Lite fniss är det allt. Facebookanvändare som envisas med att gå med i grupper stup i kvarten. Varför går folk med i grupper från början? På vilket sätt blir ens liv bättre för att man går med i gruppen "Vi som gillar riktigt smör på mackan"? Verkligen?! Slöseri med tid.

Folk som hänger på Facebook och går med i grupper som sedan ändrar namn och syfte får skylla sig själv. Visst kan det vara obehagligt när en grupp ändrar namnet till något pedofilrelaterat och folk varit därinne och postat bilder på sina barn. Självklart är det obehagligt. För min del är det mest obehagligt att folk kan vara så jävla dumma!

Det är jävligt oansvarigt att sitta vid en dator och ösa ut bilder på sina ungar på nätet. Här ser vi bara föräldrarnas ointelligens lysa igenom. ALLA kan se och komma åt saker på nätet. Lika mycket dina vänner som totala sjukskallar.

Jag kan plocka dina privata bilder från Facebook utan att vara vän med dig om jag vill det. Rätt enkelt till och med. Folk förstår inte detta. Jag vet dessutom folk som har sagt "man kan inte högerklicka på min sida... det har jag stängt av..." - vet någon vad en skärmdump är?! Man kan sno allt. Alltså är det riktigt korkat att sitta och lämna ut sin information, bilder, videos och annat och sedan bli förbannad när någon "snor" dem och använder dem till något du inte alls vill. Eller... som i det här fallet... ändrar förutsättningarna för en grupp. Ge dig inte in i saker som du inte har kontroll över!

Suck. Speciellt roligt är det att den där gruppen som blev till "pedofilgruppen" lockade in användarna med budskapet "Se vem som besöker din profil med Profilbesökaren". Så enkelt är det alltså att få folk att signa upp. De är så nyfikna på att se vem som är inne och tittar på deras profil att hjärnan för tillfället sätts ur spel. Kan man bli mer kåt på uppmärksamhet?

Vill du som "råkat ut" för detta klaga på någon? Tja, kolla dig i spegeln då. Där har du idioten som satte dig i situationen du för tillfället befinner dig i. Slå dig själv några gånger så ska du se att det känns bättre.

Använd hjärnan när ni är på nätet för helvete!

SvD - DN - AB - GP -

Skriv en kommentar

Inte så kreativt att bara hävda att dumma människor får skylla sig själva. Vi har en lång tradition i Sverige att staten ombesörjer individens väl och ve. Kanske borde regeringen köpa FB istället för SAAB?

Pezster 
· Svar till Fred

Är du allvarlig?! Är svensken så bortklemad att allting ska skyllas på andra? Man ska få gå omkring och vara hur puckad som helst och så ska staten ta hand om allting annat?
Personligt ansvar går detta under. Något som vi har en enorm brist på i det här landet.
Kommentarer som den här gör mig nästan mörkrädd...
För helvete, Fred. Skärp dig nu för fan.

Trodde att ironin lyste igenom bättre. Självklart är jag inte allvarlig. Men diskussionen om dumma människor känns inte så intressant. Däremot är det intressantare att diskutera precis som du säger: Varför envisas "dumma" människor med att inte behöva ta personligt ansvar? "Min hund har dött! Jag måst få gå i terapi och bli sjukskriven!" Läste om en 22-årig undersköterska som b... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fred

Hahaha... Fred... du skrämde mig. Jag såg inte ironin där... behöver nog mer kaffe bara.
Sorry för "flamen"...
:D
Men jag håller med dig... något är riktigt fel.

Det är skrämmande många som inte vet vad en skärmdump är, något jag upplevt väldigt många gånger.

Pezster 
· Svar till Madde

Hahaha... jag vet! En tjej jag känner var helt chockad över att man kunde ta skärmdumpar på hennes sida.
"VA?! Då kan ju alla ta mina bilder!"
"Erhm... ja?"

Jag var också tvungen att skriva om det här ämnet men jag är inte lika begåvad med ord som du är!
Om man inte är medveten om riskerna med internet så ska man inte vara där,
ta allt med en nypa salt och ta inte allt på Facebook på blodigt allvar.

Pezster 
· Svar till Emelie

Exakt. Tyvärr står det illa till med insikterna om vad Internet innebär hos många.
Tack förresten för snälla ord :D

Mothugg: Man går med i alla dessa fb-grupper, inte för att man tror att det gör någon skillnad, untan av samma anledning som man en gång i tiden bar en "kärnkraft nej tack" pin. Man vill visa sina ståndpunkter, ibland helt oseriösa sådana (precis som många av de gamla pinsen) bara för att det är kul. Just för att det inte är seriöst eller kan få hemska konsekvenser överväger man inte en ell... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Rebecca

Hmmm... men en "ståndpunkt" i grupper som:

”Se vem som besöker din profil med Profilbesökaren” och "Tjejerna mot killarna, först till 100 000 användare" är ingen ståndpunkt. Det är helt oviktiga saker och typiskt sådant som FB-anhängare spenderar alldeles för mycket tid på.
;)

Kunde inte sagt det bättre själv. Fint skrivet, Pezster.

Pezster 
· Svar till Dr.Dre, Flashback

Tackar!!!

Haha. :) nej det är inte vettigt. själv hade jag å andra sidan en knapp som sa "människan - naturens missfoster", inte heller vettigt ...
den där profiltrackergrejen såg jag dock det var en aplikation, som verkade fullt vettig, endast de som hade appen kunde trackas. kändes fullt rimligt. själv såg jag dock inte poängen.
Jag tror dock aldrig att det lär bli något problem. Däremot alla dessa mammor som lä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Rebecca

Så länge folk utan hjärna gnäller över följderna av sina beslut kommer det vara ett problem för dem... :D
För oss andra... nope. ;)

som flera andra redan sagt är det som är mest skrämmande de som frånsäger sig personligt ansvar. om du själv på eget bevåg publicerar material på nätet så är det inte mycket att förvånas över om det dyker upp någon annanstans. Tonvis av mina egna grejer har hamnat i alla möjliga lustifika sammanhang. Men det är inte saker jag är rädd att sprida eller har svårt att stå för. Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Jag är inte ett dugg överraskad över att du stannat kvar i gruppen... hahaha... klockrent.

Varje klubbägarens dröm... folk som envisas med att gå med i deras grupper... Samma människor som faktiskt har ett VIP-kort (och är inte sena med att dra upp det) i plånboken/väskan...

Men TINKY! För helvete... ;) DET trodde jag inte om dig :D

du, intet ont om mina kink-klubbar!

Pezster 
· Svar till tinky

:D har kink-klubbar Facebook? Så... väldigt... erhm... okink?
;)

Bra skrivet, bra att fler verkligen tycker att folk är dumma i huvudet. Vad som skrämmer mig är inte hur dumma folk är utan att det är en stor MAJORITET som är helt hjärndöda. Ungdomar 15-25 är megaultrasuperöverrepresenterade också, är nästan helt omöjligt att hitta tänkande människor i den åldersgruppen imo...
Men jag är inte direkt överraskad, tycker man sett en dumhetstrend sedan man gick i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikkni

Och med det slog du huvudet på spiken! Exakt så! Av någon anledning verkar det vara "inne" att vara en total idiot.
Skrämmande är vad det är!

"svart"

>:D

Kan inget annat än att hålla med :)
Vet inte hur många varningar om dessa grupper som florerat på folks statusuppdateringar jag sett men ett stort antal är det..
Du ligger under listan favoriter bara så du vet..Du är en av husgudarna!

Pezster 
· Svar till Cian

Oj... jag blir helt paff här... det är fan stort. :D

Haha, läste fel där:
"Se vem som besöker din profil med Pedofilbesökaren".
Vafan?

Pezster 
· Svar till JB

Hehehe... Ja... om folk reggat sig på den så... snacka om att hänga ut sig själv typ :D

Det är välförtjänt :)
Har sällan skrattat så mycket som när jag läste om cykelsnubben och rökningen..Speciellt kommentarerna!

Pezster 
· Svar till Cian

Det är kommentarerna som gör det så kul att blogga. Jag skrattar som fan när jag ser alla som kommenterar och svarar. Sjukt roliga människor som är trevliga nog att kommentera här.
DET är jag enormt tacksam för!
Tack även som den där med cykelsnubben :D lite av en egen favorithändelse faktiskt :D

sjukt bra skrivet! Man tror att man har sina bilder skyddad för att man låser dem för andra... men knappast. Och man har inte heller skyddat sina barn för att man skriver sin blgogadress tvärs över fotot.

Jag borde få en tapperhetspin för att jag fortfarande vågar vägra FB....Jag e fanimej bäst!
JB: jag läste också fel och fnissade för mig själv. : )

Det roliga är att i facebooks policy står det att man INTE skall kunna se vem som har besökt ens profil och ÄNDÅ går man med i såna grupper som "man kan se vem som har besökt ens profil" med. Jag förstår inte hur folk tänker ibland, är det önsketänkande eller? Förhoppningar trots att du vet reglerna? I dont know....

Jag kollade J (PP)s länkar under ett annat inlägg. Och jävlar vad jag flabbade åt den grupp på FB som hette "Tjejerna mot killarna" och fick med sig 100 000 pers innan de bytte namn till "Vi som gillar att ha sex med våra föräldrar". HAAAHAHAHA! Ouh! Vad roligt!

Kommentera