Idag dog en snubbe i tunnelbanan. Han tappade ned något på spåret, väntade till tåget hade åkt, hoppade ned och... tja... han hann inte upp igen om man säger så. Tragiskt.

Sedan kommer artiklarna. "Dödsolyckan kunde ha undvikits!"

Förslag till inglasade perronger, kameraövervakning etc haglar både i artiklar och i kommentarsfält. Visst... man ska inte underlätta för folk att ge sig ned på spåret men helt ärligt... är det NÅGON som inte förstår att det är en korkad idé att vara nere på spåret? Även om ens mobiltelefon ligger därnere?

Suck... vad är nästa dialog vi ska ha om människor som gör korkade grejjor? Obligatoriska hjälmar på alla? Göra det förbjudet att sticka in bestick i vägguttag? Kräva varningstexter på blyertspennor där det står att man kan dö om man sticker in pennan i hela sin längd i ögat?

Tragiskt att snubben dog, verkligen. Men kom igeeeeeeeen nu! Alla fattar att det är en dum idé att hoppa ned på spåret. De som gör det ändå... tja... inte riktigt vårt problem. Vill jag vara med och betala för att ta fram ett säkerhetssystem som skyddar folk utan sunt förnuft? Tror inte det.

DN - SvD - SvD - SvD -

Skriv en kommentar

De hade ett idiottema på ett radioprogram, i P3 tror jag, för något år sedan. Där de pratade om såna jätteskadestånd som folk fått i USA när det egentligen bara har varit naturens sätt att säga att en del människor sannerligen inte borde fortplanta sig.

Ungefär var femte minut så bröt de samtalet för att spela upp fejkade varningstexter som jinglar. Typ:

"Häll inte smält b... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Roger

Hahaha... ligger något i det.
"Jag åt gift och dog nästan... vem stämmer jag?"

En ganska bisarr vinkel på de varningarna är att de förmodligen är kontraproduktiva.
Inom psykologin finns en tes som lyder "människor lyssnar inte på inte"
Derren Brown demonstrerar detta ganska tydligt här.
www.youtube.com/watch?v=gwIlueCNu8M&feature=related

Pezster 
· Svar till Danzig

Nice klipp. Tack för det!

De som blir sjuka och ramlar ner då, elelr de som snubblar eller de som försöker ta livet av sig? Naturligt urval? Arg är inte humor längre, förutom på Schulmans blogg... Vill du vara som honom?

Pezster 
· Svar till Patrick

Va? Det här var ABSOLUT inget humorinlägg. Jag retar mig på nannysverige. ALLA fattar att man inte ska vara på spåren och nu - för att en inte gjorde det - ska det spenderas pengar på att hålla bort de som inte förstår... slöseri med resurser.

först ska jag säga nåt jättecyniskt:
jag kom hem sent från jobbet igår pga den här snubben.
På tunnelbanan hade de lite svårt att bestämma sig för vad som hänt. först sa det att det hade hänt något på spåret, sen att det var "signalfel". då VET man att någon dött.

Däremot anser jag att säkerheten på spåren bör förstärkas nå... Visa hela »

Det är ju tragiskt när människor dör helt i onödan.

Men vad är alternativet? Varje år dör det tonåringar som klättrar på tågen och sovit sig igenom fysiklektionerna där man får se hur högspänning hoppar.

Varje år är det någon som ska köra över obevakade järnvägskorsningar fastän tåget kommer. Och ibland är det någon som inte är m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ingemar

Sunt förnuft är fan en bristvara nu för tiden.

helt otroligt korkat att gå ner på spåret OAVSETT vad det var som ramlade ner. Man är inte så jävla urbotat dum att man bedräder spåret några minuter innan ett tåg ska komma. Helt otroligt dumt.

Pezster 
· Svar till Mamman

Att gå ned på spåret är rena definitionen av ordet "dumt" ;)

www.aftonbladet.se/nyheter/article6584724.ab

Det här är nästan i samma klass beträffande idioti och brist på sunt förnuft... Det jag undrar mest är; Hur fan kan man undgå att höra/se en stor fet isbrytare? Sen, ok att ta en nattpromenad, men på isen..

tja, ok, men borde inte det sunda förnuftet då säga en att det kan vara rent livsfarligt om man går på tunn is...eller att det kan komma isbry... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahahaha... pinsamt.

Får man ut en ny mobil på försäkringen om man tappar den på spåret? vad tror ni?

Pezster 
· Svar till HEMFÖRSÄKRING?

Spelar väl ingen roll. Om man riskerar livet för en pryl är man rätt korkad.

SL kunde ha tydligare varningsskyltar. Även om det var dumt, så mannen kanske kom från landbygden någonstans där tågen passerar varje timme, inte varannan minut som på t-centralen.

Kolla detta ( Hämta leksak på spåren på Stockholms Central )
arskortguldsj.wordpress.com/2010/02/27/hmta-leksak-p-spren-p-stockholms-central/
och www.youtube.com/watch?v=BZiYamUQGjg&fmt=32

Mera om att åka tåg hittar man på www.arskortguldsj.se.

De som hoppar, i syfte att ta livet av sig kan man inte göra något åt. Är en människa så desperat så tar man livet av sig oavsett hur, och någon eftertanke på lokförare eller allmänhet har man knappast i en sån situation. Att hoppa ned på spåret, för och hämta något man tappar som du skriver om är dock så totalt idiotiskt det bara går att bli. Alla vet risken, och ingen pryl man tappar... Visa hela »

Kommentera