Belgien kan bli först ut att förbjuda niqab och slöjor på allmän plats! Nice! Det är på tiden någon tar ett krafttag mot religioner. Speciellt när det är kvinnoförtryck så det ryker om det bakom. Jag menar... slöjan är för att "minska attraktion" och liknande skitargument... öh... killarna då? Varför ska inte de dölja sig?

Människorättsorganisationer protesterar vilt världen över. Vilket jag inte riktigt förstår... religioner är orsaken till mycket lidande i världen. Kanske lite mindre idag men kolla bara i historien hur sjukt mycket mänskligt lidande som kommit av just religion. Så... ska de där organisationerna ägna sig åt något viktigt så borde att "motarbeta religioner" ligga rätt högt på listan.


Man kan inte knalla omkring med en filt över skallen och förvänta sig någon respekt av andra i samhället. Att kommunicera med en människa är innebär ett ansikte. Jag kommer aldrig att acceptera en människa bakom en slöja eller nikab... och det har faktiskt inte så mycket att göra med religionen bakom.

Bra Belgien! Nu kör vi igenom detta i hela Europa och tvingar fram lite upplysning bland folk.

Kom inte med tjafset om att "hördudu, Pezster... det finns miljoner religiösa i Europa! Säger du i din lilla värld att de allihop har fel och är idioter?"

Svaret på den frågan är:

"Ja."

Klaro? Bra. Förresten är jag lite osäker på huruvida man ska tillåta kartonger över huvudet för riktigt fula människor. För allmänhetens skull...

Skriv en kommentar

"killarna då? Varför ska inte de dölja sig?"

Varannan anarkisk döljer redan nu sin nuna. Därför har vi maskerinsgförbud.

Pezster 
· Svar till Fjordor

Precis! Som jag säger... det här har inte så mycket med religionen att göra. Lite... men inte mycket.

Varför skulle sjal (som idag kallas slöja av någon anledning) eller burka förbjudas? Det är endast niqaben vad jag vet som faktiskt döljer ansiktet. Och det var bristen på synligt ansikte som provocerar dig om jag förstod dig rätt?

Pezster 
· Svar till Taleg

Jag menar självklart allt skit som döljer ansiktet. Av de skäl jag anger i mitt inlägg.

Slöja... är en religiös markering och det är jag inte heller ok med.

Religion... om man nu ska envisas med att vara korkad och tro på en låtsasgud... får man sköta i hemmet.

ja, varför ska de gå omkring som svarta spöken och skrämma barn i religionsfrihetens namn. I Sverige har vi ett ordspråk som säger: Bit inte den hand som föder dig!, ett annat säger Ta seden dit du kommer. Varför skulle det gälla alla normala människor utom muslimer? Så länge de kräver inträde och full försörjning för hela sin släkt borde de kunna visa någon tacksamhet och anpassa sig så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anti

Nu kom det ekonomi lite smygrasism in i bilden. Det här handlar om att man fan inte ska kunna gömma sig bakom en tygbit i någon religions namn.

Känsligt i Belgien, men lika känsligt i Sverige. Feminister är nästan knäpptysta, journalister likaså och politikerna säger aldrig något negativt om burkan.

Pezster 
· Svar till Find

Burka, niqab etc... allt är fult och tillhör fan medeltiden. Vill vi ha sånt? Nope!

Bara lite info till Fjordor: Vi har inte generellt maskeringsförbud i Sverige. Maskeringsförbud kan beslutas av polis vid ordningsstörning i samband med folksamlingar, och då är exempelvis Niqab undantagna.

Pezster 
· Svar till Mätz

Och det faktum attt niqab är undantagna är alltså dåligt. Bara så ni vet.

"Jag menar självklart allt skit som döljer ansiktet"

Du vill alltså att integralhjälm ska förbjudas också? Skidmask på vintern? eller?

Pezster 
· Svar till ConnyT

Sluta tramsa nu... Du vet precis vad jag menar.

Var den kommentaren till mig!?
Ärligt talat har jag ingen aning. Du inleder med att det är en fråga om religion och religiösa symboler för att sedan halvt ta tillbaka det och i stället säga att det handlar om att man inte får dölja ansiktet... Jag är förvirrad... ;) Vad är problemet som du ser det egentligen?

Pezster 
· Svar till ConnyT

Öh... problemet är religiösa idioter som flashar religiösa symboler i det offentliga rummet.

Sedan började du yla om anarkister och annat...

Jag lovar att jag fattar mindre än du just nu.

Jag antar att du förstår att det är oerhört hycklande att i detta inlägg förespråka förbud på viss klädsel (i detta fallet religiös sådan) och i nästa inlägg vara rasande över annat "tvång" från högre ort.

Missförstå mig inte, jag anser själv att religiösa människor (snällt sagt) lider av någon slags mental defekt, men jag skulle aldrig någ... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Patrick

Om det innebär att maskera sitt utseende är jag inte ok med det...
Kom igen nu...
Det är liksom månfärder från samma sak...

"Jag menar... slöjan är för att "minska attraktion" och liknande skitargument... öh... killarna då? Varför ska inte de dölja sig?"

Är det inte där skäggen kommer in i bilden?

Pezster 
· Svar till Rikard

Hahaha

De handlar båda om personlig frihet, båda om saker som snarast kan förvärras drastiskt givet lite mer tummande på denna frihet. Så nej, jag ser inte hur dessa två inskränkanden på våra friheter är drasktiskt olika, särskilt givet vad de i längden kan leda till.

Pezster 
· Svar till Patrick

Öh... Nej!? Det går inte att jämföra alls. I och med att du tycker det så är det fan inte lönt att vi fortsätter diskutera det.
Jisses... Jag har inte tid med trams.

OM meningen med detta beslöjande är att "skydda" kvinnorna från blickar och närmanden borde ju: Detta gälla bara vackra kvinnor OCH vackra män. De fula kvinnorna och männen är det säkert ingen som tittar på.

Det är väl de fula kvinnor som ska ha burka?

Problemet jag har med förbudet är att det istället kan göra så att kvinnorna inte kommer ut överhuvudtaget eftersom det inte får ha slöja på sig.

Det gör det ännu svårare för dem att integreras (och kanske till slut kunna göra valet själva att ta av sig slöjan) vilket gör att männen får ännu mer makt över dem och då blir de ännu mer förtryckta (om de nu är... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sussi

Ja... man kan vara kluven när det kommer till det.

Jag är dock mer bekymrad över att det ska vara ok för vissa att maskera sig... och man kan inte åberopa religiösa skäl 2010.

Det får vara slut på daltandet av alla religiösa grupper.

Så du vill att MINA skattepengar skall användas för att polis och rättsapparaten skall jaga muslimska kvinnor. Jag tycker dom borde ha annat att syssla med

Pezster 
· Svar till Kurre

Ja... Att gå maskerad idag är inte ok...
De kan ta det av
mina skattepengar då...

Bara så vi är överens: burka och niqab är inte påbjudet i någon religions namn!
Mänskliga omtolkningar är möjligt, men det finns inget sådant i t.ex. koranen.

En intressant sak är ju att man inte som arbetsgivare får kräva att ens personal visar sitt ansikte under arbetstid... Tydligen var det ett par tjejer i Göteborg som sökte jobb på Lisseberg utan sina burkor, sedan dök dom upp vid chokladhjulet med rullgardiner i ansiktet och tänkte på allvar jobba! Tror du någon unge ville köpa lotter i det båset?

"och det har faktiskt inte så mycket att göra med religionen bakom."

Nehe, så det är inte för att islam säger att kvinnor skall dölja sig från topp till tå? Konstigt att du säger så. Du är alltså inte emot vad islam säger utan du är emot döljande. Hahah, det var riktigt snurrigt av dig.

Inga buttpluggar hos Muhammad här inte, inte heller hos guden med namnet Allah. Konstigt.

Ipse Cogita!

Du har rätt att koranen inte säger hur en kvinna skall beslöja sig. Men som tur är, för islam, är att hadith säger hur det ligger till. Allt skall täckas förrutom hander och ögon. Det är för att vardagliga sysslor skall kunnas göras.

Men, koranen är tydlig på en punkt, kvinnor skall titta ner på marken, så att det inte lyckas förföra männen med ögonen, sina... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tony

ALL religion är fruktansvärd. Jag gör absolut ingen skillnad på de olika... lika dumma och inavlade allihopa.

Kommentera