Det är fan ordning och reda på mina läsare!

 

Jag läser att Tyskland gått ut och sagt att användare ska slänga ut Microsofts webbläsare IE med loggan före från sina datorer. Tidig insikt liksom... De flesta jag vet får rysningar och nervösa tics i ansiktet när de använder IE.

 

Vad gör mina läsare? Det undrade jag efter att ha läst detta. En snabbdykning in i Google Analytics gav svar på den frågan. Majoriteten använder Firefox! Lysande! Fast jag är inte speciellt överraskad... ni verkar vara intelligenta... just med tanke hur jobbigt ni kan göra det för mig ibland i kommentarsfälten. ;)

 

Ni andra... om ni använder Internet Explorer och inte bytt för ni inte pallat, vet hur etc... gå genast till Firefox eller Google Chrome och fixa till det där... det finns INGA ursäkter längre :D

 

Speciellt Firefox gillar jag... mest för att det finns en add-on som heter Ad Block Plus. Den installerar ni och - vips! - ingen reklam. Du kan läsa nyhetssiterna UTAN att ta del av reklamen vilket märks markant på laddningstider etc (speciellt alla dessa flash-annonser med tungt innehåll och stirriga animationer). Hahaha... bara en tidsfråga innan någon tidningsmupp får för sig att förbjuda det där.

 

"Ni kan ju inte tillåta att Internetanvändare tar bort vår reklam som de inte vill se och aldrig kommer klicka på men som vi ändå vill trycka på dem... erhm... vänta nu här... det lät konstigt... Struntsamma... VI VILL att det ska vara olagligt!"

 

Sedan börjar advokaterna finurligt skissa på ett sätt som gör det möjligt för tidningarna att gå till rätten och skrika att någon snor deras artiklar utan att betala för dem.

 

SvD - Exp - DN -

Skriv en kommentar

har IE på jobbet (ugh!) och växlar mellan chrome och firefox hemma.

jag våldför mig på din statistik, muahaha.

Pezster 
· Svar till Tinky

DU?! Det hade jag... jag menar... DU?!
...
Jag är chockad...
;)
Fast på jobbet är det iofs inte ditt val...
Men jag är ändå chockad! :)

Jag skäms lite att jag använder Explorer fortfarande. Jag har till och med Firefox installerad men den bekväma jag har inte fått fingrarna ur och börja använda det hehe. Precis samma historia som när MSN messenger tog över facklan från ICQ. Jag vet att det är fel och opraktiskt men ändå klänger jag mig fast. Jag lovar att jag ska försöka bättre.

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

Börja installera Firefox... så frågar installationsprogrammet om den ska hämta inställningar etc från IE... så klickar du att det vill du minsann... sedan är det klart.
Enkelt!
:D

Hehe. Jag antar att jag är lite för nostalgisk med saker för att göra ett clean cut från dåtiden. Jag kommer säkert bli en av de där tanterna som har samma frisyr som de hade när de var tjugo år, trettio år efter.

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

IE? Nostalgisk? Det låter mer som självplågeri! :D

Du skriver lite som jag gjorde förut angående adblock plus :P

"Men vafan, sitter dom här och kollar våra nyheter UTAN att ens behöva se på våran reklam? vafan ! VI MÅSTE JU FÅ BETALT ! BÖRJA LOBBA MED REGERINGEN !"

windows vista var inte mitt val det heller. fan ta jäveln som ansåg att det var det bästa för jobbdatorn.

vista och ie. snyft.

Hahaha. Självplågeri är det nya svart. :P Sådär. Bytt till firefox nu. Tack för baksparken. Känns det bättre nu?

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

Du anar inte! ;)
Phew...

Jaha...vad smart. Jag trodde bara "ad block" spärrade popup-fönsterna. Men man kan alltså ta kol på alla förbannade flashannonser...eller har jag missuppfattat. Har en hyfsat snabb burk men använder mig ändå av flikar för att läsa tidningarna för att slippa ladda om sidan gång på gång. Fasen detta måste jag testa.

Problemet Pez är ju att vissa sidor envisas med att man MÅSTE man ha IE... Visa hela »

Ha ha...coolt. Det funkar ju hur bra som helst. Tack!!!

Pezster 
· Svar till Guran

Nice att du körde igång det! Stor skillnad eller hur!?
:D

Vet ni hur det fungerar det här med Ad-blocks? Blockerar det all reklam eller bara flash...menar hur ser läsaren att det är annonser?
Undrar bara för att hemsidan jag ska leva på ska ha annonser.....fast inget rörligt och bara relevant för branschen.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

De flesta annonser ligger på speciella servrar. Det är dessa som blockeras i programmet. Du kan även själv välja element på sidan som programmet ska blockera. Ett måste.
All reklam är dålig reklam.

Jag har handelsbanken, går utmärkt att logga in via FF

Äh, Firefox nuförtiden suger kamelpung...men orkar inte byta, så kör vidare på den...

re:Anonym - idag 18:42
Fasen du har ju rätt! Tack!
Förut var man tvingad att använda IE för att logga in.
Två I-landsproblem lösta på en dag...Inte dåligt det...

Pezster 
· Svar till Guran

Hahaha...
Förrsten hörde jag på ett radioprogram en gång om i-landsproblem. De tyckte att vi körde för lite med u-landsproblem.

"Jag är törstig."
"Pfft... DET är ett u-landsproblem."

:D

Och kör man Ad Block Plus ser man naturligtvis till att blocka även Google Analytics. Man vill ju inte synas i statistiken.

Pezster 
· Svar till A

:D
"Leave no trace"

Tack då vet jag! Puh! Inget är gratis, antingen betalar man vad det kostar i pengar, eller att titta på reklam...eller kan vara att betala med sin tid....
Jag har rent samvete med reklamen på min hemsida. Inget blinkande, bara med relevans till branchen och de som söker sig till min sida vill ha upplysning och erbjudanden från gång till gång.

Men vad är det som är så dåligt med IE? Det här låter som MAC-användare:
MAC är bäst!!!
jaha ok, men varför är MAC bättre än PC?
Den är bara bäst!!!!!!

Pezster 
· Svar till CiaN

Fattar du inte det så vet jag inte ens var eller hur jag ska börja förklara det för dig. Kör hårt på IE om du gillar det. Om några år är det du och fyra andra som envisas bara. Då kan ni starta en nostalgiklubb!

haha, ja det blir bra det =)

rättning: det blir CiaN och *tre* andra som envisas. Jag konverterade farsan och fick honom att inse att FF is teh shit

CiaN: du behöver inte känna dig ensam. Jag visste att det var något "fel" i IE och sitter själv med det...Grabbarna i familjen har Firefox. Jag kan testa deras och ser jag några fördelar med det sistnämnda kan de få installera åt mig...hehe...mitt teknikintresse är inte så stort.
Pez: du kanske ska byta ut fotot på bloggen till ROLLE (Mia & Klaras Christofer Walken look-alike).
"Mitt stora teknikintresse... Visa hela »

fast nu har jag kuppat >:D

påtvingat firefox på jobbet. jag väljer att se det som en framgång.

Kommentera