Nu är det dags för lodjuren att bli jagade. Vi har kanske 1500 lodjur i det här landet. Ett mycket skyggt djur som det är få förunnat att ens få en skymt av. Sveriges lill-tiger typ.

Klart det här handlar om ren nöjesjakt. Jag vet inte vem som får igenom alla dessa idiotiska beslut, men det är uppenbart att de som levererar informationen till politikerna är kraftigt färgade. Det kom in många yttranden om att det är helt jävla uppåt väggarna men det hjälpte inte. Jag läste en kommentar under artikeln i AB om någon som skrev att ett lodjur hade dödat deras shetlandsponny. Hmm...


 

Bara här har vi en helt perfekt anledning att låta lodjuren vara ifred. Shetlandsponnys är obehagliga varelser. Små skämt till hästar som springer omkring i ett slags hån till riktiga hästar. Att nu lodjur gillar att äta dem ger ju dem faktiskt ett existensberättigande! Lodjursmat!

 

Ett lodjur är ett vackert rovdjur och är lätt värt ett trettiotal små knubbiga magar med ben. Lodjur accepterar inte trams som att ha barn på ryggen. 

Lodjur är rock 'n roll och Ponnys är dansbandsmusik.

 

Vad är det för döda-allt-som-inte-lever-i-inhägnad-hysteri som drar genom Sverige? Är det så illa ställt med snoppstorleken bland de män med vapen i de norra delarna av landet?! Vi borde sätta igång en slags krisgrupp för stackarna så att det kommer mindre sådana här korkade idéer.

Skriv en kommentar

Låter ju kanon. Som stockholmare känns det ju väldigt tryggt att veta att man nu kommer knäppa en 08:lo...

En!!!

Vi har ju haft enorma problem med alla lo-katter som envist decimerar vårt anrika renbestånd både i Gamla stan och här på Kungsholmen. Det är just den där ensamma stackaren som vi stört oss mest på...

Varför i hela fridens namn ska vi knäppa en ensam lo-katt i Stockholms lä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Hahahaha...
"som envist decimerar vårt anrika renbestånd både i Gamla stan och här på Kungsholmen"
:D

Men Pez,
du vet väl att Jägarförbundet är vårt eget lilla lokala NRA.

"Vapen dödar inte djur. Jag dödar djur!"

Pezster 
· Svar till Roger

LOL. Skulle vara intressant att se en jägare instängd i ett rum med ett jävligt förbannat lodjur.

Människan är också en del av ekosystemen. Tänkt på det någon gång? Dessutom ökar stammen trots jakt. Men jag antar att det var nyheter för er hobby-helgon att de överhuvudtaget jagades.

Pezster 
· Svar till Q

Finns med under skyddade arter... visst kan man jaga för att begränsa tillväxt... jag ifrågasätter argumenten dock.
När du nämner människan... visst är vi en del av ekosystemet... kanske vi borde införa skyddsjakt på idioter för att göra världen lite bättre.
Bra idé! Tack Q!
*ironi*

Q: Driver du med mig? "Människan är också en del av ekosystemen". Jo, i den mening att vi dödar och äter vad vi önskar av alla andra djur. Det är väl möjligen någon stam ute i obygden som lever verkligen är en del av ekosystemet i dess egentliga mening.

Den moderna människan har spelat utanför den ligan i flera tusen år vid det här laget. Vilken planet har du bott på? Är det fint där?... Visa hela »

Det känns som våra gröna knerer faller på eget grepp.
Genom uttalande om idioter med mera, kan ni ansluat er till anarkisterna i samhället. Som man svarar får man leva.
Bra att vi får en reglerad jakt på lo med något högre tilldelning. Jakten våra rovdjur ökar acceptansen hos dom som påverkas av dom. Dom som sitter på trappan till sergelstorg och vräker ur sig hoppas jag innerligen inte blir fler.

Pezster 
· Svar till Jägaren

Anarkisterna?! Va?! Hela beslutsapparaten bakom jakten är ju fan genomsyrad av jägarlobbyn. Om man ifrågasätter det är man alltså anarkist? Vem är idioterna egentligen? Ni håller er borta från debatten för ni vet att ni blir sönderägda gång på gång.
Vanliga hobbyjägare ska fan knapp få skjuta kaniner med tanke på allt som kommit fram.
Idiot. Det ordet dyker upp eftersom det är så... Visa hela »

Jägaren: Intressant att ordet idiot inte nämns vare sig i inlägget eller i kommentarerna.

Om man dock tar åt sig av uppenbart sarkastiska och retoriska uttryck som att någon som behöver hävda sin snoppstorlek, inte vet vad basala svenska ord betyder och kan sätta dem i sammanhang så må det väl vara hänt.

Men det blir lite larvigt om man inte kan ta kritik och diskussion kring en fråga för att den som utt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Roger

Oj... det där missade jag helt (med ordet idiot). Bra skrivit.

Roger: Det är endast ur ett religiöst perspektiv som människan ses som något som står över naturen. Själv lever jag inte i någon villfarelse att människan skulle vara något annat än ett djur. Att vi i högre grad än någon annan art anpassar oss och påverkar våra ekosystem är en annan sak.

Pezster 
· Svar till Q

Däggdjur är vi allihopa :D
Intressant det du säger att det är religionen som tutar i oss att vi skulle vara mer värda på något sätt...

Alltså, det har nog biologiska förklaringar att man värnar om sin egen art. Men just villfarelsen att människan inte skulle vara ett djur utan ha ett högre syfte är det jag menar.

Lite intressant det där med shetlandsponnyn, om jag inte minns helt fel så sköt ett par jägare en shettis förra året för att de trodde det var ett vildsvin (kommentar överflödig) så med ovan resonemang borde tilldelningen på jägare också vara obegränsad, eller?

//R

Q: Det är sannerligen inte religion jag åsyftar, ateist som jag är. Det jag menar är att vi nog, i ärlighetens namn, bör inse att vi har lite andra medel till vårt förfogande vad rör vår möjlighet till påverkan av naturen. Möjligheter som vida överstiger vad något annat levande väsen har på vår planet.

Visserligen har vi inte sällan en övertro till vår förmåga att... Visa hela »

nja, själv har jag inte något egentligen principiellt emot just lodjursjakt. men jag har inte heller några direkta argument för. grejen är att antalet i allafall är en stabil genpool, och inte riktigt ligger i samma liga som vargjakt. däremot förstår jag inte tjusningen i att skjuta något bara för att få en sjysst päls att hänga på väggen, men det är en annan fråga.

att man däremot ska... Visa hela »

Det finns möjlighet att ha ett rikt djurliv i skogen.
Här är det så mycket rovdjur att det kommer att bli svält och utarmning om något år om det inte tas bort tillräckligt med stora rovdjur. Låt inte djuren lida i onödan bara för att endel tycker det är kul med många rovdjur.

Pezster 
· Svar till Vanlig hälsing natur och djurvän

De kommer inte svälta om vi bara ser till att hålla shetlandsponnybeståndet uppe!!!!

Vi har en liten vargflock här utanför byn som tar 120 älgar varje år så nån ponny hit och dit gör varken från heller till.

Väl skrivet Tinky. Som den lantis man är så brukar jag roa mig att spåra och fånga viltet med kikaren, lite av fiskets catch and relese, riktigt kul faktiskt. Har tyvärr ej fått nöjet att få se den Svenska tigern live. Detta trots att jag bor i det rovdjurs täta uppsala län. Jag har inget mot jakt i sig, men när det kommer till lodjurs jakt, så hyr jag mig nog en skottsäker väst och går ut i skogen för at... Visa hela »

Tänk om naturen vore lika snäll som du Pezster.
Va bra det skulle vara och va skönt det skulle bli några dagar. Oavsett storlek.

Vi kan väl börja föda upp ponny du och jag för jag är vädigt intrsserad av hästar. Sen startar vi fonden RÄDDA OSKYLDIGA ÄLGAR. GE ETT BIDRAG TILL EN PONNY.

Jag blir bara så arg på dessa idioter. Jag orkar inte läsa alla kommentarerna och jag kommer inte orka läsa artikeln för jag vet att jag bara kommer bli ännu argare. Jag blir bara så arg på dessa idioter. Jag förstår inte varför de vill skjuta så fina djur som lo och vargar. Har vi inte gjort tillräckligt mot djuren? Vad som behövs är kanske att skjuta bort lite mänskliga idioter istället. Jag.blir.upprörd.

Pezster 
· Svar till Cia

Undrar vad den årliga kvoten för puckon är? :D

Dessa jävla 08 muppar!!!

Nej in me massa rovdjur i stan få se hur ni reagerar...ni springer väl in på Mc Donalds å låser in er på skithuset.

alt gömmer er i en provhytt på H&M...

IDIOTER!!

Har skjutit flera och kommer skjuta massor:)

re: Daniel Ö-malma - idag 01:18
Nej, vi springer i regel bara in och gömmer oss på på Mcdonalds toaletter när tolv-fingrade, banjo-spelande, vapenglada lantisar med mindervärdeskomplex besöker stan ;)

Pezster 
· Svar till Guran

hahahaha... ägd... mer ägd... Daniel...

@Daniel Ö-Malma : visst, kan byta det mot 1000 illa uppfostrade förortspitbulls och ett antal knarkande livsfarliga psykfall som blodar ner i trapphus, dinglar med snansen i tid och otid och tar silar direkt in i halsen på tunnelbanestationer samtidigt som de säger att de tänker knuffa ner dig på tågspåret.

eller så kan du bara inse att i skogen finns det djur, i städer finns det annat skit. passar det inte att ha varierat djurliv i... Visa hela »

Svårt att förklara hur naturen fungerar för de som inte vill begripa. Kommer man nära naturen och försöker förstå så finns det så mycket mer att lära. Ytliga 08 or är nog det sämsta som finns för kretsloppet och naturen och miljön.

Pezster 
· Svar till Hälsing

Rösträtt utanför städerna känns mer och mer som en dum idé.

Hälsing: lustigt. har en polare.... född och uppväxt på en liten ort hälsingland.... som inte alls håller med dig- han kommer dessutom från en familj där alla jagat i flera generationer. flera av dem anser att det vore bättre att låta älgstammen vila lite för att öka villebrådet för rovdjursstammen. Människor som tycker det vore häftigt att få höra lite yl om natten och tycker det är spä... Visa hela »

Man börjar allt fundera., Kommer själv från långt upp i Norrland(liten by med cirka 400 pers;), dock så verkar alla som skriver här uppifrån vara skrämmande idiotiska(läs några kommentarer från varginläggen...). Tro nu bara inte att vi allihop är som t.ex Daniel Ö-malma, några få av oss har faktiskt lite i huvudet;)

Pezster 
· Svar till Jaeger

Hahaha... Jaeger... vi vet. Jag tror nästan alla känner någon som bor norrut. :D Men det är skönt att du kommenterar! :D

Kommentera