Nu ska våra förbudskåta myndigheter förbjuda rökning på arbetstid.

Hmm, exakt hur fungerar det? En rökare ska alltså bara få lov att röka på rasterna och på lunchen. Ska vi ha rökpoliser ute på arbetsplatserna? Eller uppmuntra angiveri bland de anställda? Vilken skön teambuilding det kommer bli! Suck.

Jag har tidigare nämnt att jag tyckte det var löjligt att förbjuda rökning på utomhusserveringarna. Detta enbart pga av att andra tyckte det luktade äckligt. För det finns inga som helst undersökningar om att passiv rökning existerar utomhus. Dvs att det är skadligt.

Alltså handlar det om att det luktar äckligt för vissa. En rökfri arbetsplats måste alltså handla om att ickerökare måste tycka det luktar väldigt äckligt när folk återkommer från sin lilla rökpaus (vilket är trist... och enligt mig får vi då förbjuda parfymer med). Det kan också handla om överförmynderi... dvs "det är skadligt, alltså förbjuder vi det" och det är inte rätt väg att gå.

Det kan däremot inte handla om att det kostar pengar för företagen.

För allvarligt talat. Då får vi börja kolla upp vem folk pratar med på arbetstid. ALLA samtal som inte rör jobbet måste förpassas till raster och luncher. Vi måste börja kolla vad folk gör vid datorerna... jag LOVAR att sociala siter (Facebook) och mail kostar mycket mer för företagen.

Folkhälsoinstitutet som kräkte ur sig siffrorna om vad rökningen kostar företagen kan alltså fara åt helvete. Ni kan istället räkna på vad idioter som ni gör med mitt blodtryck när ni sitter och får lön för att komma med idiotiska beräkningar.

Vem är ni att diktera för folk vad de ska göra? Ger er på tjockisarna då med. De äter ju för mycket, tar mer plats, är sjukare oftare och JAG tycker det är drygt att vara i samma rum som en enormt fet människa som frustar och pustar.

Det värsta av allt är att de som jobbar på Folkhälsoinstitutet har lön som betalas av oss skattebetalare. Jobbar man där har man uppenbarligen IQ som en igelkott på syra.

*morrar*

DN - DN - AB - AB - SvD -

Skriv en kommentar

Jag har en chef som släpper gaser dagarna i ända. Och de luktar kan ni tro. Inte rosor precis. Och det kostar pengar eftersom ingen vill gå in hans kontor.

Varför han har så mycket gaser? Alla vet ju att vegetarisk kost framkallar gaser i stor omfattning. Löneavdrag för vegisar?

Pezster 
· Svar till Kantas

Hahaha... Vegisar ska fan ha böter oavsett. Jobbigt släkte de där. Sjukt jobbigt att ha dem på middag dessutom... ännu värre när de bjuder in DIG på middag... inte fan får man kött.

Hade folk fattat att de skulle ARBETA på arbetstid hade inga förbud behövts oavsett mot rökning, fisande, ätande eller ngt annat!

Pezster 
· Svar till Molle

DET är även det en tanke.

Det finns så jävla gott om pekpinnemänniskor, särskilt hälsofanatiker, som vet hur bra allting är för andra som ska rätta sig efter deras PK-måttstock för tillfället. Och folkhälsoinstitutet, hahahaha, kommer ni ihåg nogger? Låt för fan folk röka om de vill. Ja, jag har varit rökare ;)

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Samma här... nu har jag upptäckt att jag feströker... mest för att reta upp folk på uteserveringar... ja... och det faktum att det alltid är roligast bland rökarna.

Härligt när du klagar på diverse tvivelaktig statistik för att senare själv komma med helt ogrundade kommentarer om personer med fetma.
Sen så är det väl argument nog att förbjuda rökning på arbetsplatser eftersom det sparar liv enligt källorna på sv.wikipedia.org/wiki/Passiv_r%C3%B6kning

Pezster 
· Svar till Oskar

Lika grundade som deras skitpåstående.
Jag har en vendetta mot alla tjockisar ska jag erkänna.
När folk gnäller om det... suck... ät mindre för fan. Och så är det en bra idé att röra på sig.
Sparar liv? Pfffft... ska vi förbjuda saker för det sparar liv? Låt folk bestämma själva. Jävla förmyndarsamhälle. Störtlöjligt är vad det är.

Ja vafan, planeten är redan överbefolkad och intelligensbrist verkar vara nya folksjukdomen. Låt vår vän Darwin och hans Natural Selection rensa upp lite. Förmynderi är ett helvete.

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahaha..... intelligensbrist är den nya folksjukdomen... sjukt bra!

..kan bara instämma .. själv rökar jag rätt mycket och ofta...hur många sjukdagar har jag haft de senaste 5 åren .. .just det NOLL.. Hur många semester dagar har jag haft tid med .. 6 veckor .. (totalt på 5 år då alltså) ...vem är det som jobbar och inte jobbar egentligen? .. om jag inte får röka på jobbet drar jag direkt ..

Pezster 
· Svar till JudaZ

Det hade jag med gjort.

Gnälliga rökare.

Pezster 
· Svar till Rejan

Rökarna gnälliga? Skojjar du med mig?
Det är ju du och dina likar som gnäller så fort det liknar rök.
Sedan hänger folk efter rökarna på fester... eftersom alla vet att rökare har det mycket roligare på fester.

@Anonym: Kunde inte sagt det bättre själv. Survival of the fittest regeln kommer rensa upp bland både feta och rökare, sen så om arbetarna hellre röker och kollar facebook än jobbar de extra som krävs för att klättra i näringskedjan så är de deras val. OOT: Dock är jag lite rädd för talibanerna...

Pezster 
· Svar till Starke

Talibanerna? De som stiftar lagarna och hittar på reglerna?
För de är jag med rädd för.

Både rökning del 1 och 2 är precis vad jag tänker! Dessutom borde man ju förbjuda folk som luktar svett tex för det om något luktar hemskt
Fortsätt så!

Pezster 
· Svar till Maria

Svett är allvarligt! BÖTER på det!

Angående med parfymer, det är ju inte för inte som man uppmanas att inte ta på parfym när man ska besöka en vårdinstans - ta hänsyn till allergiker. Barn, äldre och sjuka är extra känsliga grupper, varför ska de behöva utsättas för dofter som framkallar allergiska reaktioner? Det är i allra högsta grad rimligt att förskollärare, lärare, vårdare, sjuksköterskor, läkare etc INTE r... Visa hela »

Pezster 
· Svar till T

Vaddå inte på lunchen? Vad är det för nazisttänk? Du kan inte förbjuda folk att röka på sin lediga tid.
Oavsett jobb.

Inte i de kläder de återvänder till arbetet i! Det vill säga, vill du röka på din lediga tid så får du vackert svida om, röka, byta tillbaka till icke-inrökta kläder och återvända till arbetet. Ett system som redan tillämpas på en del vårdinstanser just för att man inte kan utsätta de sjuka och känsliga för något skadligt. Det är inte nazisttänk, det är hänsynstaga... Visa hela »

Pezster 
· Svar till T

Så en rökare som röker på sin rast, ska byta kläder innan de återvänder till jobbet?
Det är nog faktiskt det dummaste jag någonsin hört.
Och jag har hört mycket.
Jisses... skärp dig nu för fan.

Om den rökande arbetar på till exempel ett sjukhus eller bland andra människor som är känsliga. Är det inte mer idiotiskt att personer som arbetar som astmaläkare står och bolmar på under fikarasten och sedan möter sin nästa patient? Jag har inte sagt att alla som röker på rasten ska göra det, läs vad jag skriver för fan, det beror ju på arbetsplatsen.

Pezster 
· Svar till T

Jag skiter i var det utspelar sig. Du kan aldrig diktera vad folk får göra eller inte får göra på ledig tid.
Jag kan hålla med om att rökare som jobbar som just astmaläkare kan tänka till. Och de gör de säkert också... får lite patienter annars kan jag tänka mig. Men fan aldrig lagstifta om det.
Idiotiskt.

Nej, man kan inte diktera om vad folk gör på sin lediga tid, MEN man kan kräva saker av dem på arbetstid! Som att den som arbetar inom vården INTE kommer till arbetet stinkande av parfym eller tobaksrök. Vilket i praktiken innebär att om den vårdanställde prompt vill röka på lunchen så kan den inte göra det i samma kläder som den tänker återvända till arbetet i.

Angående astmaläkare så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till T

Då kan vi utbilda och föra diskussion istället. Inte stifta mer lagar. Vi har fan lagar mot allt... vilket leder till att polis etc inte har tid att se till att de efterföljs... vilket i sin tur gör att folks respekt för dem urholkas.

Naturligtvis är det alltid ett misslyckande när man måste lagstifta om sunt förnuft. Vilket är anledningen till att jag brukar uppmuntra rökare till att själva säga till varandra när rökning sker där det inte är lämpligt. För det är just de där rökarna som inte tänker på andra, som inte ser konsekvenserna, som inte fattar att röken fastnar i hår, kläder, möbler etc som gör a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till T

Detaljnivå liksom.
Vi får nog komma överens om att vi tycker olika.

T, du äger den här diskussionen helt faktiskt...

Pezster 
· Svar till jonte

Det gör han ju inte alls det. Fyyyyyy... han vill ju ha MER regler!

Håller med om att regler inte alltid för med sig nytta, kanske för dom med sig mer onytta än nytta i somliga fall. Men, LITE mer regler på valda ställen (vem som ska välja kan vi diskutera på ngt annat forum kanske) skulle fan sitta bra. Avseende uteserveringarna står sig önskan om rökfrihet slätt, men när det gäller ex vissa arbetsplatser är det inte längre önskan utan rimlig förutsättning, enligt... Visa hela »

När det blev lagkrav på att använda säkerhetsbälte i bilar blev det ett jäkla liv. Det var säkert samma argument som här, att det är fascistskt att bestämma över folks liv på det sättet. Men faktum är att det räddar en herrans massa liv, och folk vänjer sig. Nu är det en självklarhet att man ska använda bälte.

Det kommer att bli samma sak här. Rökarna gnäller över s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Markus

Hahhaa... med de argumenten kan vi direkt ta tag i alla tjockisar.
Det ska lagstadgas om hur fetknopparna får lov att äta.
Se där... jag jämförde.

Du får inte cancer av att sitta brevid en tjockis i busskuren.

Varför är det så viktigt för dig att få förgifta både dig själv och omgivningen?

Pezster 
· Svar till Markus

VAD vet du om det? Kanske jag blir så stressad av fettot att min kropps celler delar sig fel.
Som sagt... skit du i att jag röker när jag festar loss.

Så länge man sköter sitt jobb som man ska och tar allmän hänsyn ser jag inga problem med att vara rökare. Jag röker inte själv men tar en bensträckare runt huset ibland under arbetstid. MEN hur gör man om man sitter brevid någon som har dålig hygien och luktar HELA tiden? Hjälp mig jag är en drabbad!!!

Pezster 
· Svar till Madde

Säg till honom/henne. Det gör jag. Om jag hade luktat illa och inte märkt det själv hade jag blivit glad om någon påpekade det.
Man kan inte dalta, säg som det är bara.
Eller sitt lugnt... med tanke på diskussionen lär det väl komma en lag om det med i framtiden.

Och inom en snar framtid så får vi inte tycka och tänka som vill vill heller...

Den fria människan är snart ett minne blott...

Sverige verkar ta efter av de Ökända Ryska stofilernas idioti...

Kommentera