Idag skulle jag förbi banken för lite ärenden. Ett ärende var att lösa in en postgiroutbetalning. Ställde mig snällt i kön och stod där bland alla pensionärer som av någon anledning är på banken när vi alla andra har lunch. Till sist var det min tur och jag gick fram till luckan och slängde fram mitt ID-kort samt utbetalningsblanketten. Tanten tittade på mig och frågade om jag ville sätta in pengarna på mitt konto. Nej, sa jag. Nähä, då blir det en avgift, sa hon. Då sätter jag in dem på kontot, sa jag.

WTF?! Avgift? För att ge mig mina pengar?! Nej, skulle inte tro det. Nope. Fan heller.

Jag började fylla i en insättningsblankett. Gav den till henne. Medan hon pillade med sin dator så fyllde jag i en till. När hon sedan gav mig kvittot på insättningen gav jag henne den andra blanketten... en uttagsblankett den här gången.

Hon tittade på den, sedan tittade hon på mig. Hon tittade en gång till på blanketten och tittade sedan på mig och gav mig en skum blick.

"Du, det här är ju samma summa du precis satte in."

"Jupp."

"Så kan du inte göra!"

"Erhm... jo? Ska du neka mig till att ta ut mina pengar?"

"Nej, men avgiften..."

"Det finns ingen avgift eftersom du satte in pengarna på mitt konto. Avgiftsfritt... precis som du erbjöd dig att göra. Nu ska jag ta ut lite pengar."

"Jo, men så här kan man inte göra."

"Nehej. Ring någon då som kan förklara varför inte för mig. Jag har tid."

"Hmpf... för den här gången då."

"Öh... nej!? Varje gång faktiskt. Så länge ni kan stoppa in pengar på mitt konto avgiftsfritt kan ni aldrig hindra mig från att ta ut valfritt belopp direkt efter."

"Men det är inte meningen att..."

"Nej. Det är inte meningen... men jag kan göra så. Det blir en rätt dum regel då, eller hur? Till och med för att komma från en bank."

En avgift för att ta ut sina pengar?! När du kan ta ut dem direkt efter i en automat? Idiotiskt. Man tycker ju att någon på mötet när de bestämde det här kunde räckt upp handen och frågat sig hur de skulle ställa sig ifall en kund precis gjorde som jag. Och exakt hur de ska kunna ta ut en avgift EFTER det att de avgiftsfritt satt in pengarna på kontot. Ska de diktera vilken typ av bankärenden du får lov att göra efter det du satt in pengar?

Hahahaha... banker.... jag har aldrig fattat hur de tänker. Ta till exempel internetbanken. DU gör jobbet och transaktionerna istället för dem. De tar betalt av DIG för tjänsten. Det är lite fel, va? Jag tog upp det med min bank och sa att om de inte slopade avgiften så skulle jag byta bank. De tog bort avgiften... så det går faktiskt att prata med dem.


Skriv en kommentar

Ja knappast förvånande, banker är den legaliserade delen av maffian.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Jupp. Och riktigt roliga att bråka lite med. :D

Hahahaha - banken är en underbar instans i samhället. För ett gäng år sedan gick jag in på banken för att ta ut pengar. Väntade i en evighet på min tur gick fram till den trevliga damen och bad om mina pengar. Hon tittade vänligt på mig och sa "vill du ha kontanter måste du gå till posten".... VA??? Nu har de tydligen börjat hantera kontanter igen så det är väl ett steg tillbaka i rätt rikt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mia

Hahahhaa... sjukt. Dessutom gick jag till fel postkontor och fick höra att de varken hade kuvert eller frimärken... på posten?!
HAhahahha

Hahahahah, klockrent mannen!

själv hade jag bankärenden för ett tag sen. riktigt gnällo som servade mig.

är nästan glad att jag var där för att avsluta ett konto :>

Pezster 
· Svar till Tinky

Det skulle du använt.
"Jag skulle sätta in lite pengar... men nu när jag ser hur sur du är så vill jag nog avsluta det istället."

Kommer fortfarande ihåg för ett par år sedan när jag hade förlorat min plånbok och hade beställt ett nytt id-kort på banken. När jag väl kommer in för att hämta kortet vägrar tanten ge mig legitimationen för jag inte har ett id med mig.
Det löste sig när jag frågade hennes chef om inte killen på id-kortet var förbluffande lik mig...Bra jobbat SEB...

Pezster 
· Svar till Guran

Hahahaha... vilken jävla panna.

Jag flyttade från Åland till Sverige i höstas för att studera. Ålandsbanken har ett avtal men SEB att vi studenter ska få överföra pengar mellan våra finska och svenska konton till en lägre summa än för icke-studerande. När jag gick inte till SEB med mitt rekomendationsbrev (där även avtalet bekräftades) och pratade med tanten (läs: kärringen!!) så påstår hon bestämt att nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Liz

Hahaha... sanslöst.
Det är bra att du stod på dig och faktiskt ringde huvudkontoret. Måste känts jäkligt bra att få rätt över kärringen :D
Jag har blivit så duktig på att ta idioter att när man väl råkar ut för någon så hoppar hjärtat till av glädje.

Det var längesedan jag skrev här. Tror det var i debatten om juristen-nånting...

Du är fan bra ibland alltså din Pez! Jävla banker! Just att kunderna själva gör allt jobb åt företagen (nu senast med självscanningskassor i butiker tex) är något som skall innebära billigare priser, eller i det här fallet ingen avgift. De ska inte göra ytterligare vinster utan att ge bättre eller ökad service. Jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Oscar

På dem bara. Acceptera framför allt inte internetavgifter.

Hmm, tror vi får införa ett nytt begrepp: “Att göra en Pezster”, d.v.s. kvadda en idiot?! Har själv gjort ett par nyligen...

Tvingades shoppa vinterkläder i helgen och gick förbi den lokala korvmånglaren, Pölsemannen, på torget – då gick det ungefär så här när jag beställde:
-Två kalla korvar, två brända bröd, senap och ketchup, tack!?
-Det har jak ente!
-Å... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JSC

Hahahahaha... på dem bara! :D

Pezster 
· Svar till JSC

Förresten... "kvadda en idiot" är ett helt lysande uttryck :D
Det lånar jag av dig ;)

Slit det med hälsan :) De där fjärrstyrda fårskallarna kan gott ha det... Förövrigt har jag bestämt mig för att tillämpa karmaprincipen på dem - vad man än hittar på för djävulskap måste de ju ha förtjänat det!

"De där fjärrstyrda fårskallarna kan gott ha det"
Hahaha! En beskrivning mitt i prick!!!

Pez och JSC - ni är vardagshjältar!

Förresten det om att säga upp ett bankkonto - done it! En kärring på Nordea sa att jag inte fick ha ett konto på Sparbanken också (jag var runt 20 bast då, så hon trodde att hon kunde köra med mig). Hon såg mitt kort från Sparbanken när jag fumlade m... Visa hela »

SÅ jäklar rätt :D din blogg är fan rolig :D

Kommentera