"Förlåt då för fan..."

(förklaring kommer längre ned)

Jag har ett horn i sidan till religiösa människor som envist ska basunera ut sitt budskap. De kan tappa gaffeln vid matbordet och lyckas sedan sparka till den med foten på vägen ned så att den flyger upp just tillräckligt för att deras hand ska kunna ta tag i den. Det gör de snabbt det hela till en sådan där Jesuspryl.

"Åh! Såg ni nu kära barn! Det var Jesus som gjorde det!"

Erhm... nej?! Det var ren flyt och speedade reflexer.

Allt bra i världen är direkt guds verk. Oavsett stort eller litet. Man lyckas inte i arbetslivet utan att det är den där gud som skulle göra det möjligt för en. Den egna kunskapen spelar ingen roll. Rätt bra att veta...perfekt förklaring på varför alla religiösa bara går och flummar. Det är ju inte lönt. Det är guds plan. Gud har alltså så lite att göra att han är inne och kör med micromanagement.

Fast ibland kan du sköta dig och gud kan ändå få en flipp på dig och döda halva din familj. Då är gud inte alls det elak utan han bara "testar" din tro. Med hjälp av den retoriken spelar det ingen roll vad som händer... för gud har en plan och den får man fan inte ifrågasätta. Det är bara att gilla läget. Gör man inte det så är det helvetet som gäller.

En bloggfjant som basunerar ut alla nyheter en gång till, efter det han stoppat in Jesus i dem, skriver så här om katastrofen på Haiti:

"Alla de här katastroferna är början på födslovåndorna innan Jesus kommer tillbaka. Du kan vara säker på att Jesus skall komma tillbaka."

Min spontana tanke är att om nu Jesus ska komma tillbaka kan han väl använda dörren som alla andra. Men neeeej, då. Det går inte. Han måste sprida massa tecken överallt och döda tusentals människor istället för att ringa på dörren.

Suck... jag har en teori som förklarar hela grejjen med gud. Den kommer här:

Vår uppfattning om gud kommer från en händelse som några rymdvarelseungdomar på fyllan i ett slags intergalaktiskt party är skyldiga till. De fick - höga som hus på "xenerianskt damm" - för sig att snurra upp en planet.

Om några år (eller kanske imorgon) kommer det landa ett rymdskepp varpå några rymdvarelseföräldrar kommer putta ut sina tonårsynglingar genom luftslussen, titta strängt på dem och säga till dem att berätta vad de gjort framför världens filmkameror. Alienungdomarna skruvar på sig av obehag och en säger till slut:

"Erhm... alltså... för några tusen år sedan var vi här och... ja... Xiyyyp! här flummade runt, gick på vattnet, berättade historier, delade vatten och hade sig. Sedan när alla trodde på det så... ja... drog vi upp honom till skeppet igen och sedan åkte vi och badade vid Antarrus dubbelstjärna."

Alienföräldrarna ser strängt på dem med alla sexton ögon och pappan puttar till Xiyyyp! med en tentakel som då lite motvilligt tillägger:

"Ja... asså... förlåt då för fan!!!" han tittar upp mot föräldrarna och fortsätter "Så där! Jag sa det! Kan vi få tillbaks våra rymdhojjar nu?"

Föräldrarna klappar ungdomarna på huvudet, stänger dörren och skeppet flyger iväg. Kvar på marken står vi människor och undrar vad fan det var som precis hände. Diverse präster står och petar med foten i marken och ser vilsna ut. Längst bak i folkmassan hör man någon som skriker:

"HA! I knew it!" och som genast springer iväg hem för att skriva en tjock bok om det som precis utspelade sig. Så är det hela igång igen.

:D

Skriv en kommentar

I get down on my knees
praising Jesus,
getting his salvation all over my face.

Pezster 
· Svar till Jebus.se

Så där ja... DET är rätt nivå i sådana här sammanhang :D

Ja, men det är väl det dom gör/skulle vilja göra.. Icke bokstavligt talat då förståss....eftersom att jesus inte finns. ;D

Pezster 
· Svar till Jebus.se

Hahaha...
Fast han finns ju! Han heter Xiyyyp! och har universums bästa fyllehistoria.
:D

Hahaha ja! Men akta dig Pezster, någon dag kanske en fanatisk kristen person klickar sig in här och tänker "Shit, den där killen har kommit på oss... Bäst att göra oss av med honom fort som fan!" och hämtar dig.. Hoppas du är beväpnad. Iofs, jag ligger väl också ganska illa till som förnedrar guds son med mitt internet-nick. Att vi inte skäms, va.

Pezster 
· Svar till Jebus.se

Ah... just det... är inte "Jebus" något som Homer Simpson kallade "Jesus"?
Äsch... religiösa människor är väl inget... till och med min mesiga katt hade hålla dem upptagna vid dörren.

Ja det är det. Haha så bra då.

Pezster 
· Svar till Jebus.se

Hmm... ljög nog lite där. Katten blev precis rädd för en dammtuss... får nog skaffa vapen istället...

Gör det!

På tal om din katt. Vet att jag frågat innan men jag frågar igen. Kan du länka din gamla blogg?

ASG! Det där var ett historiskt blogginlägg! Jag kunde knappt berätta den för min bror utan att skratta mig igenom orden. Wunderbar!

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

:D

Garvade så åt det där att Jesus kunde använda dörren som alla andra!!!! Hahaha!

Din sanning är bättre än scientologernas!!!! Du kan bli rik Pez, mycket rik!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hmmm... en sekt! JA! Jag kan starta en sekt för fan! Jag behöver en sluten grupp på kanske 3-4 pers som kan få illusionen att fungera. För 20% av årsinkomsten kan sedan alla vara med.
Vi styr skiten från en grotta i alperna (säger jag bara, ENGENTLIGEN sitter jag med en drink i handen i ett strandparadis).
Taget!

Du får vara profeten, så kan jag vara en av predikanterna för 20 %. Deal?!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Pfffft!!!!?? 20%!?

Pez, guds hämnd kommer att slå dig till marken, oh du vilsekomna får, det säger han till mig just nu och...eh..vänta..där fick jag upp medicinburken....var var vi? Jo..nej ingen bevis på guds existens finns faktiskt och...
Nej jag har inga röser i huvudet men jag tror nog att de som "hör" jesus eller gud nog borde gå till psykdoktorn :)
Du är mitt på pricken som vanligt Pez

Du gillar liftarens guide till galaxen oxå eller hur? LOL

Pezster 
· Svar till Åsa

Jag tokdiggar den där boken!!!! DET är en bibel det!

Läste fel...men vaddå pfffft?! Bara för det ska jag ha 50 %!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

5%... och städar du dessutom fängelsehålorna.

Ska vi ha fängelser med? Kan vi inte skjuta, stena eller elda upp hedningarna direkt istället?! Spar vi pengar, mer till oss. Härska genom fruktan!!!
Eller så har vår fanatiska falangel av religionen en egen bestraffning för de otrogna....vad sägs om frysa med kväve och sedan kasta frisbee på dem?

och nä 50-50 om vi inte har fler biskopar eller kardinaler eller nåt...

Min mässdräkt ska vara jeans i stövlarna!

Hm, akta dig så inte Scientologikyrkan stämmer dig för copyright-brott. De baserar ju sin tro på en ond rymdkejsare (Xenu) som för X antal biljarder år sedan tyckte universum blev överbefolkat, skickade alla människor till jorden med intergalaktiska DC-3or, vätebombade hela skiten, satte upp stora kraftfält för att hålla beståndsdelarna kvar...äh, jag orkar inte, googla. Mycket rolig läsning!

Pezster 
· Svar till Björn

Hahahaha... scientologer... alltid undrat hur det ens är möjligt för en tänkande människa att lyssna på de där idioterna... än mindre gå med...

De kallar sig ju sällan scientologer, så tyvärr går väl vissa personer på allt deras pladder om att "finna sig själv" o.s.v. De är ju mästare på att manipulera, som de vid flera tillfällen har visat. Jag rekommenderar dig att läsa "The Complex" av John Duignan, f.d. scientology. Att en sådan organisation ens tillåts existera här i Sverige är skrämmande. Egna koncentrationsläger, ki... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Helt sjukt. Funderar på att infiltrera dem. Och blogga om det...

Kommentera