Min fjärrkontroll är seg. Ni vet när vissa knappar fan inte vill göra det som knapphelvetet är till för!? I mitt fall är det volymknappen och de där kanalbläddringsknapparna som ibland bara envist säger "Nej." när man trycker på dem. Jag trycker hårdare men knappen säger liksom "NEJ!" igen... Sen trycker jag hårt så att tummen blir vit och lirkar liksom lite på knappen och då blir det ett "Njaaaa.... nej." och volymen höjs ETT litet steg.

Så där har jag haft det skitlänge. Som en idiot trycker jag bara hårdare och hårdare... tanken på att man kanske möjligtvis skulle försöka göra något åt saken infinner sig inte alls.

Efter klagomål från flickvännen och sedan från sonen... "den där idiotiska kontrollen är sönder" eller i sonens fall "den här fjärrkontrollen är ren bajs" så insåg jag att det är dags att ta tag i problemet.

Jag tänkte Universalkontroll. Hmm... jag kollade runt lite på nätet. När man i recensionerna läser folk som fått igång "nästan alla funktioner" så försvinner iallafall min vilja att lägga pengar på skiten. Så jag gav upp det där. Den gamla går ju i alla fall... om man bara ställer sig på knappen och hoppar så går den att använda... ibland. Min lösning var att jag "erbjöd" mig ta hand om problemet när sonen eller flickvännen svor över fjärrkontrollen. Jag blev alltså närkontrollen till fjärrkontrollen.

Fast idag efter jobbet i soffan så hände det. Jag satt i soffan och tänkte på... tja... ni vet det där som vi killar kan vara så bra på att tänka på... nämligen ingenting alls. Lalalalala... dreeegel... och då såg jag den plötsligt... fjärrkontrollen på bordet. Det lilla aset. Jag fick för mig att "nu jävlar"...


  • Skruvade isär den (5 minuter och lite svordomar... tack Sony för enkel design... NOT!)
  • Pillade loss knapparna (1 minut)
  • Rengjorde med sprit på kontaktytorna (aftershave och flickvännens tops) - (1 minut)
  • Satte ihop den igen... öh... sort of... lite hack efter skruvmejseln bara... - (30 sekunder)

Den fungerade som ny igen. Fattar ni?!?!?!?! Sju och en halv minut av mitt liv för att fixa en sak som jag stört mig på i nästan ett helt jävla år?! SJU OCH EN HALV MINUT är fan vad jag spenderat mer eller mindre varje dag med att trycka som en galning på den där fjärrkontrollen!

Varför i helvete har jag inte gjort det här innan för?

ÅÅÅÅÅH... ibland hatar jag min egen hjärna. Ett helt år av ömma tummar i onödan...

Dialog med min hjärna:

"Varför har vi inte tänkt på det här innan kära hjärna?"

"Vet inte."

"Vad ska jag med dig till om du inte upplyser mig om sådana här saker?"

"Vet inte."

"Fungerar du överhuvudtaget?"

"Vet inte."

"Är du med sönder? Som knapparna på fjärrkontrollen?"

"Vet inte."

*hämtar skruvmejsel, sprit och tops*


Skriv en kommentar

Hehe, själv fixade jag grafikkortet förra helgen genom att slänga in det i ugnen. Tänka sig. :)

Pezster 
· Svar till Björn

Öh... va? Är du allvarlig?
Måste ju fråga eftersom jag räddade min gamla Xbox360 genom att "grilla" den...

Haha, annars är ju klassikern att folk trycker hårt på knapparna när batteriet är slut. Som om det skulle gå bättre.

Lite som när äldre försöker prata svenska med turister som inte begriper ett ord svenska. Prata långsamt och svinhögt så borde språket bli universalt. Tror det är så de där universalkontrollerna fungerar. I princip.

Pezster 
· Svar till Roger

Sjukt bara att det var så enkelt att åtgärda det. Just nu har jag stängt in min hjärna i skamvrån. Hämtar den imorgon bitti innan jag ska på jobb... kanske...

Man har blivit för bekväm av sig. Kände igen mig så väl i det där med att leta nytt att köpa, istället för att fixa. När man var yngre så gick man ju lös med skruvmejseln så fort något var trasigt. Varför gör man inte det längre?

Pezster 
· Svar till Antropos

Vet inte... men från och med nu är jag på krigsstigen med min skruvmejsel.

PS. Farbro' Barbro rekommenderar en gammal favorit när det gäller universalfjärrar. "Pronto!" gör allt. Den enda funktion jag saknar är satellitstyrd laser som eliminerar objudna gäster inom en radie av tio meter från ytterdörren.

Pezster 
· Svar till Antropos

Hahahaha

Hahaha! Bra kaserat! Tack for ett rejalt flabb! :D

Pezster 
· Svar till polaris

:)

Haha japp. In i ugnen på aluminiumfolie i ungefär 195 grader i 6-7 minuter. Då hamnar man precis ovan smältpunkten för lödtennet så att det kan återkopplas. :)

Pezster 
· Svar till Björn

Sådärja... där lärde man sig något nytt igen.

jag plockar sönder manicker jag aldrig ens sett förut var och varannan dag - ofta är de enklare invärtes än man tror vid första titten.

är det ändå trasigt, hur fan kan den bli sämre...? "ånej, jag hade sönder min trasiga pryl D: !"

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... bra filosofi. Den snor jag ;)

Hahahaha :)

Känner igen det där med att vara seg i kolan haha!
Önskar bara att jag vore mer händig ;)

Mobwoof: många grejer är förvånansvärt enkla - att laga tex ett gammalt NES är inte mycket att prata om, det är typ två delar i den - ofta går delarna att köpa billigt. sitter själv med ett hemlagat NES farsan hittade i soprummet för 3 år sen :>

kostade 135 spänn att fixa, kan sälja den för över en tusing. om jag vill. som om.

Tinky: Ha kommer ihåg när jag var mindre och slog sönder mitt NES-skickade in det till Bergsala >_<

Kommentera