Ett herrans liv de sista dagarna om det där med blixtlåskörning... ni vet... varannan bil... Så vad är då problemet? Jo, att vissa inte förstår alls hur den ska fungera. De ser skylten, de får "jag-vill-vara-tillsammans-med-dem-i-högerfilen"-ångest och slänger omedelbart in bilen i höger körfält. Sedan bildas det en enda lång jävla kö med sura bilister som kör i häcken på varandra för att inte släppa in de som kommer från vänster. Det är så korkat att det är direkt löjligt.

Fyll för helvete på BÅDA körfälten fram till där vägbanorna blir till en. Väl där framme så kör ni varannan bil. Detta är väldigt enkelt att förstå... fast uppenbarligen inte för alla.

Vissa idioter sitter dessutom och blir sura för att bilarna kommer i vänster körfält. Inte bara sura utan upprörda och i deras klena skallar får de för sig att de andra tränger sig?!... vilket de inte gör. De gör faktiskt RÄTT - OJ! vilken jobbig insikt för er. Om båda körfälten fylls på ordentligt så innebär det att fler bilar får plats, vilket i sin tur minskar trafikstockningarna längre bak vid rödljus etc.

Jag kör alltid i vänster körfält... hela vägen fram till där filerna går ihop. Jag har alltid undrat varför det ska vara så förbannat svårt att släppa in varannan bil men nu vet jag. Ska erkänna att en av anledningarna (förutom att det är rätt) till att jag ligger i vänster körfält är att det roligt med folk som blir helt till sig i bilarna över detta "fuskande". Irriterade människor kan vara riktigt roligt.

De som sitter och fiser i höger körfält och muttrar är några jävla idioter som dessutom tror att de gör rätt. Ibland hindrar de till och med trafiken som den där korkade lastbilschaffisen gjorde. Hahaha... yrkesförare?! Riktigt roligt. Det är samma intelligensbefriade lastbilschaufförer som i 91 km/h kör om en annan lastbil som kör i 90 km/h vilket leder till en omkörning som tar typ 100 mil att avsluta. Lönt.

Dra in körkortet för dessa bittra små högerfältskörande gnällrövar så blir det mer plats till mig på vägarna. Alla dessa människor som tycker att lastbilschauffören gjorde rätt bara befäster min teori om att 30-40% (minst) av bilisterna lider av hjärnsläpp.

Håll er borta från vägarna! Eller köp ett busskort. Eller gå! Jag skiter i vilket, bara ni inte är en propp på vägarna där ni sitter bakom ratten och muttrar över att världen är orättvis eller att folk tränger sig.

AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

Håller med. Jag tillhör tyvärr en av dem som ligger i höger fält. Detta eftersom om man kör i vänster fält är det helt OMÖJLIGT att bli insläppt när det väl är dags och jag orkar helt enkelt inte vänta.
Skönt att den där fjanten till lastbilschaffis som lekte polis och som stängde av hela vänster körfält och låg där och fes i 20 km/h för att han ville stoppa vänster... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Precis. Yrkeschaufförer är den värsta sorten.
Gör som jag... släng in dig i höger körfält bara. Min erfarenhet säger mig att folk är generellt mer rädda om sin bil än vad jag är ;)

Nejnej, låt dom inte gå, för då knatar dom bara rätt ut i gatan utan att se sig för över huvud taget, för hallå, det är ju faktiskt ett övergångsställe just där!(...) Och låt dom definitivt INTE cykla. Aldrig. Never. Cyklisters "Jag hinner över"-mentalitet är helt LIVSFARLIG.

Nej det skjuts helt enkelt för lite.

Pezster 
· Svar till Alexandra

Hmmm.... du har rätt. De får helt enkelt jobba hemifrån hädanefter... Bra tänkt.

Jag blir helt skogstokig när folk inte följer trafikregler. Det ska FLYTA!
Och en riktig furia blir jag av "duktiga bilister" = de som kör 10 km UNDER tillåten hastighet. AAAAAAARG!!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Idag blev jag tutad på när jag körde om 10+ bilar som inte hade vett nog att köra om en traktor. Suck... jag antar att jag "trängde" mig. Idioter.

Du gjorde rätt! Skulle bara ha tutat tillbaka. Tänk vad sura de skulle bli då...hehehe

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jag slängde ut armen och gjorde ett tecken att de skulle hänga på... uppskattades inte med tanke på alla blinkande helljus i bakspegeln...

Säker på att tecknet betydde "häng på"....hahaha

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Tja... kan ju ha misstagits för ett finger... ännu roligare då :D

Jag kunde se det framför mig liksom.
Tut-tuut!

skit skön blogg! Och håller verkligen med, det finns alldeles för många intelligensbefriade människor ute på vägarna! Mest hatar jag idioterna som kör 30 kmh på vägar där 30 endast gäller vardagar 7-17. Alltså 30 kmh, alla tider alla dagar. Har hur många gånger som helst fått 3 fingrar uppvisade för mig av medtrafikater, och räcker då upp ett finger som gensvar..

Pezster 
· Svar till L

Hahaha... de fattar inte vinken utan sänker sin egen hastighet till 10 km/h...
:D

Pezster 
· Svar till L

Och tack! Det värmer!

Roligt! 1 finger = 10 km/h....hehehe

Varför är det så svårt med blixtlåsprincipen. Jag är yrkeschaufför och använder den flera gånger i veckan vid infarten i Tingstadstunneln, när jag kommer norrifrån.

Kommentera