Igår hade jag tvättvikningsdag. Ni förstår... jag är enormt duktig på att sätta på maskiner med tvätt. Jag är direkt skicklig på att stoppa in våt tvätt i torktumlaren. Jag suger däremot hårt på att vika ihop tvätten efteråt. Jag kör med konceptet att lägga allting i en gigantisk hög på ett bord i lägenheten där man sedan kan gå och ta det man behöver i. Antagligen är jag lat... vet inte... eftersom jag normalt sätt inte går och funderar över en hög med tvätt. Vissa som kommer på besök reagerar dock på min lilla "tvättkulle".

Så igår var jag duktig och vek ihop allting. Tryckte in skiten i skåpet och inser varför jag normalt sätt inte gör det. Jag har fan inte plats för alla kläder! Allting byter plats i hyllan hela tiden. Vissa har tydligen ett slags system för var t-shirts, skjortor, kalsonger etc ska ligga någonstans. Det har inte jag... jag smäller bara in skiten där det finns plats.

Förresten... ett tips... jag lägger alla t-shirts i en hög på marken och viker dem japanskt. Bara för att det gör det hela lite roligare så jag slipper dö av tristess. Testa. Det fungerar!

Suck. Vi kan sätta människor på månen men vi kan inte bygga en maskin som fixar tvätten EFTER torktumlaren. Är inte det sjukt dåligt?

Jag tycker det.

Skriv en kommentar

Haha, jag har också testat Ninja metoden. Det funkar, men är inte helt lika snyggt o smidigt som på filmen. Det är ju nästan som svart magi.
Behöver mer träning kanske.

Pezster 
· Svar till JB

Det är träning... tro mig. Det blir apsnyggt när du väl fått kläm på det. Och det går toksnabbt!

Såg det här klippet för ett tag sedan och lärde ut tricket till farsan i somras. Fast hur snyggt det blir beror mest på hur T-shirten (kan man stava det så?) är beskuren. Men det går väldigt fort att lära sig och impfaktorn är hög.

Pezster 
· Svar till Guran

Man kan korrigera för olika t-shirts. Enda sättet jag viker på.

Kör också "tvättkudde-metoden". Eller ja nästan, har 6-7 välfyllda IKEAkassar på sovrumsgolvet fulla med tvättade kläder n stuff, som jag inte orkat bry mig om att vika och lägga in i garderob.

Pezster 
· Svar till Alexandra

AHA! Jag visste att jag inte var ensam om detta! :D

Jag tillåter inte min sambo att vika tvätten för han (killar över lag) är ganska värdelösa på sånt. Sen förstår de inte det livsviktiga i perfektion, system, färger, typer, hyllor och annat livsnödvändigt som gör livet så mycket enklare, och mer komplicerat *s*

Pezster 
· Svar till Ulrika

Precis!

Nej, nu är ni ju helt ute och cyklar era små färskingar. Självklart finns det maskiner som gör att man helt slipper tänka.

www.youtube.com/watch?v=S-6-u-GR0D8

Enjoy!

Pezster 
· Svar till Roger

Nähej du... i det klippet står han ju och meckar med en plastbit. Inte ens i närheten. Det ska vara packat och klart när jag öppnar torktumlaren!

Fantastiskt! Ska genast pröva. Jag har en mix av perfekt vikt i skåpen i färgordning etc. perioder av rena tvätthögen i en fåtölj....

Sonen (18 snart) kör tvättbingometoden - smutstvätt och ren tvätt mixat över HELA sovrumsgolvet. Luktar det man tar upp gott = wearable.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

:D
Låt oss veta hur det går! Det tar några försök innan det sitter perfekt!

Kommentera