I mitt tidigare inlägg igår "Pervo smygfotar tjejer på stranden" så dök det upp förbannade människor i kommentarerna. De var alltså förbannade på mig som tyckte att detta med att fota lättklädda tjejer på stranden i smyg var en riktigt kass (och lite sjuk) idé. Det är minsann lagligt berättade de för mig. Eftersom det är lagligt så är det rätt. Hmm... etik och moral någon?

Det gjorde mig lite fundersam... har jag fel? Så jag dök in och kollade vilka sökord på google som nu alltså leder till det där inlägget och se där... det är alltså MÅNGA därute som tycker det där med smygfotade bilder är spännande. Inte konstigt att dessa människor vill försvara sig. Här är alltså sökorden som leder till min blogg idag:

Intressant va? Att killar vill kolla på tjejer är väl inget nytt och det är ju rätt sunt dessutom... men att eftersträva att kolla på "smygfotade" tjejer är bortom mitt förstånd.

Synd bara att de kommer till mitt inlägg. Jobbigt va? Men jag ska bjuda på en bild, den kommer här nedan:


Det var två topless tjejer som gick förbi. Ni missade dem preciiiiiiis. Attan.

UPPDATERAT (Peter Sunde uttalar sig):

""Däremot så bör väl samhället som stort ta sitt ansvar och se till att hjälpa personen som fotograferat tjejerna, han borde säkerligen ha psykisk vård och/eller en partner", skrev Peter Sunde till Helsingborgs Dagblad. "

Exp - Exp - Kvp - Kvp - HD - AB -


Skriv en kommentar

Haha. :-) Attans.. Bäst jag googlar "topless" istället då.

Förstår att man tänder på "smygfotade" bilder (det är ju ändå lite spännande när tjejer är snygga och sexiga i all sin naturlighet, och upphetsande när man riskerar att bli "påkommen") men det borde ju inte vara så svårt att ordna under ordnade former. Ta ett par modeller som får låtsas sola på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Popruta

Du har kommit på en helt ny marknad! Fejkade smygfotade bilder med modeller! Jag ska ha fem procent :D

Är inte nytt. Absolut inte.

Orkar inte leta fram sidorna, men de finns, jag lovar.

Pezster 
· Svar till Caligula

Fan. Där gick vi miste om många stålar. :)

Pezster... anser du att det är moraliskt fel att fota kändisar också? Eller att de ger upp rätten när de blir offentliga personer?

Sen, nakenbadarna, är väl exhibitionistiska i grunden, så det är rätt kul att just de klagar. För i torrenten som det snackas om, är det folk som näckar lite. Unga, men inte olagligt unga kan jag tillägga.

Pezster 
· Svar till Caligula

Att plåta vanliga människor ovetandes och lägga ut det på nätet är fel. Det fattar varenda byfjåne.

Pezster/
Jo, visst är det fel. Men om man ska ta lagen i egna händer bara därför tycker jag känns tveksamt.

Pezster 
· Svar till Caligula

Äsch... man kan väl be dem dra. Ta bort bilderna. INTE ge sitt tillstånd. Om de då inte gör det så kan man ju... du vet...
*plums*

Har för mig att om en person fotograferar en/flera personer (inte folkmassa) med klar avsikt att fotografera just denna/dessa personerna så är det personen på bilden som har upphovsrätten till bilden och måste ge sitt medgivande till om den ska publiceras, har för mig att det var det de sa på fotokursen jag gick på för något år sedan i skolan. Någon som kan bekräfta?

Pezster 
· Svar till Johannes

Det där är väl inte konstigt. Vi snackar om pervon som i smyg fotar tjejer på stranden. Det spelar väl för fan ingen roll vad lagen säger. Vet ni ens vad etik och moral är för något?

Det sista sökordet måste varit en kompis som sökte.
Visade honom din blogg igår och inlägget om klimatet.
Såg också att han hade yatzy i sökfältet på jobbet idag. :D

Tack för en bra blogg, väldig rolig att läsa!

Pezster 
· Svar till Andreas

Tackar! Hälsa polaren! Han är ju med på bloggen på ett sätt :)

Vad jag menade var att att det är personerna på bilden som då skulle ha rätt att bestämma över bilden - dvs att det skulle vara olagligt av smygfotografen att lägga upp bilderna, ledsen att du missförstod mig. Självklart tycker jag det är en helt sjuk sak att göra, killen borde få vård någonstans.

Pezster 
· Svar till Johannes

Jaha... oups. Jag missförstod dig. Sorry, men med tanke på hur många som verkar tycka detta är helt rätt här bland kommentarerna (båda inläggen) så kanske jag är liiite ursäktad?

Yesbox, var jag som försökte googla fram det sista sökordet. Var så jävla klockrent att jag var tvungen att leta upp det igen. För övrigt underbar blogg. :)

Suck....ännu en som lider av moralpanik.

Pezster 
· Svar till Ipre Dia

Suck... ännu ett sjuko som tydligen tycker detta är ok...

För att man går halvnaken på stranden betyder de ju inte att man också vill vara halvnaken på nätet. Blir så trött på tragiska pervon med låg moral. Suck.

Pezster 
· Svar till Madde

Moral är en bristvara idag.

Pezster - 15 aug -09 12:29

> Moral är en bristvara idag.

Ja, speciellt din moral.

Pezster 
· Svar till Mora listen - Köp den idag

Hahaha... min moral är det inget fel på. Bättre man vet vad man pratar om innan man öppnar munnen... erhm... slår på tangentbordet, menar jag.

Kommentera