Svininfluensan! Hahaha... denna "pandemi" som var så farlig drog igenom Sverige och mer eller mindre ingenting hände. Inget som inte en vanlig influensa åstadkommer i alla fall. Man kan inte ens se någon skillnad på hur svininfluensan drabbade länder som valde massvaccination och länder som inte gjorde det. Sverige var mest hysteriska av alla och riktigt stolta över det. Det är fan pinsamt.

WHO har erkänt att de tog i lite för mycket, utredningar har startats och i slutändan är jag säker på att någon kommer få skäll. Alltså är alla mer eller mindre överens om att svininfluensan INTE var speciellt farlig och att det överreagerades rätt ordentligt.

Då kommer Smittskyddsinstitutet med uppmaningen att "Svininfluensahotet inte över"... Statsepidemiologen Annika Linde går på om att det minsann inte är över. Att vaccinationstäckningen måste ökas! En annan säger:

"Det är nu vi har chansen att undvika en stor spridning vid ett nytt stort utbrott, säger Henrik Almkvist, chefläkare vid Stockholms läns landstingsförvaltning."


Men ge er nu för helvete. Jag förstår att det är pinsamt samt att ni nu sitter med ett berg av oanvända vaccindoser men kom igen... läser ni inte tidningarna?! Följer ni inte med i forskningen? Kan det inte räcka med att ni lyckades skrämma upp ett helt land i onödan?! Sluta tjata om den där satans influensan nu. Ingen bryr sig längre.

Har intelligensen plötsligt droppat i det här landet? Eller har det pågått ett tag? Kanske det är ett slags dumhetsvirus som ligger och pyr här? Forska på det istället.

1 - 2 - AB -

Skriv en kommentar

Kallas "policy of blame avoidance"...

Mycket vanligt i våra byråkratisk/demokratiska system.

Sedan är det intressant när de försvarar sig med "ingenting hände!=Vaccinationen lyckades"

Pezster 
· Svar till Christian

Hahaha... jo... me ndet där går inte om man tittar efter.
"Titta! Ingenting hände! Det är på grund av vaccinationen! Hurra för oss!"
"Erhm... de länder som inte vaccinerade sig hade det precis likadant som vi... utan vaccination som sagt..."
"Öh... erhm... öh... alltså... öh... det beror på... öh... åh, titta där! En kanin! Söt va?"
"Avvik inte från ä... Visa hela »

Det här är allvarligare än man tror!
Tryghetsnarkomani är den i särklass största psykiska sjukdom vi har. Behovet av trygghet har givit oss en minskad förmåga att hantera risker och motgångar, vilket i sin tur har ökat ångest och depressioner... 23-åringar blir "utbrända" av ett 6-månaders vikariat, 25-åringar blir förtidspensionärer pga kronisk depression!
Allt detta ivrigt påhejat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Manuel

Jag håller med dig fullt ut. Svensken har blivit en skör jävel.
Det finns för många idioter helt enkelt.

Jag läser just nu "I trygghetsnarkomanernas land" av David Eberhard.
Den handlar om det nationella paniksyndromet och verkar dj-lskt bra, trots att Linda Skugge gilar den!

Pezster 
· Svar till Manuel

Riktigt bra bok. Ett bra tips till alla!!!

Det "roligaste" med allt detta är... att oavsett det gäller sjukdomar eller klimathot, så kommer det alltid att vara "just det här" som leder till vår undergång. Sen när idioten som kommit fram och lobbat och skrikit värst om det slutligen blir överbevisad in absurdum (dom håller kvar vid minsta halmstrå för att få sin tes att framstå som korrekt), så ska det plötsligt läggas resurser... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahaha... exakt så.
Men håll med om att det är jobbigt... hela jävla tiden kommer det nya idiotiska saker...
MAN BLIR TRÖTT!!!

-säker på att någon kommer få skäll.

Skäll? Seriöst jag röstar starkt för ett återinförande av stening alternatiivt korsfästning till nästa jävel som skriker pandemi i anknytning till influensa.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Vi kör på ditt förslag istället. Är det någongång som stening är befogat så är det nog här... ;)

vanlig flunsa har en dödlighet på 0.1%. ingen hysteri där att vaccinera sig. svinet har en dödlighet på 0.03%....

tjenis.

Men...men....solidariteten då???!!!!111!!

Pezster 
· Svar till Björn

Hahahahahaha... så jävla bra kommentar!

manuel: den kanske man skulle läsa. så fort jag är klar med den nuvarande boken så :>

Stening före solidaritet i detta fallet!

Finns det inget succer land som är värre än vårt, så vi kan sälja överskottet till?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha

@Tinky:
En annan bra bok inom området som varmt rekomenderas är "Det infantila samhället" av Carl Hamilton (alltså inte Coq Rouge, utan den riktiga Carl Hamilton...)

Pezster 
· Svar till Manuel

Hmmm... den får man kolla upp.

Tinky: Den viktiga skillnaden är att det inte bara är äldre som stryker med i denna influensa. I vanliga fall behöver man inte oroa sig om man är ung och frisk. Den regeln gäller dock inte här.

Pezster 
· Svar till Erik

Man behöver inte oroa sig alls för den här influensan. Det är farligare att ta en promenad på stan... ska man oroa sig för det med?
Jisses... sluta var sådana trygghetsknarkare och lev livet!

Reagerade först nu på din rubrik Pez "skratt vi minns" *ASG*

Jag tycker det är jäkligt intressant att gamla människor inte verkar räknas som lika betydelsefulla som unga. När en influensa "bara" drabbar de gamla är det ingen som bryr sig, men plötsligt kan ju vem som helst drabbas och då jäklar ska vi vaccinera hela landet.
Bara en reflektion från min sida.... (Har inte vaccinerat mig!)

tja, om det är så du ser på människor så. vanlig flunsa är det inget solidaritetssnack om, jag kan inte tolka det som annat än att äldre har ett lägre människovärde. och LIKFÖRBANNAT är det bara 0.03% som dör av det. alltså - om man ens lyckas få svinet är risken mycket liten att man dör.

för övrigt så känner jag redan till det. jag har bara inte tagit till mig hur det är relevant.

Ja, men det är just därför GAMLA ska vaccinera sig. Både mot svinet och vanliga flunsor. De är i riskgruppen. Varför ska jag vaccinera mig om de inte själva väljer att skydda sig? Fattar inte riktigt logiken...

Tinky: Vet inte riktigt om ditt senaste inlägg var riktat mot mig eller Erik, oavsett vill jag förtydliga att JAG inte tycker att äldre har lägre värde, jag bara reflekterade och kommenterade, mycket på grunda av vad Erik skrev och vad resten av Sverige verkar tycka.

mitt inlägg är riktat till erik :>. jag var inne på samma spår som du. vaccinera sig ska man tydligen göra först när det inte drabbar enbart äldre. och då ska ALLA göra de för att vara solidariska. och då dessutom en sjukdom med en bra mycket lägre dödlighet. solidaritet gäller tydligen bara när unga utsätts för smårisker.

och det där var riktat till candy. jag är trött. :c

Phu, tänkte väl att det var så. Då tänker vi lika :-)

Ja, ni tänker lika, men innebär det att ni bara noterat hur ordet solidaritet är använt i vaccineringskampanjen, ELLER att ni på allvar menar att vi alla borde vaccinera sig för att vara solidariska mot de gamla?
Gamla har ju alltid kunnat och brukar vaccinera sig mot influensor årligen, då de är en stor riskgrupp.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Och vaccinet för äldre är verkningslöst dessutom... lurad, mer lurad, svenskarna...

Geniusloci: Självklart har jag inte gått på solidaritetssnacket!! Jag menar exakt vad jag skriver; att det är intressant men sorgligt att ingen bryr sig när gamla varje år dukar under i vanlig influensa men så fort det finns en risk för alla andra - då blir det panik. Kan bara tolka det som att äldre har betydligt mindre värde än yngre. Trist tycker jag eftersom mina föräldrar börjar närma sig åldern då... Visa hela »

Ps. Kan tillägga att mina föräldrar inte vaccinerade sig heller. Heder till dem!

har inte heller gått på solidaritetssnacket.

Kommentera