oball...

Air France is the shit när det kommer till flygbolag. Här daltas det fan inte med tjockisarna. "Betala för två säten eller lämna planet!" Fast företaget gör det snyggt måste jag säga. För det första så får tjockisarna 25% rabatt på den extra stolen... för det andra får de pengarna tillbaks om planet inte blir fullbokat. Fullständigt lysande!

Detta bör införas genast på bussar, tåg och biografer (fast här är det 3 platser det handlar om, såvida de inte vill sitta längst ut på kanterna... då är det 2)!

Har du suttit bredvid en fet jävel på en bio en gång? Erhm... det har inte jag heller... för jag flyttar mig till en annan stol snabbare än vad man hinner säga "kalorier". En gång satt jag på en buss (typ tio år sedan) och en tjockis kom och satte sig bredvid mig. "Attacksatte" sig dessutom så att tjockisen som en blob tryckte in stackars Pezster mot rutan som en sådan där prydnad med sugproppar man kan se i bakrutan på vissa bilar. Väldigt okul.

I dagens "alla-är-ok"-mentalitet är det dags för lite sånt här. Det är INTE ok att vara sjukligt överviktig och förvänta sig att allting ska kosta lika mycket. Läste dessutom i någon kommentar att någon spinkig typ sa "bra, då kan jag betala halva priset för att jag är så spinkig"... erhm... nej? Enda gången det fungerar är om du, tillsammans med en annan spinkig jävel sitter och trängs på EN stol.

"Och irländska Ryanair har planer på att införa liknande regler. I en omröstning på flygbolagets hemsida fick besökarna rösta om den ”bästa” metoden att ta betalt för övervikten.

Exempelvis att låta passagerare betala extra per kilo som deras vikt överskrider 130 kilo för män och 100 kilo för kvinnor, eller att låta passagerare vars midja rör vid båda armstöden samtidigt betala extra för ett andra säte."

Goda nyheter helt enkelt. För det handlar faktiskt inte om att folk är tjocka... nope... det handlar om utrymme. Jag som betalar för mitt säte ska slippa valkar som väller in på min plats, kryckor eller liknande saker. Det är faktiskt så att det är en orättvisa som nu har blivit korrigerad. Kort sagt... lysande.

UPPDATERAT (från AB´s kommentarer):

Erhm... va? Hahahaha... weirdo!

Ledsen för lite oönskade uppdateringar i RSS-feeden... tryckte på många knappar... vissa av dem var tydligen helt fel. Sorry för "spammandet". My bad. *slår mig själv i skallen*

SvD - DN - AB - AB - AB - GP -

Läs även andra sköna åsikter om , , , ,

Skriv en kommentar

Damn straight! Var hur tjock du vill men håll dig borta från min sida av armstödet. Väldigt enkelt.

Pezster 
· Svar till Hanna

Precis. Fast en snubbe som påstod att han var tjock sa bland kommentarerna på AB:
"Och om du är ok med att sitta bredvid mig så flyger du gratis."
Jag ser en ny affärsidé... "Fat Seats" - sitt bredvid en tjockis och flyg gratis.
Jag vill ha pengar för den idén... :D

Helrätt! När jag senast satt och väntade på ombordstigning la jag märke till en person storlek XXL och tänkte: Grattis till den fan som får sitta bredvid honom dom närmaste 2 timmarna, och log lite elakt för mig själv. Det blev dags att gå ombord. Jag hade fått ett mittsäte och planet var fullt. Plötsligt fördunklas mitt synfält. Det är tjockisen som uppenbarat sig. Lätt flåsande håller han... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Yikes! Ett fettos fett mot kroppen. Man känner värmen från den degiga plöfsen som väller över armstödet...
*kräks*
Usch... trauma!

Absolut! Har önskat länge att alla flygbolag inför detta inom en snar framtid. Visst, man får en gratis jävla airbag, men hur vettigt är det om man ändå sitter i ett flygplan?

Pezster 
· Svar till Björn

Tror de flesta kommer hoppa på det här.
Airbag... lol... flyter fett? Annars har man livbåt om det går åt helvete.

Hördu Onkel Pezter, får jag med andra ord sparka dig av bussen om du skulle hamna bredvid mig? Jag vill gärna slippa sitta bredvid någon som är intellektuellt underutvecklad och dessutom såväl gravt empatistörd som navelfixerad "bloggare".

Jag har svårt för idioter ser du, vill gärna försöka banka vett i dem. Och även om jag vet att det är lönlöst i många fall, man kan bara nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till BEM

Smart snubbe du verkar vara då! "Öh... var bor du?!" Hahaha... jisses... Det handlar om UTRYMME! Ok? Feta människor (eller storväxta, eller någon stackare som är gipsad i konstiga vinklar ;)) tar MYCKET plats... och om de flödar över på mitt säte är det inte ok. Roligt att du nämner intellektuellt underutvecklad... Personer som är stöddiga och skriver med undertoner av våld brukar tillhöra just den grup... Visa hela »

Är du för en rampavgift för rullstolsbunda oxå?
Det är ju helt fördjävligt att vi som är normala ska behöva anpassa oss efter dom.

Pezster 
· Svar till Kholer

Det har jag väl inte sagt? Rullstolsbundna har väl inget val?! Klart som fan de inte ska betala någon rampavgift.
Feta har ett val... att inte käka mat och att röra på sig... tja... utöver de få promille som har ett körtelfel eller något... är de feta pga av ett konstaterat handikapp ska inte de heller behöva betala för en extra stol... enligt mig då.
Men som sagt... det handlar om UTRYMME! Jag brukar inte se han... Visa hela »

Så fort jag såg rubriken på DN visste jag att du redan bloggat om det :D Keep it up Pez!

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahaha... oups... liiite förutsägbar kanske... :D

Instämmer helt med tidigare inlägg: Fetton bör betala för sig om de vill ha två säten. Att vara överviktig är ett frivilligt tillstånd som inte kan jämföras med rullstolsbundna.
Det pågår visserligen omfattande forskning om obesitas. Det finns medicinska faktorer, men den enkla sanningen är att man går upp i vikt om man tar in mer energi än man förbrukar!

Pezster 
· Svar till Thomas

Exakt. Bra skrivit.

kan bara hålla med. om man nu tar upp två säten är det väl inte värre än att man betalar för sig? annars kräver man ju per automatik att någon annan inte ska få avnjuta sina köpta 43 cm på flyget utan får sitta sned och ihopträngd på 32. hänsynslöst hur man än vrider och vänder på det. du får vara hur fet du vill, men tänk för fan på medresenärer också... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis... det handlar om utrymmet. Om någon tar upp mer... får någon mindre... det är ju inte rättvist eftersom de som får mindre har betalat lika mycket.
Jag fattar allvarligt talat inte vad som är så svårt att förstå för vissa...
Snart får vi börja rita diagram och sånt.

Blir bara så j..vla upprörd.Pezster,hoppas innerligt att vi aldrig blir grannar på ett flygplan för din verbala inkompetens har en sådan övervikt att jag hellre har en kraftig människa i flygstolen bredvid

Pezster 
· Svar till Normalviktig

Pfft... ta en kölapp, typ... kön till "Vi som tycker Pezster är en knast" är lång...

I secondlife får alla flyga gratis.

www.secondlife.com

Pezster 
· Svar till Slank

Secondlife är helt jävla ute. Överraskad över att det fortfarande finns puckon som hänger där.
Rätt bra iofs... så vet man var alla är någonstans.

Det är intressant att höra var gränsen för att vara tjock ligger hos Air France, bmi över 25? Stolarna på ett flygplan är ju redan rätt små.. Eller är det när man måste gå sidledes genom säkerhetskontrollen?

Väcker även en intressant fråga som du tar upp i din blogg, om 2 personer delar säte ska dom dela priset också? Oavsett om dom är spinkiga eller väldigt kära, eller ha... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tomas

Gränsen är när en person inkräktar på en annans betalda plats. Kan vara fetma... kan vara något annat.

Fetton får avräkna på plats med sina medpassagerar.
- Ok, jag väller in, ska vi säga 11cm, på ditt säte, här har du 975, 50.

Pezster 
· Svar till JB

Hahaha... man gör upp på plats liksom ;)

Har inga problem med folk som är några storlekar större, men ibland känner jag att det finns fan en gräns. Det är skillnad på "tjock" och "fet".

www.youtube.com/watch?v=XX8CKji6Ass

Pezster 
· Svar till Guran

Det är ju de där enorma fettona som det handlar om.
Bara de inte väller över in på min plats är jag nöjd... och man måste vara extremt fet för att VÄLLA över...

Intressant länk ang ämnet:
news.bbc.co.uk/1/hi/wales/2346319.stm

Pezster 
· Svar till Madde

Oj jävlar. Hon blev mosad. 13.000 pund får man inte för att det har varit lite obekvämt.
Bra idé av Air France med andra ord!
Tack för den, Madde!

Vid incheckningen har man ju på vissa håll en atrapp med vars hjälp man kan avgöra om handbagagets storlek stämmer med tillåtet format. Man kunde väl ha ett liknande arrangemang för arsel och midja... ? Sitt här. Får du inte plats blir det till att lösa ytterligare biljett(er)

Pezster 
· Svar till Blogo

Hahaha... en "provstol" som lyser rött eller grönt när man sätter sig.

Grym blogg, om du vill ha riktig humor ska du läsa min blogg.
Jag är en komiker som är på väg upp, läs min blogg.
Det kommer vara flera punshlines och dissar om allt möjligt

mrshow.blogg.se/

Pezster 
· Svar till mr show

Erhm... nej?

men uuugh nu snackar de om diskriminering. det handlar inte och att hata gravt överviktiga, det handlar om att DERAS problem går ut över någon annan som om det vore någon sorts "rättighet". du har rätt att vara fet, inte mer. blargh. blir trött.

haha, vet att det härär lite off topic men kunde inte låta bli att kommentera på secondlife-grejen.

secondlife är fullt av fjantar. BETALANDE fjantar. kan m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

"Vad jobbar du med?"
"Säljer scriptade snoppar."
"Respekt."

Så roligt inlägg! Du skriver så bra, även om jag inte alltid håller med så sitter jag ofta å skrattar iaf. men här håller jag med. Det är verkligen hemskt att bli ihoptryckt mot fönsterrutan på bussen eller tunnelbanan. Fobi.

Pezster 
· Svar till CiaN

Tackar! Aha! Du har också råkat ut för det där! :D Det är heeeeemskt!

Jag tycker det är helt sjukt vilken människosyn du tycks du tycks ha. Vi är ju människor. Vi är inte några slags varelser utan känslor och hjärtan som man kan kränka hur mycket som helst. Men Pezster menar genom sitt kränkande och sjuka inlägg att det är fritt fram att bete sig hur som helst människor.

Pezster 
· Svar till Undertecknad

OJDÅ! Läs nästa inlägg istället då.

Auktion är väl en bra lösning. Den som kräver minst betalt av fettot, för att sitta bredvid honom på flygplanet, vinner (förlorar?!).

Pezster 
· Svar till Antropos

Hahaha :D

Thomas.
Att vara överviktig är inte med nödvändighet samma sak som ett fritt val.

Pezster 
· Svar till Undertecknad

Nej.. i SÄLLSYNTA fall har det att göra med körtelfel, genfel eller sjukdom... men det är väldigt få som kan säga att deras fetma beror på det.

Öh, Mr Show: För det första: För att få läsare är det bra att kunna stava rätt. Annars blir det svårläst. För det andra var dina inlägg plumpa och inte speciellt komiska. Kommer inte att fortsätta läsa din blogg.

Värst vad alla feta jävlar verkar ta illa upp? det är ju inget illa menat mot er, vi vill bara inte sitta bredvid er. ni vill väl inte ha min röv i ansiktet på bussen eller flyget eller? det känns ungefär så trevligt att ha en av era valkar liggandes över min arm

Pezster 
· Svar till Marcus

Hahahaha... det är precis så jag tycker. Rakt på sak. :D

Det är inte så lätt som ni tycks tro att bara bestämma sig för att gå ner i vikt. Jag tror inte alls att det är så sällsynt som somliga vill ge sken av att det skulle vara frågan om sjukdom. Och lättare blir det definitivt när sådana som ni öppet kränker människor med dessa problem. Hur motiverande är det? Fattar ni inte att det är människor det handlar om?

Pezster 
· Svar till Undertecknad

Lätt är det inte. Men vad är alternativet? att gå omkring tjock? Hur ball är det?
Och jo, jag fattar att det är människor det handlar om. Men jag tycker inte synd om dem... ska jag vara helt ärligt tycker jag det är tragiskt att låta det gå så långt.
Inte mitt eller någon annans jobb att motivera dem. De får de göra själv. Eller menar du att bara för att tonläget är hårt hä... Visa hela »

Har alltid sagt att överviktiga måste ha världens bästa lobbyister. På något vis är det väldigt synd om dem och de ska ha speciella rättigheter.

Pezster 
· Svar till Fredrik

Exakt. Man undrar varför... fast samtidigt förstår man... lättare om andra ändrar på sig så man slipper sluta äta och börja röra på sig.

Märker att det är rätt många fetton här inne som inte helt oväntat tycker att detta är en jättedålig idé.
Därför tänkte jag berätta om en hund jag hade när jag var liten. :D

Han hette Casper och var en Amerikansk Cocerspaniel. Väldigt söt och levnadsglad vovve. Hela familjens lilla ögonsten. Pga hans bedårande sätt och sockersöta ansikte bestämde sig min mamma en dag f... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahahahaha... Ruskigt bra! Hahahaha.. "Men WÄH, ta en kaka då"
ASG!

"Det är inte så lätt som ni tycks tro att bara bestämma sig för att gå ner i vikt."

eh. jag gjorde det. jag var aldrig så jättestor men bestämde mig på att det höll på att gå för långt. hade inte lust att köpa nya brallor. la av med chipsen och läsken ett tag, drog bort ölen (buhu:C), ökade fibrer, drog ner på portionerna, och valde kroppsarbete så mycket som mö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Se där. Rakt och ärligt. Tack för att du delade med dig!

Först och främst. Jebus jag skrattade så jag höll på att dö när jag läste kl 19:48 =D
Sjukt rolig historia. Jag har skrivit det förut och skriver det igen........

Hela PK-maffaian får ett bryt när någon hittar på något sånt här som Air France har gjort. =)
Det dyker upp en hel flora med mer eller mindre bisarra jämförelser bland kommentarerna. Man kan ha många åsikter o... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Einar Berg

Hahaha... visst var Jebus grej bra!
"Precis som att man vill äta upp sin mat själv när man är på restaurang."
HERREGUD! Säg inte att tjockisarna äter upp andras mat på krogen!!?! ;)

Einar: "flygbolagen köper för små plan"
Hahahahah, fan vad bra! DÄR har vi problemet!

Kan man inte bara göra de där metalldetektorportar vid säkerhetskontollen mindre? Kommer man genom får man flyga. Piece of (fiberrik) cake.

"Pezster - igår 23:34

Se där. Rakt och ärligt. Tack för att du delade med dig!"

haha låter som värsta supportgruppen.

"och nu är det dags att gråta ut i varandras famn...."

Pezster 
· Svar till Tinky

Men det är ju nice när sådant kommer fram. Så ser tjockisarna att det går. :D
Jag vet fan inget om någon så allt smått är bara roligt.
Tyst med dig. ;)

tyst med mig? får ex-knubbisar inte prata!? jag är diskriminerad, buhu :C

Sen kommentar, men ändå.

Jag är duktigt överviktig (helt självförvållat och jag jobbar på det) och vill flyga. Jag tycker Air France har en mycket bra idé och hoppas att den sprider sig. Jag förstår till fullo problematiken därför när jag åker buss så sätter jag mig inte bredvid någon om det inte finns ett ledigt dubbelsäte. Jag försöker stå där jag inte är i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Magnus

Va?! Har man betalt för två säten ska fan flygbolagen SE TILL att du får ha dem ifred. Asdåligt.

Åh... sånt gör mig förbannad. Här kommer någon som vill göra rätt och så failar flygbolagen! MORR!

Och vad är det för medresenärer? Jisses... stolpskott hela högen.

Kommentera