Religiösa underutvecklade knäppskallar är igång igen. Den här gången i Turkiet (länkar längst ned i inlägget) där en familj retade sig på att deras dotter hade manliga vänner. Det går tydligen inte för sig, så de grävde ned henne levande. Nice. Det är fint med familjekärlek, eller hur?

Upprörande, eller hur? Ännu mer upprörd blir jag när jag läser vissa förståsigpåare som pratar om utökad dialog, utbildning, upplysning och annat trams för att "komma tillrätta" med problemen. Jag har aldrig varit mycket för förståelse när det kommer till idioter. Jag inget som helst intresse av att "hitta vägar" så att vi kan leva tillsammans i samhället. Jag är mycket mer bekväm med att se till att de helt enkelt inte befinner sig där jag är.

Man diskuterar inte med idioter. Man säger till dem hur det fungerar och vad de måste rätta sig efter. Religion sköter man i hemmet bakom stängda dörrar. All form av religiös utövning i det offentliga rummet ska vara förbjuden i ett modernt land. Kvinnoförnedrande slöjor, burkor och allt vad det nu heter tillhör medeltiden och har ingen som helst plats i ett samhälle 2010. Religion är ett mentalt virus som korrumperar och förstör svaga människor.

När jag skriver virus så menar jag verkligen det. Tänk er bara kraften bakom religionen som kan lura människor till den grad att de begraver en familjemedlem levande... för att hon hade för många manliga vänner?!?! Har man dialog med sådana människor? Knappast. Man låser in dem någonstans och slänger bort nyckeln. Rot in peace, motherfuckers.

Bort med religion. Gör det tillräckligt jobbigt att vara religiös så kommer folk bli tvingade att börja använda sina hjärnor och börja leva på riktigt. Hur mycket skit måste egentligen hända i religionens namn innan någon fattar att det är en dålig idé?! Verkligen?!

"Min låtsasvän är starkare än din"-argument har lett till mer elände än något annat i mänsklighetens historia. Kan någon förklara för mig varför vi tillåter det?! För jag förstår inte.

Och innan någon kommer och babblar om tolerans så läs om. Jag har ingen tolerans (eller respekt) när det kommer till folk som lever efter vad en 2000 år gammal text säger åt dem.

AB - SvD - DN - GP - Exp - SDS - SDS -

Skriv en kommentar

WORD!!! Och artikeln om den levande, begravda tjejen va fruktansvärd att läsa. Dom gör visst även så mot våldtäktsoffer framgick det i samma text...
Fuck religion! Fram för mer mänskligt beteende och tänkande! Vart fan är vi på väg? Känns mer som vi åkt tillbaks i tiden, kanske ska vi börja bränna alla spådamer oxå?(häxor) Iof så lät inte den tanken så himla dum den hell... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Penny

Tanken på förföljelse av religiösa är ju inte helt dum. Vi kan låta alla troende bo på en öde ö någonstans tills de skärper sig.

Detta är nog mer tradition än religion men bloggaren tycks vara mer underutvecklad än kurderna som dödade flickan...

Pezster 
· Svar till Toni

Mmm.. visst är det så. Traditionen har säkert inget med religionen att göra. Skaffa en hjärna för helvete.

Pezster 
· Svar till Toni

Toni... du kan sluta med ditt korståg mot kurder... jag publicerar inte dina kommentarer. Jag är emot RELIGIONER och TRADITIONER som kommer av dem... oavsett vem det är som utövar dem... inte folkslag som du verkar vara.
Gå och sprid ditt hat på en annan blogg.

@ Toni, tradition och religion går väl ganska bra ihop,

Jämför dessa två:
-Om du inte är snäll kommer inte tomten!

-Om du inte följer dessa tio budord kommer du inte få se jesus utan du kommer till helvetet.

Ne jag tror på Joe Pesci och Christopher Hitchen!
www.youtube.com/watch?v=0Sq-aMXHeCg

Pezster 
· Svar till Vegetal

Grymt bra. Danke för den.

Nog för att religion för en hel del elände med sig men man kan säga samma sak om alkohol. Förbudsivern i det här landet är tragiskt hög. Sen har väl det här mer med kultur än religion att göra.
Det här är ju för övrigt fantastisk reklam för Turkiet, ett land som vissa vill få in i EU (!) ...

Pezster 
· Svar till John

Erhm... jämförde du precis religion med alkohol?! Eh... va?

Det skjuts för lite helt enkelt.

Jag har alltid undrat om denna typ av människor, som gör såhär, älskar dom sina barn mindre än vi andra? Eller kanske inte älskar alls? Hur fungera föräldraskapet rent känslomässigt för såna här människor?

Pezster 
· Svar till Alexandra

Så länge deras hjärnor är infekterade av religioner och traditioner så kan vi inte ens börja förstå dem. Vilket vi inte ska göra heller.
För att sätta sig in i det här kräver det att man legitimerar skiten... vilket man inte ska göra.

Detta har inget med turkar att göra. Detta skedde i sydöstra Turkiet, eller "kurdistan" som ni kurdälskande svenskar brukar säga. Förstår ni vad vi turkar har att göra med? 100 års försök att civilisera kurder har inte lett till något. Det är dessa traditioner, att mörda sina döttrar, äkta sina kusiner etc som kurderna vill bevara. Det är dessa "rättigheter" som som turkarna försö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Teoman

Jag har inte sagt något om turkar. Det är ni som envist ska sätta en etikett på allting.
Vilket människa som helst som agerar vidrigt är ett as enligt mig. Religionen leder till värderingar och feltolkningar som blir till traditioner.
Omyndigförklara varenda jävel som tror på gud, säger jag bara.
EU borde införa religionsförbud för alla anslutna. Det hade fan varit något.

Känsligt... Jag skiter i religion men äcklar mig på att folk, outbildade människor skyller allt på religion när 99% av alla religiösa lever "städade" liv utan hedersmord eller liknande.... Du behöver inte publicera mina inlägg...

Pezster 
· Svar till Toni

Nope... inte skyller allt på religion. Men även de som sköter sig och är troende går och röstar... vilket jag är så där lagom ok med. Ska folk som tror på gud rösta om hur ett samhälle ska styras?! DEN tanken oroar mig.
Jag publicerar så länge det inte blir rasistiskt.

Det var fint att du i kommentarerna kände dig föranledd att modifiera "religion" till "religion och traditioner". Här skall du få ytterligare en sak, nämligen att religionen kan vara påverkad av traditionen. Att hederskulturen kanske redan existerade, och att religionen absorberade den. Människorna praktiserar sedan en syntes av tradition och religion.

Det finns dessutom gott om religiösa och religioner som alls inte har hede... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan O.

Hahaha... ja... jo... säkert. Religionen är på uppgång i den moderna världen... eller hur? Hahhaaha.... är du på riktigt?!
Jag kan inte... kommer inte respektera en människa som tror på gud. Däremot kan jag peka och skratta högt åt den lallande fjånen.

Vad gäller att jag skrev det där med traditioner blev jag ju så illa tvungen eftersom någon knäppgök här försökte få... Visa hela »

Finns det nagon som kan komma pa nagot bra som har kommit ur reiligionen? Jag kan inte det. Haller med om att troende inte borde fa rösta. Har lite svart att se hur nagon som tror att jordbävningar och dyl är guds straff ska kunna fatta ett vettigt politiskt beslut.

Pezster 
· Svar till Linnea

Exakt min tanke.

Jan O = med tanke på att hederskulturen ständigt och jämt refererar till Koranen så har i alla fall jag lite svårt att tro på den teorin...
Sen vill jag gärna länka till en utomordentlig artikel i Sydsvenskan idag:

sydsvenskan.se/varlden/article626939/Manliga-monster-styr-kvinnornas-klader.html

Älskar den sista meningen i artikeln:

"Av någon konstig anledning är det ofta män som ligger ba... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Inte religiösa män i alla fall.

Är du utvecklingsstörd el bara dum? Vad exakt har religionen med denna händelse att göra? Enligt samma religion ska ju dessa män straffas med döden för detta mord. Så vad för paralleller drar du mellan religionen och mordet?

Kallar du det uppmuntrande av religionen att ha dödsstraff på dessa brott? El är det för avancerat för ditt intellekt att dra en sådan enkel slutsats?

Pezster 
· Svar till Oval

Oj... lille Oval. Här stod det inte riktigt rätt till i skallen märker jag.
Ah, well... eftersom jag får vibbar av att du tycker religion är ok så kan vi inte ens diskutera det... religion är skit och ska behandlas därefter... vilket omöjliggör vidare diskussion.
Att diskutera religion är att i någon form acceptera den... vilket jag inte gör.
Så... tja... du vet... tack och hej!

Tjena!
Skulle bara säga att jag hittat en ny favoritblogg som kan lysa upp vintermörkret!! Riktigt bra skrivet!
Ciao!

Pezster 
· Svar till Peter

Nämen se där! Tack för den du! :)

Älskar verkligen när sånt här händer, det är en fantastisk känsla att som svensk bli verbalt antastad av idioter på varje hörn online pga min turkiska bakgrund bara för att det råkar finnas intelligensbefriade personer i Turkiet. För, ni vet, det finns ju inga såna någon annanstans. I Turkiet finns det hedersmord, därför är alla turkar idioter och smuts och allt vad det heter. I Sverige däremot...hä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Hahaha... jag håller med dig. Osmarta, obegåvade individer finns det överallt.
Fattar inte att folk kan döma någon pga av var de kommer ifrån... de är idioter helt enkelt.
Fast att totalt döma ut någon beroende på vad de TROR på är en helt annan femma ;) - *host* ja... erhm... enligt mig då borde jag kanske tillägga :D

Väl formulerat Pezster! Kan bara hålla med och ett gott skratt i det tragiska religionsmörkret undslapp mig.

Faktum kvarstår dock att träffas vi på gatan i det fina området kommer jag att mata dig med en backspegel om du inte uppför dig.

Oval = Fattade du inte riktigt grejen eller?
Ok, då ska jag förklara: Grejen var att Pezster tyckte det var ofantligt märkligt att en familj, med stöd av religionen, straffade sin egen dotter på det här sättet bara för att de inte gillade att hon umgicks med män.
Att de sen fick dödsstraff eller ej har inte med saken att göra. Jag har inga barn själv men jag hör ofta av föräldrar att de aldrig skulle kunna gö... Visa hela »

Bra rutet. Håller med till 100%.

Oval: Dina argument är som läckande såll. Du är helt otydlig med var du står någonstans - som en pitbull med rabies = avlivningsklar.
Hela tanken med bloggar är att man har möjligheten att tänka innan man skriver sin kommentar. Utnyttja den möjligheten!

Träffar man män utanför äktenskapet avviker man från vad Allah (swt) påbuder och förtjänar att dö. Svårare än så är det inte. Förväntar ni er att folk skall gå emot Allah (swt)?

Pezster 
· Svar till Berit

Hahahaha... hör du som jag skrattar åt dig? I en inte allt för avlägsen framtid är alla religiösa slavar åt mig och mina nycker.

Tror Berit förklarade hur det var en religiös vinkling. Alltså på din sida Pez....du bjäbbar ibland lite som en nervös knähund. Hahaha!
"Sit Ubu, sit!"

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Tror du? Jävligt otydligt isåfall. Skitsamma. Jag har inte ens en gnutta humor när det gäller religon...

Jag brukar flabba åt religiösa idioter, men när man ser vad religion ställer till med, som i detta fallet, då knyter det sig duktigt i magen. Det är då man fattar att det finns ondska och ett helvete, att det är mitt ibland oss i religiös förklädnad!

Snott ifrån Barn i fokus

"Mer än hälften av alla barn har en eller flera låtsaskompisar under sin uppväxt och det är helt normalt.

Att uppfinna fantasivänner är en del av barnets normala utveckling. De första fantasivännerna brukar dyka upp i 2-3-årsåldern och sen utvecklas de efterhand som barnet blir äldre.

Kom ihåg att det är barnens lek, att inte lägga sig i leken och för... Visa hela »

Den bästa och mest pricksäkra läsningen jag gjort på senaste tiden. Tack.

Pezster 
· Svar till Daniel

Tack. Det hjälper att skriva av sig :D
Får krupp av sånt här...

Ulrika: you nail it!
Det är dock mer än hög tid att säga ifrån att det gått överstyr när man begraver sina barn levande....

Hej!

Jag blev tipsade om det här inlägget och är otroligt glad för det. Du skriver ju helt underbart! Själv skev jag ett inlägg för några dagar sedan och i det ber jag ständigt om ursäkt för att jag yttrar mig som jag gör. Ska jag jämföra min ord med dina, är jag nog beredd att ta tillbaka min ursäkt.
Du skriver mycket bra, roligt och på ett sätt så man förstår. Jag älsk... Visa hela »

Kommentera