Kolla bara in vilka idioter... klenheten personifierad... jag kallar dem för "Klen 1" och "Klen 2", ni vet... precis som de där bananerna i Bolibompa.

 

Dementa åldringar på ett gruppboende drogs till rätten för att förbjuda dem att röka i sina hem. Lägenheterna är alltså bostadsrätter som ägs av de boende och de som arbetar med åldringarna klagade på att åldringarna rökte i sina egna hem. Passiv rökning kved väl facket och arbetsmiljöverket efter att antagligen en bitter och jobbig jävel klagat på röken. Så det hela togs till domstol för att stoppa åldringarna att ta en cigg i sin egen lägenhet!

 

Tydligen gick det inte så bra (tur det)... för man kan inte förbjuda någon att röka i sitt eget hem, enligt domstolen. Då kontrar de med en bild på två idioter i gasmasker som gnäller i media... hahaha... verkligen? På riktigt? Vem är en sån jävla kärring inför lite rök att de på fullt allvar går in med en mask på sig i en lägenhet där det har rökts i? För helvete... vad är det för jävla mähän som jobbar inom äldrevården?

 

Passiv rökning... jojo... jag har minsann sett några stycken som jobbade inom äldreomsorgen. Tre stycken gnälliga gamla kärringar med grisögon som rökte, var feta och drack kaffe med feta bakelser i fikarummet. Passiv rökning är nog det minsta de ska oroa sig för.

 

Var fan är detta någonstans? Jag vill åka dit och skratta åt idioterna som har en mask på sig på jobbet. Jag vill peka, skrika oförskämdheter, filma dem och lägga ut dem på Youtube.

Jag blir faktiskt jävligt förbannad på sånt här. Förbjuda någon att göra något som att röka i deras eget hem?! Jävla fascistfasoner. Trivs ni inte så jobba inte där då för helvete! Det finns hur många som helst som gladeligen gjort jobbet med ett leende på läpparna.

 

Vad är nästa steg? Nästa gnälliga fan inom vården kvider väl på att någon brukare har för stark parfym - förbjud parfym! Eller så är det jobbigt med något annat som ska förbjudas. Kanske det är jobbigt att vissa faktiskt behöver hjälp!


"Vi måste anstränga oss på jobbet. Det kan inte vara rätt..."

 

De dementa äldre har gjort sitt i samhället. Nu ska de ha lugn och ro på ålderns höst. Låt dem röka sina cigg för helvete! Sparka gnällrövarna och anställ riktig personal istället.

 

AB - DN -

 

Skriv en kommentar

Ja för fan, förbjud att de äldre röker i sina hem, har husdjur (allergier!), eller hyacinter i fönstret (också allergier). Allt ska anpassas till de som ARBETAR inom äldreomsorgen. Inte de som behöver deras hjälp.

eller hur var det nu...?

men seriöst. jävla fjantar som ska förbjuda saker bara för att de ogillar det. oförskämt.

Pezster 
· Svar till Tinky

Oförskämt var ett otroligt bra ord! Precis så!
Oförskämt!

Så fruktansvärt löjligt.
"Allt ska anpassas till de som ARBETAR inom äldreomsorgen. Inte de som behöver deras hjälp."
Kunde inte sagt det bättre själv.
Bra att de fick pisk i rätten i alla fall där man fastslog det häpnadsväckande faktumet att man tydligen har rätt att röka i sin egen bostad.
Kommunen hade ju tydligen visat lite goodwill och fixat rökrum. Vad hade gnällisarna väntat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Precis. Det går fan käpprätt åt helvete med det här landet.

Pezster - idag 18:17
Aj fan...Jag hade hoppats på att få tycka så om fyrtio-femtio år som sur gammal persienngubbe :)¨Inte NU!

Bummer...

Pezster 
· Svar till Guran

helvete... det låter illa :D
det ÄR illa :D
Bummer är ordet helt enkelt.

Ber om ursäkt på förhand nu om jag råkar förolämpa någon.

Oftast brukar det vara lågutbildade, bittra, trångsynta förortsbundna människor som inte ser annat än sig själva, sina egna behov och sin egen olycka.
Dom ser det oftast inte som att dom har ett jobb där dom hjälper andra människor att få ut det bästa in i det sista, tyvärr.

Gasmasker... Jag svär att dom sutti... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Be inte om ursäkt när du säger något som stämmer.
:D

Passa på att förbjuda nötätning....och ostbågar för att det kan finnas rester av nötter vid ostbågstillverkning....och en extrem nötallergiker kan ju reagera på luftburna nötrester.....

Kan man inte förbjuda gamla människor över huvudtaget. De luktar ju lite speciellt och kan vara obehagligt för vårdarna....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Usch... synd man inte kan sparka allihopa som kvider... bemanningsföretag någon?

...de kommer ändå inte ha råd att röka i fortsättningen eftersom de fått sänkt pension... helt sjukt!

Pezster 
· Svar till Anna

Det med. Håller med. Sjukt.

Jag jobbar själv i ett gruppboende för psykiskt funktionshindrade och vi har samma problem. Och det handlar inte om man är en sk. gnällkärring!! det handlar om ens egna hälsa med. Många av oss röker inte själva men får vara i detta vid flera tillfällen varje dag. OCH vi tycker om våra boende och vill att dom ska ha ett bra liv. Många inlägg pekar åt att vi inte bryr oss om dom. Men det är ju det vi gör, dom... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Personal

Jag hoppas att du inser att man inte kan förbjuda någon att röka i SITT EGET HEM för att du inte gillar rökdoft.
Byt jobb eller byt brukare med någon som röker.
Så enkelt är det. Kan inte du göra jobbet finns det någon annan som behöver det som kan.

Som tidigare anställd inom vården, kan jag berätta att det är en viss typ av människor som söker sig dit. Människor som kan sura en hel dag för att de fick en bit wienerbröd som var liiite mindre än alla andras vid föregående eftermiddagsfika. Människor som älskar att tala skit bakom ryggen på sina kollegor, och inte bara vissa kollegor, utan ALLA sina kollegor. Människor som tycker att det spelar väl ingen r... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Hahaha... tack för den insikten.
"Människor som kan sura en hel dag för att de fick en bit wienerbröd som var liiite mindre än alla andras vid föregående eftermiddagsfika"
*asg*

Svar till Personal: Du måste väl ändå förstå själv att dina argument inte håller. Javisst, du har med all säkerhet större erfarenhet än oss andra av hur rökigt det kan vara i ett sådant rum, men om du har jobbat såpass länge med detta borde du väl ändå insett efter alla dessa år att läget inte kommer att förändras.

Du menar alltså att en person som mår rikti... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

"Kanske ett yrke där du slipper träffa folk. " :D

"Trivs ni inte så jobba inte där då för helvete!" är det alla trötta svenskar behöver höra. Ställer sig bakom pappa Facket och mamma AV som om de vore de största kompisarna vid ett sandlådsbråk. Folk tar anställning på företag för att sen känna att "det är inte jag som måste ändra mig, det är dem". Passar det inte - dra! Sätt på dig masken, håll kä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fredrik

"Trötta svenskar"... vet du, Fredrik... det där uttrycket var fan det bästa jag hört på länge.

@Personal

Må så vara att det är rökigt. Har inte sett en enda post som motsäger att sådant kan vara fallet. Ja det luktar illa, ja du kan få huvudvärk, ja du kan få problem med luftrör.

Den första punkten är rent gnäll. Skulle vilja höra den sopgubbe som tjurar över att det "luktar illa på hans jobb". du jobbar med människor, en del är rökare, en del vill röka inn... Visa hela »

Gamlingarna behöver inte röka just den stunden hemtjänsten är där!

Pezster 
· Svar till Arachne

I deras eget hus kan de röka när fan de vill. Fast jag tror nog de flesta gått med på en rökpaus under tiden hemtjänsten är där.

Så klart som flera påpekat så är vårdtagaren inte sämre än att den kan ha en rökpaus om vårdaren ber om det snällt.
Så klart att en vårdtagare som kan gå ut och röka, eller rullas ut och röka, också föredrar det för att slippa rökmiljön inomhus.
Vårdtagarna är väl inte helt dumma i huvudet eller oförståendes för passiv rökning!
Men de so... Visa hela »

Kommentera