sig det är ekologiskt eller närodlat så har man alternativet för köttälskare som vegetarianer. Lika brett utbud är det i Saluhallen (eller 'Hallen' som östermalmsborna själva säger). Även här är det många gånger ekovaror som kännetecknar handlarna. Väl värt en omväg om man nu inte bor på Östermalm. Vasastadsborna blir heller inte utan. Matdistriktet på Rådmansgatan 57 har ett imponerande utbud med lite mer udda varumärken och nötter på lösvikt.


Aprilsol på shoppingrundan eller inte - spelar mindre roll när nya Moodgallerians varma promenadstråk erbjuder ett behagligt shoppingklimat oavsett väderlek. Jag testade lördagsrusning på Stockholms nyaste shoppingadress.


Det dröjer inte länge innan jag charmas av gallerians lika delar mode och mat - två av mina favoritingredienser på lördagsrundan. Här i Mood Stockholms moderna värld behöver jag som konsument inte välja, under ett och samma tak får jag nämligen allt: mode, accessoarer, skor, mat, färskpressad juice och gott kaffe. Kurrar magen? Knappas länge när kök från hela världen, och då menar vi verkligen alla kontinenter, är representerade tillsammans med några av stans kändaste krögare.
Även om butikerna ligger tätt och gångarna är rätt trånga så upplevs det inte kaotiskt eller klaustrofibiskt. Detta trots att det just varit premiärhelg. Jag och min väninna Simone strosade ledigt runt bland smyckebutiker och skoaffärer och shoppade loss.
Kändisarna är många i gallerian, även om man satsat mycket på mindre mixbutiker som samlat egna in-house-märken och designermärken. Melker är här (restaurang Vigårda), Vassa-gruppen har Boqueria och LUX Stockholm har öppnat systerkrogen EAT - European Asian Taste.
På shoppingfronten är mina favvisar Stockholm Market (blandade high-end-labels), Rodebjer, Companys (blandade danska märken som Designer's Remix, Saint Tropez och In Wear) samt Retro Industry.


Bild: Ett par skitsnygga sandaletter från Bruno Premi, från butiken Marietti. Jag och Simone nere till höger. Vi avslutade lördagen lika flådigt med middag på Miss Voon och drinkar på Vassa Eggen. Kan en lördag bli bättre?

Klicka på bilden


Vi är tagna på sängen igen - vårens första soldagar avslöjar våra bristfälliga klädalternativ när värmen nu kommer. Det är dags att investera i våra nya vår- och sommargarderober. När vi ändå är på stan, ställer om till sommartid och inventerar våra hem kan det vara en bra tid att se över inredningen där hemma. Jag har listat mina hetaste shoppingadresser just nu.


1. Par Courrier, Karlbergsvägen 36
Superaktuella Par Courrier står just nu för dekoren i Malous studio (se bild) i 'Efter 10' på TV4. Deras kolonialromantiska inredning ger värme till alla stockholmsvita väggar.
2. MOOD Stockholm, mellan Regeringsgatana och Norrlandsgatan
Huvudstadens vräkigaste annonskampanj är signerad Mood och de öppnar idag. Butiker som Club Monaco (premiär i Sverige), Rodebjer, Alessi och Companys ska inspirera till sommarmodets garderob.
3. Illums Bolighus, Hamngatan 27
Om jag fick bestämma, och inte min plånbok, då skulle hela mitt hem inredas av Illums trendkänsliga sortiment. Märken som Holmegaard (glas), Georg Jensen (silver och stål) och VIPP (trendiga papperskorgar) är bara några av många marknadsledande märken.
4. L'occitane, Hamngatan 11
Medan mitt hem ska fyllas med Illum-design, ska min kropp få bada i L'Occitanes återfuktande produkter. Just nu gillar jag mest deras handkräm Cocoa Flower (se bild). Håller mina nymanikyrerade händer fräscha.
5. Essie, bland annat på Kicks
Mitt favvolack just nu heter Ole Caliente från Essie (se bild). Dessa lack sitter som berget och är så enkla att applicera. Lita inte på mig, prova!

Idag har jag avslutat mitt arbete kring Elsas Värld efter 6 månaders medverkan. Tack till Sofi Fahrman (bild ovan), Tre Vänner, MTG och alla andra som gav mig förtroendet som ansvarig stylist. Det har varit en otroligt rolig resa!

 

Stockholmarna söker sig nu till likasinnade genom olika typ av nätverk. Trenden är tydlig, nå dina drömmar genom att omge dig med folk med samma ambitioner som du.

 

Själv startade jag nätverket Power In Heels för två månader sen. Vi hade vårt premiärmingel i tisdags på restaurang Pontus! på Brunnsgatan 1. Då kom 160 karriärmedvetna tjejer i alla åldrar för att ta del av några spännande mode- och skönhetsnyheter. Nätverket växer så det knakar och kommer framöver att vara det självklara alternativet för kvinnor som vill bli smartare och stiligare konsumenter.

 

Oavsett om du vill bli en smartare konsument, en bättre placerare eller finna drömmannen med samma årsinkomst som du, så finns det ett nätverk som hjälper dig. Här har jag listat tre av de hetaste just nu.

 

1. Power In Heels
Stockholms nyaste tjejnätverk riktar sig till kvinnor i karriären. Söker du guldkant i vardagen genom att vara en smartare konsument har du kommit helt rätt. Nätverket tipsar om mode, skönhet och livsstil genom erbjudanden, förtur på reor och exklusiva mingel.

Målgrupp: Tjejer mellan 25-65 år i karriären.
Pris: Gratis
www.powerinheels.se

 

2. mindAlike - Social Solo's Society
Nätverket för sociala singelakademiker som söker likasinnade. Den här nya typen av dejtingnätverk inriktar sig mot individer med ambitiös livsstil.

 –Den här typen av klubbar är vanliga i exempelvis Italien men har hittills inte funnits i Sverige, säger Yvonne Knutsen på mindAlike.

Målgrupp: Singeltjejer och singelkillar mellan 30-65 år
Pris: gratis men krävs en årsinkomst på minst 500 tkr eller en förmögenhet på 3 mkr.
www.mindalike.se/

 

3. Unga Aktiesparare
Nätverket för alla unga och ambitiösa som vill bli framgångsrika investerare. Du får bland annat kostnadsfria utbildningar och föreläsningar, samt tidningarna Aktiespararen och Stock Magazine.

Målgrupp: 15-28 år
Pris: 225 kr
www.aktiespararna.se/ungaaktiesparare/

Klicka på bilden


Vi ger dig de bästa helgtipsen på stan. Stockholm fullkomligen blommar av vårkänslor och härliga nyheter. Planera din helg eller var spontan. Men sitt för all del inte hemma när nöjesutbudet är hetare än någonsin.


1. Marc JacobsNK. Den nyöppnade hörnan på gatuplanet har lika många godbitar som butiken på Smålandsgatan.
2. Tre Musketörerna, Stadsteatern. Nypremiären av huvudstadens mest skruvade musikal ägde rum förra helgen. Nu kör man fulla hus med 100%-ig skrattgaranti.
3. EAT, Jakobsbergsgatan 15. Krögarna bakom succékrogarna LUX Stockholm och B.A.R. har denna vecka öppnat upp sitt senaste matmecka i Biblioteksstan. EAT - European, Asian, Taste, är en ny fusion-kitchen-restaurang med det bästa från två världar. Passa på nu innan succén är ett faktum!
4. Jonas, Flemingatan 39. Kocken Jonas Lundgren har nyligen öppnat en stor och tjusig matsal på Flemingatans annars så trötta del mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Avancerade rätter i matsalen eller vällagat i baren, bara att välja. (Se den färggranna rätten på bilden.)
5. Mood Stockholm - Premiär 23 mars. Eftersom vi stockholmare aldrig får nog av shopping är det tur att vi nu får ännu en ny galleria. Mellan Norrlandsgatan och Regeringsgatan får nu NK en livsfarlig konkurrent, vägg i vägg.

Klicka på bilden


Drottninggatan och Kungsgatan har mycket gemensamt. Två av stans mest kommersiella gator har en hel del blaha-blaha i sitt utbud, men visst finns där guldkorn.

 

Från mitt kontors fönster ser jag Kungstornens majestätiska siluett mot den ljusblåa vårhimlen. Jag får alltid samma storstadspuls av blotta åsynen av dem. Där nedanför, på Kungsgatan är det alltid lite folktätt. Oavsett om jag kommer ut på lunchen från kontoret, eller om jag jobbat sent till framåt 21 på kvällen.
Bland mycket krimskrams och kommers finns några ljusglimtar - och just det gör dessa citykvarter värda att strosa ner för när andan faller på.

 

Här är mina favoriter:

1. Samson Optik - Sedan mitt ex introducerade denna lilla optikhandlare har jag inte velta sätta min fot på Synsam igen. Personligt, varmt och gemytligt. Dessutom bra urval av designerbågar (se bild, mina nya bågar från Bottega Veneta, inköpta här).
2. Bagel Street - 'Ett hål i väggen' kan inte passa bättre som beskrivning här. Supergoda bagles (faktiskt också introducerade för mig av ett annat ex, hahaha), och övervåningens 70-talsinredning gör det till ett gemytligt dejtställe. Och hör och häpna, detta var 'crime scene' för första dejten med mitt nuvarande fling. Jag lever som jag lär!
3. Nespresso - Okej, så visst får detta lyxiga kaffemärke ofta kritik för sin sektliknande affärsidé där man förbinder sig 'i alla evighet' (red. Anm) när man köper deras maskin. Oavsett, är jag själv inne på min fjärde maskin och jag bara älskar kaffet. Butiken är magnifik!

 

Bild:

Jag och min syster längst ner, från permiärkvällen av Power In HeelsPontus!. Mitt nystartade tjejnätverk. Läs mer och registrera ditt medlemskap helt kostnadsfritt här. Detta är det givna nätverket för alla tjejer som gillar mode, skönhet och livsstil.

 

Stockholmsbandet ItaLove spelar på Bar 101 nu på torsdag 8 mars. Det blir en kväll som hyllar 80-talets snyggaste och fulaste musikgenre, Italo Disco. Bandets nya singel L'Amour har redan blivit en snackis på Italo-klubbar från Mexico till Östeuropa.

 

Martin Blix, sångare i bandet, har sedan länge varit en välbokad Stockholms-DJ som fyllt barer som Collage, Pontus, Kolingsborg och Berns med sin förkärlek för syntar och tidiga euroinfluencer. Dessutom är han en otroligt stor inspirationskälla för min egen del. Tack vare Martin har jag bättre koll på musik utanför listorna än jag annars skulle.
Så om du nu gillar band som Fancy, Koto och Modern Talking ska du bege dig till Anglais övre våning och Bar 101 på torsdag. Det kommer att bli en färgsprakande kväll med dans och kända toner.

 

Se nya videon till L'Amour här.

 

Bar 101: Humlegårdsgatan 23
torsdag 8 mars kl 21:00

Klicka på bilden


Sportlovsvecka, mindre-trafik-i-stan-vecka, många stockholmares favoritvecka. Främst av två skäl. Mer luft på gator och torg. En mindre invasion av Åre by. Den lilla jämtlandsbyn har nuförtiden mer gemensamt med en välbärgad stockholmsförort än en sömnig norrlandsort.


Visst är pistarna i Åre fulla av stockholmare som njuter av skidåkning i världsklass. Själv var jag här i mitten av januari en första gång för säsongen. Då var stämningen hög på after sjiin men tempot lagom hektiskt i backarna.

Mitt favorit tillhåll heter Copperhill Mountain Lodge (se bilder ovan) som i mina ögon är ett av Sveriges hetaste och mest genomtänka designhotell. Få ställen i Norden har samma höga internationella touche på sin design.
På söndag bär det av upp norr igen för min del, och i dessa sportlovstider så väntar nog lite mer köande i liften än sist i januari. Vad gör det när Åre är så full av godbitar? För om stockholmarna drar hemåt nu när sportlovsvecka 9 lider mot sitt slut, så väntas nya skaror feriefirande ungdomar, barn och familjer från övriga Sverige.
Vilka stockholmare är då kvar? Jo, givetvis Herr Andersson (också känd som TV-Melker) som driver sin eftertraktade krog Fjällpuben säsong efter säsong. Rödingen här fortsätter att vara en omtalad klassiker.
Fler stockholmskrogar börjar ploppa upp med en Årefilial. Supper (på stockholmsadressen Tegnérgatan 37) erbjuder sydamerikanska smaker i välkomponerade portioner. Smårätter när de är som bäst!
Stockholmsklassikern Wallmans drar även i år fulla hus på sin after skii. Showteamet med bland annat supertalangen Emma Andersson (läs: Melodifestivalskandidat skrivet i pannan, var så säkra), har en bra bredd med en internationell touche.


Kära stockholmare - visst är det skönt att ibland få lämna stadens tullar. Men bara om vi kan få uppleva lagom dos landet och lagom dos igenkänning. För det är då vi mår som bäst, vi nollåttor!

Klicka på bilden


Personal Shopping är plötsligt på allas läppar och äntligen har svenskarna börjat anlita tjänsten som guidar dem till bättre klädköp. I Sollentuna Centrum har jag varit med och tagit fram ett unikt koncept. Vår tjänst skiljer sig rätt mycket från de andra aktörerna på marknaden.


Åhléns City har med framgång haft personal shopping sedan länge. Även NK låg i framkant som en av de första aktörerna att ta in tjänsten i Sverige. Idag börjar det även synas i andra butiker och gallerior, men få har samma långsiktiga koncept som jag tagit fram åt Sollentuna Centrum.
My Personal Shopper har fått stor uppmärksamhet både i press och bland kunder på stan. Jag ser detta som ett bevis för att det är en tjänst i tiden. Idag behöver man inte göra allt själv och vi svenskar är beredda att betala för professionell hjälp i större utsträckning än förr. Både i våra hem men också i vår garderob.
Mina kunder får inte bara en personlig service och hjälp att ta fram en upphottad garderob som står sig i tiden. De hamnar även i mitt kundregister där jag som deras personal shopper regelbundet kontaktar dem och håller de uppdaterade. Dessutom träffar man mig i två steg för två olika konsultatitoner. Detta är vi unika med.

Mitt mål är att man ska besöka mig som personal shopper 2 gånger/året, precis som man gör med sin PT eller sin hudterapeut.
Träna och kläd sig måste man göra själv - men då och då behöver man få lite ny input och nya idéer!


3 ställen som erbjuder Personal Shopping:
1. Sollentuna Centrum - Billigast och erbjuder hjälp hela året om! Pris: 600 kr
2. NK - Lyxigast - Rosenrummet är en fin oas högst upp i varuhuset. Pris: 2400 kr
3. Forum Nacka - Bra utbud i gallerian men lite dyrt. Pris: 1200 kr

Klicka på bilden

 

Det råder inga tvivel om att det är nya vindar som råder i Sturegallerian. Nya butikskoncept har nu satt Östermalms mest anrika galleria på shoppingkartan igen.

 

Mina topp 3 butiker i Sturegallerian:

1. Tous - spanska designsmycken som säljs av urtrevliga Kristina som förestår butiken.
2. Rituals - SPA-produkter för både honom och henne. Gör hela badrummet där hemma till en väldoftande oas.
3. J.Lindeberg Sturegallerian - Gillar denna butiken mycket bättre än den på Biblioteksgatan. Mer öppen och tydligare display.

 

 

Krogdöden brukar inträffa förr eller senare på alla populära krogar. Riche är ett undantag. Det verkar som om nostalgi, igenkänning och lojalitet fortsätter att dra massorna hit - mig inkluderad.

 

Jag önskar att jag kunde påstå att det är den sorliga och härliga bistrokänslan som drar mig och massorna hit helg efter helg. Men det vore en lögn. Visst, maten är tipptopp, servicen går som på räls (speciellt om jag får min favvis-servitris Lisa) och utsikten över Birger Jarlsgatans folkliv skapar storstadsvibb.
Men å andra sidan är utsikten i stora baren minst lika intressant. Barhäng och en kollektiv 'nu var vi här igen-känsla' fortsätter att locka denna välklädda och högst sofistikerade publik. Bekanta ansikten och raggvänliga passager mellan barerna skapar en lekfull labyrint för nyfikna vuxna.
Riche fortsätter att locka mig kvar ute på stan efter midnatt och även om det känns som att vartenda ex är här, charmeras man av ställets återvinningseffekt av heta män och kvinnor.

Klicka på bilden

 

Mingelsajten Finest hade i veckan sin årliga prisutdelning Finest Awards. Här utser man de hetaste Stockholmarna och de bästa ställena. Givetvis var vi på Whatsup på plats.

 

Få tillställningar drar en lika uppklädd publik. Finest har alltid haft en tendens att dra de mest excentriska bloggarna (tänk Kissie och Sibel) såväl som kändisbloggarna (tänk Josefin Crafoord och Sara Varga). Denna mix av celebert folk, i kombination med färggranna wannabes, gör detta till en färgsprakande tillställning.
För att glittra ikapp valde jag, kvällen till ära, en magentafärgad klänning från Diane von Furstenberg. Till det en paljettclutch (se bild från sminkbordet) från Betsey Johnson.
Av alla priser som delades ut under kvällen var jag extra glad över att mitt favvosushihak (läs: lyxsushi) blev uppmärksammat. Årets krog blev nämligen Berns Asiatiska, som i min mening serverar en av stans bästa sushi.

 

Bild:

Lotta Nygren och jag.

Jag får en touche up vid Me lajkis sminkstation

Kvällens konferencier, Sanna Bråding i ny frisyr

Melodifestivals-aktuella Sean Banan var på glatt humör

 

Om kaffedrickande ur pappersmugg är lattemammornas säkraste kännetecken så är kaffekoppar på fat kondisälskarnas förstahandsval. Bryggkaffetrenden har länge präglat många delar av min vänskapskrets men först nu hajar jag charmen.

 

Efter senaste veckornas intensiva resschema har jag ännu inte kommit in i de gamla frukostvanorna hemma framför TVn. Denna vecka har det mest blivit en kaffe på språng och en yoghurt från Espresso House vid skrivbordet. I morse kände jag suget efter nybakat bröd och begav mig ner till Vete-katten. Frukostdejt? Japp, min kära syster.
Här inne är det som om tiden stannat och överallt finns små krypin för kaffemys och sörplande. Brödsorter finns i mängder och allt smakar som om det var bakat för 5 minuter sedan (och det är det säkert också).
Vissa Stockholmscafén fortsätter att envisas med Brämhults juice eller ännu värre, Tropicanas, på menyn. Här på Vete-katten erbjuder man Brämhult. Är det så svårt att bara köpa in en egen juicepress?
Vetekatten blir ändå mitt förstahandsval för frukosten på stan framöver. Brunch i all ära, men vad slår egentligen en färsk fralla och bryggis i klassisk kondismiljö?


2 andra hak som serverar kaffe på fat:

1. Sturekatten, Riddargatan 4 - undangömd Stockholmsklassiker. Hög mysfaktor!
2. Nybergs, Upplandsgatan 26 - Vasastadsbornas favvokondis. Bra bryggkaffe och spanläge med 50-talsmiljö!

Visar 1-15 av 172