Jag och flickvännen tog på oss att hålla i lillgrabbens födelsedagskalas idag. Det var... öh... intressant. Föräldrar kom och släppte av unge efter unge. Många sa:

"Lycka till." till oss och sedan sprang de ned till sina bilar för att njuta av 3 timmars barnfritt.

Pffft... lycka till?! Som om det behövdes, tyckte jag... det är ju bara barn.

Ojojoj, vad fel jag hade. Kanske var det mitt förslag med att ge dem "Vanilj Latte" som välkomstdrink som lite satte standarden på dagen? En kaffedrink med koffein och mängder av socker till redan speedade ungar? Smart som fan.

Ledtrådsjakt med gömda kuvert som slutade nere vid stranden, uppskjutning av varmluftsballonger, "trampa sönder andras ballonger men skydda din egen"-leken, softairgunskytte mot ballonger, korvgrillning med 5 påsar kol och en hel flaska tändvätska (ska man göra något ska man göra det ordentligt), sedan drog vi av en fyrverkeripjäs... följt av fri lek innan vi begav oss hemåt igen.

Tretton ungar i en lägenhet ställer till med nervskador på både mig och flickvännen... dessutom så gick ett bord åt helvete och det brinner antagligen någonstans i närheten... eftersom en varmluftsballong började brinna på vägen upp i luften för att sedan krascha i ett villaområde.

Barn ett och ett är simpelt och roligt. När de sedan hamnar i större grupper så händer något med deras uppmärksamhet. Den försvinner liksom...

"Ställ er i ett led!" säger jag till ungarna. Som bara springer planlöst runt, skrattandes och har noll koll. Woooooohooooo!

"STÄLL ER I ETT LED!" försöker man igen. De bara springer vidare, knuffandes på varandra, pekar mot saker och... tja... inte fan vet jag vad de håller på med.

"STÄLL ER I ETT LED NU FÖR HELV....!" skriker jag till slut utan att avsluta det sista ordet. Plötsligt stannar de upp lite? Var det någon som hörde något? Var det någon någonstans som sa något? Tre sekunder tystnad och lyssnande öron... sedan börjar alla springa runt igen i någon form av nyss påhittad lek som innebär att springa och låta så mycket som möjligt.

Där stod jag och tittade mot min flickvän... syns jag? Är det någon som hör mig? Har jag hamnat i en annan dimension där jag som vuxen inte syns och hörs?! Ungjävlar.

Fast in alles var det en helt underbar dag. Alla var skitnöjda och barnen berättade vad de hade gjort när föräldarna kom och hämtade dem.

"Vi har druckit vanlijkaffe!! Det var jättegott!!!"

"Och skjutit med pistol!!!"

"Och sprängt en bomb!"

"OCH EN BRINNANDE BALLONG STÖRTADE!"

Föräldrarna log nervöst och tittade frågande på oss.

Vi log tillbaks och delade ut godispåsar.


Skriv en kommentar

Valium kanske? :)

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Vet inte hur man doserar för barn... Annars en bra ide... Först uppåt... Sedan nedåt...
:)

Haha, been there done that..2 ggr om först barn sedan barnbarn...

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Fast det är lätt värt lite svett och tårar... eller hur!

aaaahaahahahaha, så jävla underbart skrivet :D har själv barn...men skulle jag råka vara sjuk när det är dags för kalas så blir jag inte ledsen :P

Pezster 
· Svar till danne

Tackar!

Jag har "duckat" kalas nu i snart nio år... dags att ta några... phew...

Hihi. Men vi klarade det i allafall. Och ingen skadades eller kom bort. Och inga slagsmål eller bråk. Tycker jag vi gjorde bra :-D

Pezster 
· Svar till Flickvännen

:D

Kommer du göra om det?

Gyllene regler för barnkalas
1. Ha dom aldrig aldrig hemma
2. 2 timmar MAX
3. Hyr in personal som roar de små liven ,typ inte ont anande bonustonåringar.
4. Stoppa inte partytutor i godispåsarna,du kommer bli hatad av de andra föräldrarna för evigt.
5. Ha alltid en megafon i närheten!

*psst får jag komma på hans kalas nästa år..lät skitkul;)*

Pezster 
· Svar till Cian

Det ska absolut göras om. Det är roligt som fan... nästa gång ska jag vara lite mer förberedd...
Förresten undrar man ju varför man inte anstränger sig lite mer när man har fest nu när man är vuxen...

Vi hade fest förra helgen med tema hembränt..skitkul..alla kom med rutiga flanellskjortor,skinnvästar,myggjagare och valfri sprit i dunk :)
Nästa blir tatueringstema..Kan bli spännande det med :)

Pezster 
· Svar till Cian

Hahaha... flanellskjortor är ju förbjudna!

Pez: låter som ett drömkalas för en nioåring! (det var något sånt han var?)

Cian: ja, bra regler, speciellt 1 och 4. Bara amatörer bryter mot de reglerna. Brukade själv låna en lokal, engångsartiklar till dukningen är också toppen. Då är det bara vispa ner allt i svarta sopsäckar, torka bord och golv och ta-daaaa, kalaset är över. Hemma går saker sönder och du får inte bort flä... Visa hela »

Cian: får man kopiera festtemat?

Jo, tack! Jag känner igen mig:) En liknande kalasupplevelse hade jag förra året när min dotter fyllde 6 år. Rena rama kaoset!

Men i år bröt jag trenden och gjorde något i americano stil.

Jag hyrde in en stor maskotfigur som kom och lekte på kalaset. Maskoten kom med en tjej (Estrellabella tror jag att hon hette) och tillsammans gjorde de massa roliga lekar med barnen.

Hur smidigt som helst. De hade med sig allt som be... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Lilly

Nej... Usch... Fy fan... Inte ens chans. Det där låter skitmesigt.

Kommentera