Idioter

id¹iω⁴t, m.||ig.; best. -en; pl. -er; förr äv. adj.
[jfr t., eng. o. fr.
idiot; av lat. idiota, okun­nig, olärd, obildad människa, av gr. ἰδιώτης, pri­vatman, man ur hopen, lekman, okunnig, obildad person, till ἴδιος (se IDIO-)]

Nu är skivbolagen igång igen. Den här gången har de kommit med den briljanta idén att kräva TPB-grundarna på ännu mer pengar för att siten fortfarande ligger uppe. Trots att killarna inte driver den längre... eller äger den. Logiskt? Nej, men det är det sällan i skivbranschen. Tyvärr verkar de som jobbar inom rättsväsendet vara kompletta idioter.

Detta är så fruktansvärt dumt. Måste det inte bevisas först att de äger eller ens är med i driften av siten? Om någon annan sköter siten... även om killarna egentligen skulle bestämma vad som händer med siten så måste det för fan bevisas!

Det är bara det att de där stofilerna, i en bransch som gjort bort sig gång på gång, som inte inser att världen ser lite annorlunda ut idag. Det går inte att skrika stöld i Internetsammanhang. För att det inte är en stöld. En stöld kräver att någon blir av med något. I filmsammanhang kan jag berätta att av 100 filmer jag laddat ned kanske jag varit redo att betala för 6-7 stycken... och det har jag gjort.... iallafall innan den här jävla cirkusen började. Nu betalar jag verkligen inte för film. Av ren jävla princip.

TPB är den nya tidens Robin Hood. Siten kopierar från de rika och ger möjligheten till de fattiga att ta del av materialet. De rika har kvar sina prylar och de fattiga blir glada över att få ta del av materialet på sina egna premisser.

Samtidigt spelar bra filmer fortfarande in miljarder, bra musik säljer och det har aldrig gåtts så mycket på konserter som nu. När bra artister uppträder, bör tilläggas.

Inse att vi måste tänka om. Upphovsrätten måste göras om (kanske stå på upphovsrättsmannen och INTE gå att sälja?) och vi måste anpassa våra lagar så att vi främjar tekniken och inte inskränker möjligheterna till utveckling. Vad händer när utvecklingen går framåt? Jo... det kommer givetvis nya saker att tjäna pengar på. Det är är så varje gång tekniken gör hopp framåt. Och de menar jag verkligen VARJE GÅNG.

Fildela på bara. Det gör jag. Inte för att sno (för det gör man inte) utan för att det är fortfarande det enklaste och snabbaste sättet att ta del av film och musik. Tvinga dem att erbjuda allting på ett ställe till ett bra pris... när de kvider över att "det är komplicerat" etc så lyssna inte. Hur mycket lyssnar du på en servitör som berättar att "det är mycket i köket just nu" när du väntat i två timmar på din jävla mat? Exakt. Inte alls.

Spel? DET köper jag. Just nu väntar jag på "Mass Effect 2"... när det släpps ska jag bänka mig framför tv:n och inte röra mig förrän festen är slut. Varför? För jag är en nörd så klart.

Tips... för att se vilka filmer som kommer och för att underlätta vad du ska ladda hem för något i framtiden så rekommenderar jag starkt den här siten.

SvD -


Skriv en kommentar

...coh som att det är värt att klossa på 4 mille till på 30-millesnotan som de ändå inte kommer betala. värt. som att ge nån 200 år i fängelsestraff.

kan bara helt hålla med om resten. stöld är stöld, en kopia är en kopia. plus att bolagen har haft alla chanser att hänga med men valt att inte göra det. klantigt.

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis så... ALLA chanser att hänga på men ändå misslyckats... det är nästan skickligt gjort.

Själva poängen med massmedia är att man äger rätten att kopiera. Att jag äger ett exemplar av mitt originalverk är ju tämligen ointressant. Det som är intressant är att jag kan låta sälja mitt material för en billig penning till varje intresserad. Om spridande av kopior skulle vara lagligt trots upphovsmannens uttalade motvilja så försvinner ju en möjligheten. Nu har fildelning bara perifert påverkat andra ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Åke Forsmark

Om man inte vill att ens verk ska vara tillgängligt... utan man vill bestämma hur och när någon ska ta del av det... då ska man nog låta det ligga i garderoben.
Man måste helt enkelt sluta med att tänka i de banorna.

jag sprider (mitt eget) upphovsrättsskyddade material gratis för fri privat användning. jag ser det som reklam. vill jag tjäna pengar på det gör jag beställningsverk eller säljer av original. detta går jag plus på just på grund av att en stor del av det jag gör är gratis och fritt tillgängligt.

detta sagt så äger jag hellre tex film på dvd om jag faktiskt tycker om filmen (förutsett att det g... Visa hela »

Det spelar ju ingen roll om skivbolagen tror att dom fortfarande driver TPB. Det viktiga är ju att TINGSRÄTTEN tror att dom fortfarande gör det! Och dom säger sig ha bevis för detta! Borde inte det räcka?

Att killarna nekar till detta är förståeligt (Det är ganska vanligt att brottslingar nekar till brott). Det är dessutom helt i linje med allt dom någonsin gjort. Dom vill göra som dom vill och inte ta ansvar för si... Visa hela »

Och om tingsrätten tror att du; Emanuel, är en brottsling som utövat barnpornografiska brott så MÅSTE det ju vara sant, eller hur... Dom har ju klara bevis på ditt foto på din son som står i vardagsrummet, nyfödd och helt i födelsefracken...

Seriöst, det här med fildelning är klarare än korvspad om man bara bemödar sig att titta på det, dessvärre finns det de som litar blint på vår s.k... Visa hela »

När jag växte upp så fanns det kasettbandspelare (!), då tryckte jag ner rec/play och bandade svensktoppen, trackslistan och Clabbes program osv - det var inte förbjudet, jag förstår faktiskt inte skillnaden? Fram för fri delning/kopiering osv. Jag köper absolut album o filmer ändå, bara inte allt - det hade jag inte gjort ändå. Skiv o filmbolag gör storvinster, det går ingen nöd på dem, inte påarti... Visa hela »

emanuel: nej, det har inte bevisats att de äger sajten. däri problemet. kanske är de kopplade, men då bör det otvivelaktigt bevisas precis som vid vilket annat brott som helst. om det så är en teknikaltitet som gör att de inte äger sajten så äger de den ändå inte.

även om de skulle äga sajten så är de likväl enbart ägare till en sajt som kan användas av andra för att sprida upph... Visa hela »

Kommentera