Nu verkar det som om även svensk media har fattat att klimatdebatten har spårat ur sedan länge. God morgon och välkomna till verkligheten, typ! Tidningarna kommer med försiktiga påståenden att det kanske är så att många scenarior baseras på vilda spekulationer utblandat med lite överdrifter och rena rama lögner.

Grattis Sverige... det tog bara typ ett år innan någon började ifrågasätta. Vi tänkande varelser hade liksom detta rätt klart för oss från början. Jag menar... om dagens bästa klimatnissar har otroliga problem att pricka in en femdagarsprognos krävs det ju ingen större hjärnkapacitet att klura ut att det är fullständigt omöjligt att veta hur det ska bli 50 år in i framtiden.

Fast ger sig klimatfanatikerna nu? Eller ens ändrar sig lite? Nejdå... nu åberopar de "försiktighetsprincipen" istället. Alltså att det spelar ingen roll att det kanske är så att de nog överdrivit och haft sig... för bara om det finns minsta möjlighet så ska världen ändå agera som om det vore sant. Suck.

"Försiktighetsprincipen" är direkt löjlig. Riktigt idiotiskt faktiskt och ett patetiskt motdrag att köra med när man blivit ertappad med byxorna nere. Ska vi applicera den enbart på klimatet eller på andra saker med? Det är ju dumt att lämna huset på morgonen för något hemskt KAN ju hända. Bättre att stanna hemma... fast... att vara hemma kan ju vara farligt det med...

Nu visar forskarna bakom studien att mängden vattenånga i atmosfären märkligt nog minskade med cirka tio procent mellan 2000 och 2009. Detta trots att årtiondet var det varmaste i modern tid.

Å andra sidan har temperaturerna på jorden legat stilla sedan 1998, efter att ha ökat stadigt i två decennier. Forskarna tror nu att orsaken är den minskade mängden vattenånga.

Ingen har dock någon förklaring till fenomenet. Forskarna säger själva att det hela är mystiskt och förbryllande. Det enda som kan sägas är att klimatet än en gång visat sig vara mer komplext än vad vi förväntat oss.

No shit?! Verkligen? Är det mer komplicerat än så?!?! Jisses... det lilla faktum att vi inte ens kan säga hur vädret ska bli en vecka framåt gav er inga ledtrådar om att klimatet kanske är avancerat?

DN - AB - DN -

Skriv en kommentar

jag försökte förklara detta för en kompis för ett tag sen. hon menade att nu var det fara och färde, medan jag mer hävdade att det ALLTID funnits kraftiga variationer i klimatet. visst behöver man inte skita ner mer än nödvändigt, men det är inget som är värt att få skrämselhicka över.

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis. Jag för min del är mest upprörd över hur mycket pengar som plöjts ned för något som inte ens är vetenskapligt förankrat. SUCK!

Visst. Och till och med den högste klimataposteln Pachauri firar faran över med att åka bil de dryga 1500 metrarna han har till jobbet. www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1247376/Controversial-climate-change-boss-uses-car-AND-driver-travel-mile-office---says-YOU-use-public-transport.html
Han väljer dessutom bensinalternativet över el-bilen han har till sitt förfogande. Skälet till bilvalet lär vara att bara en person får plats i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Hahahaha... begreppet "äga sig själv" passar väl rätt bra här? :D

Allt som behöver sägas om det här har redan gjorts då du tog upp det i ett tidigare inlägg...om jag inte minns helt fel.

Vi borde kanske pollutionera (är det ens ett ord?) mera istället, det kanske rentutav bidrar till något bra på endera sättet

Pezster 
· Svar till J (PP)

Det finns fortfarande folk som inte fattar... så jag tjatar lite... ;)

Ja det är konstigt allt konstigt att inte vetenskapsmännen läser Aftonbladet och diverse bloggar, utan fortfarande håller på och tragglar med den obegripliga vetenskapliga pressen.

Pezster 
· Svar till Mållgan

Tja... det finns inte många seriösa klimatfanatiker kvar nu som folk lyssnar på.
Det är rent jävla trams alltihopa... DYRT trams dessutom.

Eh... Vader och klimat ar inte samma sak.

Låt det för guds skull förbli kallt någon vecka till. Jag är rädd för att jätteistapparna som hänger ut från takkanten på vårt hyreshus ska rasa i huvudet på mig om det töar minsta lilla. Hyresvärden är en av de människor som inte fattar att det blir "väder", växlande sådant varje säsong och återkommande varje år.....
Inte konstigt då att gemene man inte... Visa hela »

Kommentera