Någon kapade en Facebookidentitet och lyckades blåsa dennes vänner på 70.000 spänn. Hahahahaha! Givetvis får de "drabbade" inte tillbaks en spänn av bankerna. Vilket självklart är helt rätt om man är så otroligt dum att man lämnar ut känsliga uppgifter via nätet.

Detta blir tyvärr vanligare och vanligare. Folk förstår inte helt enkelt nätet utan bara agerar utan att ha hjärnan igång. När de sedan blir blåsta så ska det gnällas om hur orättvist allting är och hur elaka bankerna är som inte kompenserar dem. Ta ansvar för vad du gör!

Suck... vissa människor borde inte ha tillgång till Internet...

Dagens läxa är alltså:

Agerar du korkat får du stå ditt kast. Och nej, du får inte gnälla om det.


Skriv en kommentar

Ja men det handlar väl inte om att folk gnäller och vill pengar tillbaka?? Det är väl ingen som har krävt det?? Tvärtom så känner nog de här människorna på sig att de gjort något dumt..

men det är ju lätt att bli lurad om man inte tänker sig för. Tycker det är jättebra att de går ut med det här så att de varnar andra!

Pezster 
· Svar till Jonsson

Tja... om det nu finns människor som behöver varnas om att det generellt sätt är en dålig idé att dela ut känslig information via nätet. Uppenbarligen är det så.

Men herregud vad folk är dumma. Av artikeln framgår det ju dessutom att kaparen chattat med folk som tjejen i fråga inte har varit i kontakt med på flera år. Ändå så har de lämnat ut uppgifterna. Jag hade inte lämnat ut några uppgifter ens till folk som var riktigt nära. Suck.

Pezster 
· Svar till Candy

Trist, eller hur! Jaja... folk får vad de förtjänar...

Undrar om det är samma personer som hela adressen ute på sin blogg, bilder på fina huset och bilen, samtidigt som de talar om att nu åker vi till Thailand 3 veckor.....

Undrar om det är samma personer som ber gubben i buskarna vid lekplatsen passa ungen en stund, medan de bara ska slinka in på 7eleven.....

Haha, apropå facebook-jox...ska vi spekulera i vad den här gruppen kommer byta namn till?

www.facebook.com/group.php?gid=274143161575

Kunde tyvärr bara skratta när jag läste artikeln i morse.
Jonsson: Behöver man varnas om sånt här bör man inte få sitta vid en dator utan en övervakare. Om ens prata med människor.
Candy: Det står inte att de hon inte haft kontakt med på flera år är samma personer som gav ut informationen. Hursomhelst är det riktigt idiotiskt gjort...

Björn: hahaha, inget förslag, men trots alla varningar tror jag att gruppen kommer få rekordmånga anhängare. Suckers!
Rapportera gärna hur det går. Har inte FB.

haha hade en diskussion med nån brud som blivit "lurad" på nätet. dvs hon hade använt sitt ickebegränsade kreditkort på en sajt hon inte ens försökt dubbelkolla. jag kallar inte det att bli lurad. jag kallar det att vara blåst. tänker man inte ens tanken att skydda sina ekonomiska tillgångar så vet jag knappt om man bör tillåten att torka sitt eget arsel. om man sedan blir bestulen trots att man gjort allt fö... Visa hela »

Jag blir uppriktigt sagt förbannad när jag läser det här. Det intressanta är dock att ilskan inte riktar sig mot bedragarna utan mot de som blivit (och uppenbarligen är) blåsta. Det är år 2010 men tydligen finns det alltså människor som inte borde ha internet överhuvudtaget. . Om det här hade hänt mig hade jag givit fan i att anmäla. Hur mycket skulle du pröjsa för att slippa att resten av Sverige får l... Visa hela »

Har alltid varit lite nojig att handla över nätet överhuvud taget. Men nu behöver jag inte oroa mig. Jag har skaffat mig ett konto till. Dit överför jag den summan jag ska handla för. Så där finns inte mer än nödvändigt om någon skulle få för sig....
...så slipper jag impulsköp från min egen sida, då jag behöver meckla lite med pengarna först. Hehe! Dubbelt försäkrad!

@geniusloci : själv satte jag upp hela säkerheten när jag började sälja bilder över nätet. paypal kopplat till separat konto som aldrig innehåller mer pengar än jag har råd att förlora. inget kreditkort kopplat till detta konto. och så lämnar man förstås aldrig ut pin eller lösenord, haha.

Betvivlade aldrig att stammisarna här var förnuftiga. : )

Kommentera