Läste en artikel om reaktionerna i Frankrike om förbudet mot burka vilket ligger på förslag. Detta är bra, det är till och med nödvändigt eftersom religiösa grupper använder religionen som en ursäkt att behålla gamla idiotiska traditioner från medeltiden.

"Förra sommaren förbjöd myndigheterna en muslimsk kvinna att bada i en offentlig simbassäng iklädd ”burkini” – ett slags våtdräkt som täckte hela kroppen. Och häromdagen vägrades en muslimsk man franskt medborgarskap eftersom han tvingar sin hustru att bära heltäckande slöja."

Titta! En konsekvens! Du kan alltså vara religiös och tvinga på andra svagare människor dina idéer om du vill (religionsfrihet)... men du får ta konsekvenserna om du gör det utanför hemmet.

"Bakom burkan finns en mörk flod av fundamentalism. Därför måste vi nu säga stopp. Vi gör det för våra grundläggande värderingar, för landets säkerhet och kvinnors frigörelse, säger parlamentskommissionens ordförande André Gerin till SvD."

Jag håller inte med om begreppet "landets säkerhet". Det tycker jag låter flummigt och för dramatiskt. Men att sakta men säkert förpassa alla former av religion till en mörk hörna i det förflutna tycker jag ska vara en drivkraft.

Vissa religioner har genomgått någon form av reformering och anpassats mer än andra till ett modernt samhälle. Det viktiga är dock att en sund människosyn, mänskliga rättigheter alltid ska gå före religiösa påfund som motsäger detta. Man ska inte kunna gömma sig bakom religionsfrihet när det kommer till grundläggande rättigheter för alla människor.

Man kan räkna ut att Frankrike är rätt på det när man läser vissa människors kommentarer om förbudet. Det ska komma terrorattentat och andra konsekvenser (hot) av detta hotar religiösa idioter.

Tack! Verkligen, TACK för att ni bevisar att Frankrike har rätt. När argumenten inte fungerar så hotar religiösa knäppskallar med våld... som alltid.


Skriv en kommentar

Foten skulle satts ned även i Sverige redan från början om dessa människor skall förbli här. Det är ju inte meningen att vi inte skall få känna oss hemma i vårt eget land utan måste smyga runt om dessa individer för att dessa inte skall känna sig förnedrade. Vem betalar jo vi skattebetalare och ddet är ju ganska beklämmande att vi som betalar för invandringen inte skall få leva vårt liv som vi al... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sanningen

Nu försöker du göra detta till en grej med invandrare... det där går inte. Här pratar vi om religion. Inte folkslag.
RELIGION! För helvete...

jag håller med dig, om man inte har utvecklats på flera tusen år och fortfarande lever i villefarelsen att någon högre makt råder och inte inser att det är man själv som bär ansvar för sina handlingar.. ja då har man lång väg att gå..bra skrivit pezster som alltid *ler*

Pezster 
· Svar till åsa

Gillar det du skrev om ansvaret. Exakt så!

Du som älskar religösa-kolla in det här!

Top Gear teamet retar upp kristna fundamentalister i Alabama :)))

www.youtube.com/watch?v=5lsY5BaKhuQ

Jag tycker nog inte alls att "landets säkerhet" låter särskilt dramatiskt. INGA religiösa grupperingar ska ges särskilda rättigheter eller särbehandlas. Om man ska leva i ett västerländskt samhälle och ens religiösa värderingar inte passar in...tja, då får man helt enkelt leva som en diskriminerad andra klassens medborgare. Det är ju så jävla typiskt att bara något århundrade efter att... Visa hela »

Kommentera