"Svenskarna rädda för vildsvin" är rubriken på artikeln som jag precis läst. Någon vid SLU har lagt tid och energi på att fråga 7000 personer vilka djurarter de är mest rädda för.

"Nästan hälften säger sig vara rädda för björnar. En tredjedel säger sig frukta vildsvin.

Mätningen omfattar drygt 7 000 personer från hela landet. Enligt forskarna, som letts av professor Göran Ericsson vid SLU i Umeå, står björn, vildsvin och varg i en klass för sig när det gäller rädslan för vilda djur."

"För sex år sedan uppgav bara var femte svensk att de var rädda för att möta ett vildsvin i skogen. Nu är siffran 33 procent."

Frukta är ett starkt ord. Om man fruktar något så blir man en liten blöt fläck på marken när man ställs inför det. Kanske till och med överväger självmord innan man går genom nästa buske! Man vet ju aldrig. Kanske ett vildsvinsgäng med järnrör står redo att mörda dig!

På fullt allvar?! Vildsvin?! Vad är det för jävla mesar de har frågat? Är det lokala mesföreningen i städer runt omkring i landet som fått ett papper med frågor att svara på?! Låter som vissa av de som svarat på undersökningen borde stanna inomhus.

"Jämförelser med tidigare liknande mätningar visar att rädslan för de vilda djuren har tilltagit på senare år, i takt med att stammarna av flera arter växt. För sex år sedan uppgav bara var femte svensk att de var rädda för att möta ett vildsvin i skogen. Nu är siffran 33 procent."

Är detta någon slags förberedelse till motivering till att vissa människor med vapen vill skjuta ännu mer djur? HU! Svenskarna kan inte sova längre med alla dessa farliga djur lösa! De förökar sig dessutom!!! Vi skjuter dem! Är du rädd för igelkottar?! Vi skjuter dem med!

Jag menar... är det någon som kan hitta en rimlig förklaring till den här fjantiga undersökningen? Mer än kanske ett beställningsjobb från Jägareförbundet.

Ska vi skjuta djur som är farliga eller djur som folk är rädda för? Tja... jag röstar för de farliga. Det innebär att vi ger jägarna i uppgift att skjuta getingar (ineffektivt med bössa, jag vet)... som faktiskt dödar flest människor i Sverige varje år. Det visste ni inte, va? Hundar lär ligga rätt illa till i statistiken med. Bra att ni har mig så ni vet vad ni ska vara rädda för! ;)

Vilket djur är jag rädd för då? Tja. Människan. Statistiskt sett är det mycket smart av mig.

AB - SvD - DN -


Skriv en kommentar

Vildsvin, tja de tar man med bilen säger bump och skakar till lite så har man klippt ett av dem. Annars ligger fästingar bra till som riktigt farliga. Min egen skräck är mördarsniglar de skövlar hela trädgården på nolltid.

(Trädgård = det som brukar finnas utanför villor, består av gröna saker som växlar färg ibland. Inte de där blommorna ni 08:or har i lägenheten eller de där i en... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Urban

Hahahhahaa

Jag är nog inte rädd för ett enda svenskt djur bortsett från getingar
Obehagliga som fan så dom får du skjuta *lovar*
Fast det är lättare att dränka dom..dom älskar vin men man måste skaka så deras nacke hamnar under ytan *det är där dom andas har vi kommit fram till*

Joförresten jag "snodde" reklamen med musen :)
Jag länkade till dej och skrev vackra ord så det kanske ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cian

Sno på bara :D
Vackra ord bonus men inte nödvändigt. Tack! :D

Jag är rädd för byråkrater i kostym med slips. Den farligaste predatorn på jorden, ett bevis på att pennan är mäktigare än svärdet.

Pezster 
· Svar till Eduronflux

GAH! De onämnbara menar du!?!

jag är rädd för maneter. men de brukar ju iof inte hoppa på mig värst ofta, fel kust och allt. MEN SKJUT DEM ÄNDÅ!
och så fästingar. brrr.

i vår ska jag springa ut med bössan och panga fästingar. de ska fan få se på annat.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... jag håller med dig. Ser jag EN manet badar jag inte i havet på tre år. Minst. Slemmiga förbannade as. Helt meningslösa djur... bara guppar omkring och gör fan ingenting vettigt.

Jag är rädd för jägare, religionsivrare, statligt anställda (särskilt här i Frankrike), kommunister, rasister, extremister av alla slag, pedofiler, valdsverkare, pretton, besserwissrar, blonderade bloggbrudar och den galna kärringen som bor pa min gata. Jag känner ocksa vissa aversioner mot skalbaggar. Vad ska jag göra, Pezster? Tror du Jägareförbundet kan hjälpa till här?

Pezster 
· Svar till Linda

Hmm... du bor alltså i Frankrike... attan. Hör av dig till närmsta jaktförbund och lämna in din "hitlist" till dem. Observera att handläggningstiden kan vara lång ;)

Jag är rädd för rädda människor ;)

Hur kan du inte se kopplingen mellan svininfluensan och den ökade rädslan för vildsvin? Kom igen.

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahahahaha... Nej?
Fan... Vi måste börja med ironitaggar :)

"Mätningen omfattar drygt 7 000 personer från hela landet". Det här tål att fundera över; antar att de är geografiskt jämnt fördelade? Det skulle innebära sisådär 3-4 personer från STH, 2-3 från GBG och Malmö samt enstaka personer i kommuner med över 100.000 invånare? Resten av individerna är sedan utspridda på, skulle jag gissa, runt 6.700 bondhålor.

Eftersom vi vet att dumh... Visa hela »

Jag är rädd för korkade människor, för korkade människor ligger antagligen bäst till när det gäller att orsaka olyckor.

Jag kräver härmed skyddsjakt på idioter.

sonen dödar getingen utanför bilfönstret.en levande varelse,

Pezster 
· Svar till anne

INTE en levande varelse längre. Sonen dödade ju den.

Kommentera