Citypolisen i Sthlm har beslutat sig att internutreda poliserna som hotade Jesper Nilsson. Det skriver Aftonbladet idag. Jag uppfattar det som...


blablablablabla, osv, blablablablabla, osv, osv, blablablablablablabla, blablablablabla, osv, blablablablabla, osv, osv, blablablablablablabla, blablablablabla, osv, blablablablabla, osv, osv, blablablablablablabla...

Men hallå... snacka inte så mycket! Det här är inte speciellt komplicerat.

Stäng av de s.k. "poliserna" med omedelbar verkan. Utred dem och se till att de inte har ett jobb med makt i framtiden. Släng gärna lite böter och annat på dem också. Allvarligt... kolla på filmen så ser ni ju själva? Eller?! Vad fan sänder det här för signaler?!

"Internutreda" i polissammanhang låter dessutom rätt fjuttigt. I mina ögon känns det som om klåpare ska utreda klåpare. Om man tittar på alla gånger polisen internutreder sina egna så är det ju ett stort skämt. Poliser som slår sina barn, fruar och allmänt beter sig illa får ju aldrig några ordentliga straff när de åker dit. Det är ju bara att titta på tidigare fall.

Nej, polisen glider runt... jagar folk som kör för fort, tittar på när folk rånar byggnader med helikopter, gör razzior hos fildelare, kontrollerar biljetter på tunnelbanan, kommenterar artiklar som hänger ut deras kollegor och terroriserar vanliga människor på stan. Skulle något farligt hända ringer de insatsstyrkan så de med kan komma och titta. Roligast är att lyssna på polisen när de gör allt ovanstående. De låter som några wannabemilitärer som slänger stora ord omkring sig. Hysteriskt roligt.

Men allvarligt nu... statuera ett exempel nu för fan! Så att vi medborgare kan börja få lite förtroende igen för de som ska skydda oss. Men fnatta på... om ni inte redan märkt det så är polisens rykte helt åt helvete i det här landet.

Ett tips till alla. Hamnar ni i en situation som Jesper så använd en tjänst som Bambuser eller liknande. Streama skiten rakt ut på nätet så kan de inte komma åt det.

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Föreslår att alla uppmärksammar JO www.jo.se/Page.aspx på detta fall

Sverige är ett jävla lallar-land!

Vi har strikta regler för vem som ska få bli polis (på pappret anser jag, vet massvis poliser som inte borde vara det) och när det slinker igenom idioter och det blir ett herrans liv som nu så ska de ÄNDÅ bli klappade på huvudet, trots att det är uppenbart att allmänheten anser att dom borde få sparken.

Varför får de vara kvar?
"Men det är ju synd... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

De som gillar eller stödjer detta beteendet hos poliser är samma människor som glatt tog på sig bruna skjortor i ett visst världskrig.

alltså, statuera exempel ser jag ingen poäng i. men i allafall en RIMLIG påföljd för en gångs skull. att som polis agera på detta vis är att missköta sitt jobb å det grövsta. låt oss sätta ett litet perspektiv på det här - brud snackar skit om sin arbetsplats på facebook och får sparken. poliser hotar privatperson med drogtester och tid på stationen på lösa/felaktiga grunder och bryter... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Enda rimliga påföljden i det här fallet att sparka dem.

visst är det rimligt- men jag tvivlar starkt på att det händer. det jag menade med att inte statuera exempel är för att statuerade exempel i regel betyder att man ger ett högre straff än vad brottet kräver.

jag vill ha den konsekvens som är mest proportionerlig till handlingen, helt enkelt.

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Ja... jag läste det där. Det var utredningsmaterial... joviiiisst... killen tar med sig barnporr hem från jobbet för att.... ? Ja... just det.
Mysigt. Not.

Kommentera