Politiker.

Säg det där ordet en gång till... poliiiitiker. Det finns få ord som kan få mitt ansikte att förvridas till en grimas av förakt som just poliiitiker. Folk som aldrig haft en riktigt jobb, som aldrig haft ansvar för egna pengar som ägnat sig åt den fantastiskt tråkiga sysselsättningen politik sedan ungdomsåren. Säger sig självt att det blir tråkiga människor av dem i slutändan.

På väg in till jobb idag lyssnade jag på när de babblar loss i radion. Partiledardebatt kallas det... där ledarna för varje grupp med lallande fjånar "debatterar"... Helt sanslöst... ingen säger någonting alls utan bara kastar grus på varandra i en gigantisk mediabevakad sandlåda.

De svarar ju aldrig på en enda fråga! Kan tänka mig hur det ser ut i ett hushåll där en (i det här fallet mannen) är politiker...

"Vad vill du ha till middag?" frågar frun sin man.

"Det skulle vara trevligt med något gott. Det behöver inte vara gott men det skulle vara att föredra. Min ståndpunkt är att mat är något som vi alla behöver." säger Politikern och ser nöjd ut.

"Men... va?! Vad vill du då ha till middag?" hustrun uppvisar stort tålamod med Politikern.

"Mat, som bekant, är så många olika saker. För vissa är det gott, för vissa är det äckligt. Det viktiga här är att oavsett vad jag anser om själva matens smak, konsistens eller beståndsdelar... så är det så att det skulle vara bra att få någonting att äta. Man mår bra av mat." säger Politikern, gnuggar sig på magen och försöker charma en inbillad kamera.

"Men för helvete din idiot! Antingen säger du rakt ut vad du vill ha eller så får du fan laga maten själv." frun höjer armen som en varning.

"Jag vill ha mat. Enklare än så kan jag inte säga det. Det är ett tydligt och rakt besked." säger Politikermannen och ler mot den inbillade kameran.

"ARGH!"

Det är ju precis så! De pratar och ställer frågor till varandra som de envist vägrar svara på. Till slut är det så många frågor på bordet, så många svar på frågor som aldrig ställts, att ingen människa i Sverige förstår vad de håller på med. Än mindre bryr sig.

Funderar på att starta en slags revolution... bara för att jävlas. Där framtidens politiker faktiskt MÅSTE ge ett svar på frågorna. Ett rakt svar som inte är för långt dessutom... så man inte ska behöva fundera på självmord när man lyssnar. Faktum är... att kan de inte svara på en fråga i en Twitterpost på 140 tecken så blir det underkänt.

En gång var jag på en middag och hamnade bredvid en lokal politiker. Vilket ledde till att jag flyttade från min plats. När de frågade varför så förklarade jag det.


"Jag sitter fan inte bredvid en politiker en hel kväll!" och vände mig till politikern och sa att han inte skulle ta det personligt. Varpå han svarade:

"Neeej då, det är lugnt. Jag anser att en ståndpunkt, som den som du precis har uttryckt inför mina två öron, faktiskt är bla bla blablabla, bla blabla, osv, blabla, osv..."

Självklart dödade jag honom.

SvD - DN - AB - GP - Exp - SDS - SvD - SvD -

Skriv en kommentar

Kan man reducera det till att de endast får svara ja eller nej och kollektivt spöstraff om svaret dröjer för länge.

//R

Pezster 
· Svar till Rille

Ännu enklare! Bra förslag!

haha påminner mig om när vi pluggade religion och jehovas fick komma dit och snacka. en tjej frågade om de var emot homosexuella och hon fick världens längsta raljerande svar om hur livet var heligt bla bla etc gud skapade blabla man kan tro att blabla. när han talat till punkt hade han egentligen inte svarat, så tjejen bara tittade på honom.

och sa "jaja, men är ni emot homosexuella?"

snubben såg lite besvär... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Till och med Jehovas vittnen är bättre på att svara på saker. Då är det illa. :D

Rätt, där! Såg på debatt igår och fyfan vad mycket skitsnack...tråkigaste debattprogrammet på länge. Handlade om försäkringskassans nya regler, och så var det politiker som skulle sitta och bullshitta höger och vänster.

Pezster 
· Svar till Björn

Man blir helt enkelt trött och oengarerad... vilket antagligen är meningen så att vi inte ska lägga oss i... eller komma på att EGENTLIGEN har politikerna inget alls i skallen.

"Självklart dödade jag honom" Hahahaha. Underbart.

Pezster 
· Svar till Eduronflux

:D Synd bara de hade plastbestick på den där festen. Blev rätt plågsamt.

Om Mona hade varit frun så hade hon lovat att hon skulle laga godare mat än någon annan, sedan vem den andra var och vad det skulle kosta är frågor som man aldrig fått veta svaret på, då hon tycker att frågorna är oseriösa och tagna ur sitt sammanhang.

Pezster 
· Svar till Antisocialdemokraterna

Hahaha... du lyssnade också iadg märker jag.
Mona Sahlin är lika förlegad som Toblerone.
Skicka henne genast till hemmet för avdankade politiker, tack!

Konsten är väl att kunna skilja på sin privata och professionella person. Vi är många som gör oss skyldiga till att prata "fackspråk" ute bland andra som inte har en anging om vad saken handlar om, mediafolk är riktigt goda kålsupare i den bemärkelsen. De flesta för att känna sig lite viktigare än var de är. Sen hålller jag ändå med om att rakare svar från politiker verkligen skulle uppskat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Madde

Inte rakare. Rakt kort och gott. :D

men om man klart och tydligt förstod politikers ståndpunkter och otvetydigheten försvann skulle de vara tvugna att förklara och presentera klara planer på hur idéerna ska genomföras. sånt är jobbigt, lättare att vara lite luddig i idéstadiet och kasta lite paj ;D

Svar till Madde:

"Sen hålller jag ändå med om att rakare svar från politiker verkligen skulle uppskattas många gånger."

Du menar alltså att det finns tillfällen då man vill ha vaga besked från politiker? Det låter ju jättelogiskt...

Kan inte du gå och ordbajsa i någon annans blogg istället?

Hahaha död av plastbestick. Det blev en lång och plågsam död, precis som deras svarsteknik och precis vad de förtjänar.

Man undrar lite vad det kommer ifrån det där snacket? Allt har ju ett födelsedatum. Var det nån snubbe som satte ihop en skola på 1800talet där en av kurserna var "Diffust tal" "Hur skulle man förvandla ett Ja till ett könlöst svar?" ....

Uppenbarligen har det k... Visa hela »

Svar till Jebus.se
Jisse vilket påhopp för ett simpelt inlägg, snacka för dig själv om att ordbajsa, och kasta virtuell skit! Du måste ha oerhört mycket aggression inom dig, stackars sate! Men det är alltid lätt att vara spydig när man är anonym på nätet. Väx upp!

Madde: Haha! :D

Kollade på ett avsnitt av "Hjärnkoll" med Fexeus (rättstavat?), då han låtsades vara marknadsföringskonsult och gick till både MUF och SSU. Han hade gjort en skrivelse om vad deras föreningar stod för och de höll med och applåderade förslaget. Tricket var att han hade skrivit exakt samma sak om båda....När han avslöjade vad han hade gjort var de själva förvånade.
"Men det är p... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jäkligt intressant... det måste jag kolla upp. Får ladda hem det bums!
(ps... du hörde mig Pontén, va? JAG SKA LADDA HEM!)

Gör det! Han är bra han. Köpte hans bok "Alla får ligga" till sonen i julklapp....Har inte fått en recension ännu, men fick ett asgarv (för kännedom, sonen är 18 och är född med ironi...)

Mycket bra skrivet Pezster! =)
När det gäller varför politiker inte kan svara på frågor så tror jag att det beror på att dom lever efter filmtiteln "Underbar och älskad av alla,,,,,, och på jobbet går det också bra".
För att kunna fatta beslut behöver dom makt. För att få makt behöver dom röster. För att få röster måste dom säga vad folk vill höra. Och f... Visa hela »

En som är bra på att parodiera politiker är Mikael B Tretow-borde du lyssna på :)))

Glömde säga att han har gjort en parodi som finns på skivan Hystereo Hilites som heter Gissa mitt jobb och den är precis som du beskriver politiker i ditt inlägg :-) Hans dotter frågar honom om vad för mat de får t ex. På samma skiva parodierar han också de dåvarande partiledarna som Carl Bildt, Invgar Persson mfl

Kommentera