Jag blir så otroligt trött på vissa idioter i samhället idag. Idag vill jag gärna passa på att riktigt turboidiotförklara Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg.

Han har idag uttalat sig om att han inte utesluter möjligheten att förbjuda kontanter i Sveriges butiker. För det är inte rätt att folk ska behöva gå till jobbet rädda för att bli rånade på jobbet...

Det här, kära läsare, är en riktigt jävla praktexempel på vad som är fel med Sverige idag. Istället för att ta i tag med den växande kriminaliteten genom att sätta fast de kriminella så ska vi ta bort kontanterna? Vad är nästa steg? Förbjuda kvinnor att gå ute ensamma på kvällarna för att få ned våldtäktsstatistiken? Förbjuda sprit så vi får ned våldet på helgerna?

Så han utesluter inte möjligheten att tvinga alla handla med kort? Du ska alltså inte kunna gå och köpa ett paket cigg utan att din transaktion sparas i en logg någonstans? Alla utan kort då? Turister som kommer hit och vill betala med kontanter? Barn som vill köpa en läsk?

Mikael Sjöberg... jag utnämner dig och alla som lyssnar på dig till första gradens idioter.

Jag kan tänka mig att Skatteverkets anställda just nu har utlyst grupponani på sina kontor runt omkring i landet på tanken på alla möjligheterna av ett sådant beslut.

Jag har kreditkort men använder det aldrig utom i nödfall. Jag föredrar kontanter... mestadels för jag är jävligt obekväm med att allting jag gör ska registreras i det här övervakningskåta samhället. En bunte stålar i handen är dessutom helt jävla rätt. Cash is king.

Fast det mest tragiska av allt är, att om det är i något land på planeten detta går att genomföra i så är det just Sverige. Jag skäms över alla tysta svenskar som glatt lämnar ifrån sig rättighet efter rättighet utan att göra något (ipred, fra, blablabla... osv...).

Ni är fan inte mina landsmän... ni är idioter som ockuperar min mark.

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Tummen upp! Du har rätt i allt du skriver. Blir så less

Pezster 
· Svar till youcanrunbutyoucanthide.blogg.se

Man börjar ju undra vem som har snott våra politikers och tjänstemäns hjärnor...

Mikael Sjöberg är iofs längst ner i kedjan av idioterna. Ärkeidioterna är våra folkvalda (eller "era folkvalda", de av er som går på skendemokratin i Sverige och röstar). De som låter samhället förfalla och fixar myndigheter med makt att placera ut en massa socionomer, som skall gulla med brottslingar och tycka synd om dem, medan offret får skylla sig själv. Man straffas inte längre för rån ->... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Precis. Idiotin vet med andra ord inga som helst gränser.
Stanna Sverige... jag vill av.

Låter inte klokt. Hoppas att det stoppas innan förslaget går igenom.
@Antropos: Jag håller med om det du säger men någonstans tycker jag ändå att är man inte nöjd med politiker/partier/de som styr så får man göra något åt det. Bilda ett eget parti, rösta på dem som faktiskt gör något bra (genom personval). Vi kan inte bara sitta och klaga utan att göra något.

Pezster 
· Svar till Candy

Lönt när Sverige befinner sig i landskoma... men du har rätt.
Jag bloggar om skiten. Jag ger det några år... blir det värre flyttar jag från landet.

Håller med Pez, men jag tror jag toppar ditt exempel på vad som är fel med Sverige idag.

(Läs längst ner i artikeln)

www.svd.se/stockholm/nyheter/hamburgare-rakt-i-plytet-stoppade-tjuven_4562159.svd

Idag får man medalj om man försvarar en 4-åring som misshandlas. Hur skadade är vi svenskar egentligen? Fullsatt tunnelbanevagn och EN person reagerar...

Pezster 
· Svar till Guran

Läste det där nu... Du har rätt... svensken är nog fan bortom räddning...

Dessutom är han en stor jävla mes i vanliga fall (såg några avsnitt med honom i Fame Factory)... säger en del...

Pezster 
· Svar till Candy

Mikael Sjöberg? Fame Factory? Va?

Jag avskyr kontanter - Förstör plånboken, alla mynt låter och har sig samt mecket med att alltid behöva hitta en bankomat. MEN att förbjuda dem låter för radikalt. Födelsedagspresenten från mor- och farföräldrar blir plötsligt en VISA-refill - inte lite roligt som en fin sedel man, som ung, la i en bok i bokhyllan och hittade 4 år senare varpå ett glädjeskrik hörs.

Ne, att förbjuda allt ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jacob

Jag använder inte bankomater heller... ;) Faktiskt är detta helt sant.

använder oftast kortet när jag handlar i butik, med undantag - när jag inte har så mycket att vifta på
lättare att se vad fan man har kvar när man handlar om man har det i cash. mynt lägger jag vanligen i välgörenhetsbyttorna.visst ska man UPPMUNTRA bruket av kort i småbutiker/matbutiker, men att förbjuda cash är idiotiskt. ska alla glassugna ungar skaffa eget konto och kort?

Pezster 
· Svar till Tinky

Vi förutsätter ibland att våra politiker kan tänka... vi får fan sluta med det...
;)

Va? Nej han som kastade en hamburgare...

Pezster 
· Svar till Candy

Hahahaha... skojjar med dig.
Undrar om han är riktigt frisk förresten...
"Oh, en rånare! Han ska jag ta hand om... han verkar obeväpnad... nice... då slänger jag min väldigt farliga HAMBURGARE på honom!"

Måste vara en McDonaldsburgare... det hade fått vem som helst att ge upp...

Alfahannen är lika ovanlig och föraktad som vargen i sverige. SVENSKAR REAGERA FÖR FAN!!! VISA LITE JÄVLA STAKE NÄR DOM KÖR MED DIG!!! GAAAAAH
En variant är att vi går över till sk. "byts" och guld/silvermynt. Köper du ädelmetaller idag så 1. behåller det värdet långt förbi pappers/elektroniska pengar 2. det syns inte på ngt konto och är osynligt ;-)

Pezster 
· Svar till Magnus

Alfahannar är det riktigt med brist på i det här landet. Inte EN ENDA inom politiken... då är det illa...

Btw. Man kan ju gå ut ur svenska kyrkan. Går det att gå ut från svenska staten??? Börjar kännas aktuellt.

Pezster 
· Svar till Magnus

Hahahaha... skitbra idé. Man börjar med att helt enkelt sluta betala skatt.
"Du måste ju betala skatt!"
"Öh, nej. Jag erkänner inte svenska staten."
"Men du måste!"
"...make me."

Argt, men välformulerat, som vanligt. En manuell trackback:

lakonism.blogspot.com/2010/04/forbud-for-pengar-minskad-frihet-och.html

:-)

Pezster 
· Svar till Markus "LAKE" Berglund

Danke och tack och så.

Varje gång detta förslag kommer på tapeten (det är inte första gången) så är jag njd över att ha lämnat landet.

Pezster 
· Svar till www.wikipetter.se

Och fler blir det hela tiden... snart är landet dränerat på alla bra och smarta personer... det där då det kommer att börja gå åt helvete på allvar!

Candy och Jacob och ni andra. Jag har försökt göra något åt mina problem men inte med så mycket resultat.

För en vecka sedan kom jag till Swedbanks kontor i Sollentuna för att sätta in 17.600 kr kontant för två sålda valpar . Detta kommer jag även att skatta och moms för i min lilla hundverksamhet jag har. Dvs mycket lägre belopp än det lagen kräver dvs ca 150.000 SEK (15.000 EUR)och då bank... Visa hela »

Pezster 
· Svar till SussiH

Swedbank suger så hårt att det är löjligt. Byt genast bank! Jag har Handelsbanken för lite jobbstuff... och en annan bank privat. Du kan göra mer eller mindre vad du vill... men absolut INTE ALDRIG NÅGONSIN ANVÄNDA SWEDBANK!!!

@SussiH:
Fy fasen! Helt otroligt vad de kan hitta på. Att de inte fattar att kriminella hittar en väg runt ändå. Och hur många terrorister har vi egentligen i Sverige??
Bra att du har stått på dig och försökt avkräva svar från ansvariga! Håller tummarna för dig!

Pezster 
· Svar till Candy

Och så ringer vi Swedbank allihopa och förklarar för dem att de är helt jävla värdelösa.

det var väl någon på banken som vill känna sig viktig? att man utåt vill kunna säga att man "gör" något, oavsett hur idiotiskt görandet är?

fyfan vad bra att jag inte har swedbank.

visst fattar man att de vill utföra kontroll på vissa summor, särskilt om halvstora till relativt stora summor är återkommande i kontanter... men... 17000? I engångssumma? jag antar att dina hundar inte p... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Måste vara väldigt unikt... eller nytt... jag har satt in större summor men aldrig fått höra något om det.

Pez nu blev jag nyfiken, vilken är den där "andra banken" har precis blivit påprackad att swedbank ska hantera mina pensionspengar, tyckte det hela kändes väldigt diffust för att
1. Jag har NOLL koll på pension.
2. Enda argumentet till varför var att man kunde övervaka sina pengar via internetkontot, inget säljsnack om att "VI FÅR PENGARNA ATT ÖKA!!!"

Bör jag tillägga att tjejen som hj... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Alltså... först och främst... ANVÄND INTE SWEDBANK! Vilken som helst är bättre!!!

Jag har lite i Sparbanken Finn (avknoppningsavhoppare från Swedbank eftersom de ansåg Swedbank vara idioter). För en som jag som gillar personlig service och att prata med människor som GÅR att få tag på är Finn en sanslöst bra bank.

Men viktigast av allt... ha INGET som helst med Swedbank att göra. Någonsi... Visa hela »

Man får minsann inte ta reda på sitt saldo heller utan att betala, tydligen. Gjorde för nån vecka sedan för första gången på kanske nåt år ett kontoutdrag i bankomat. Döm av förvåning när jag får ut den lilla lappen och det står "Pris för denna tjänst: 3,00"

Bankfan drog alltså tre spänn för den där lilla fittiga papperslappen. Till saken hör att mitt k... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Alexandra

Allvar? DET är helt sjukt! En bra grej när man väljer bank ska vara att tjänster ska vara gratis... speciellt internetbanken... bara idioter betalar banken pengar för att VI gör jobbet åt dem.

Allvarligt, vad vi svennar gör eller inte gör åt saken nu är viktigt. Byt bank nu. Eller ännu hellre gå över til guld och silver allihopa, det borde visa dom vem som bestämmer ;-)
Tänk på våra barns framtid för tusan. 1984 var en roman, inte en manual.

Pezster 
· Svar till Magnus

"1984 var en roman, inte en manual." hahahah... bra... den snor jag.

Swedbank jojo... fick tillbaka pengar på en utbetalningsavi för återköp från Ellos och var tvungen att betala 50 kr i avgift för att få dom, eftersom jag inte hade ett konto i deras j-a bank att sätta in dom på. Ett retur på 249 kr... som blev 199... för jag vägrade öppna konto där! Jag var skitsur och banktjejen förklarade att detta var bara första gången man fick en sån avi som man betalade detta... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anna

Men varför i helvete gick du in på Swedbank?
Swedbank är den lamaste banken i Sverige med noll nöjda kunder.

Ja, jisses...en bank som inte hanterar pengar, en arbetsförmedling som inte förmedlar jobb, och ett land utan postkontor....bensinmackar som inte tankar eller kollar lufttryck i däck men istället serverar mat....flyg som är billigare än tåg....vad näst?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... det ligger något i det du skriver...
Först skrattade jag åt tanken fast sen.
"Hahahahaha... vänta nu här. Det är ju inte bra..."

Utan cash blir det slut på korvgubbe när man nattsuddar, glass på stranden, loppisar....undrar om uteliggare får en kortautomat av socialen?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

"Skänk en slant?"
"Har inte kortet med mig."
"Tusan!"

fan var det mer....? jag skulle lösa ut en check eller vad det nu var jag fått. den var på motsvarande 480 kronor eller så på swedbank. tjejen i kassan bara ser att det är en check och säger att det kostar 500 att lösa ut den. jag informerar henne att den är på 480 spänn. för ett ögonblick ser hon lite ställd ut.

det hela slutade med att jag valde annan betalningsmetod, men ändå :D

Pezster 
· Svar till Tinky

Intressant. Man löser in pengar man fått betalt... får inte ut en spänn och blir skyldig banken pengar...

Ni ser tydligheten i kommentarsfälten va?

Swedbank = NOOOOOO!

har för mig att det var "kostnaden för att se om den har täckning". Det var ju inte precis som om de inte visste vem jag var om den inte skulle ha det. och dessutom... för en sån småsumma? kom igen?!

Kommentarerna ovan visar ju ypperliga exempel på varför vi bör skippa kontanthanteringen. Krångligt och kostsamt i korta ordalag. Storebrors ögon kommer vi inte undan vare sig med eller utan kontanter. (Har man inget att dölja...)Vem ska betala för kontanthanteringen? Jag tänker inte göra det i alla fall. Kort FTW. P.S Väldigt otrevlig ton i det här inlägget.

Kommentera